sport

Vétel, vétel

Rendszeresen elhagyod az asszonyt a sípályán? Hiába a GPS, valahogy mégis másik keresztutat sikerül mindig választanod, ha a haverokkal mentek valahova több kocsival? Azt akarod, hogy a gyerek legyen az osztálykirándulások és a pizsamapartik sztárja? Szerezz be egy walkie-talkie-t! Kettőt is ajánlunk ma az Olcsóbbatról.

Topcom Twintalker 3800

Pofás és sokat tudó eszköz, 14 ezer forint alatti árral. 5 kilóméterig elszól, 8 különböző csatornát és 38 alcsatornát képes használni (így nem fog soha kopogtatni egy nagydarab kamionos a válladon, hogy szállj már le a frekvenciájukról), rá lehet venni, hogy hangra kapcsoljon be, van egy kis gomb, amivel vissza tudsz jelezni csak annyit, hogy “vétel” és háttérvilágítása is van a kijelzőnek. És a legelborultabb feature: zseblámpa. Igen, a CB-be beépítve. Meg stopper. Na mindegy, ennyi pénzért kapsz két beszélőt és mindegyikhez egy töltőt és egy headsetet.

Oregon Scientific TP329

Egy szép Oregon Scientific rádió. Igen, a cég ugyanaz, ami a legelborultabb repiajándék-kütyüket gyártja az ezerféle rádiós időjárásállomástól kezdve a beszélő drótnélküli grillsütőhőmérséklet-követőn és a testzsírszázalék-mérős mérlegeken át a lépésszámlálós vérnyomásmérőig. Szerintem ember nem vett még magának ezen holmijaik közül semmit, mindig csak céges középvezetők asztalán landol egy-egy pakk karácsony környékén – de ez a walkie-talkie az említett borzalmaktól eltérően egy korrekt darab. Ugyanúgy 8/38 csatorna/alcsatorna, van hangvezérlés és háttérvilágítás, csatornakeresés és visszajelző hang. Ami kicsit többé teszi, az a vastag, strapabíró, ütés- és vízálló gumírozott borítás: nem kell félni attól, hogy ripityára törik ha leejtené az ember. 25 ezres ára egy kicsit húzós a Topcom-éhoz képest, de tessék figyelni, hátha lentebb megy: ez azért egy masszívabb darab.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.