egészségsport

Túrabottal járj, tovább élsz!

Speciális túrabot nordic walkinghoz | Kényelmes sportruházat férfiaknak | Edzőruhák hölgyeknek
Az időjárás éppen megfelelővé vált arra, hogy a szabadban mozgassuk meg fáradt csülkeinket, továbbá a szobában való izzadás és az agyonkoreografált mozgásformák helyett valami igazán lendületes és izgalmas sportot válasszunk! Egyet értesz?

A finn eredetű nordic walking, magyarul a síjárás szezonja most kezdődik igazán! A speciális mozgásforma a természet közeli életmódot támogatja, felfrissíti a testet és a lelket egyaránt, edzésben tartja az izmokat. Bár sokakban felmerül a kétség, hogy semmiben sem különbözik egy erőteljesebb gyaloglástól, ezt cáfolnunk kell. A nordic walkinghoz speciális botokat használnak, így nem csak a lábakat terhelik le, de az egész felsőtestet is megmozgatják. Bizonyíték? Próbáld ki, és az izomlázad elárulja majd, mire és hol hatottál vele!
Miért jó?
A látszólag könnyűnek tűnő sport, nagyon is komplexen hat az emberre, kivédi az ülő életmód káros hatásait, gyakorlásával pozitív impulzusok érik a háti és nyaki területeket, melyekre más mozgásformáknál nem helyeződik nagy hangsúly, ráadásul úgy, hogy közben az ízületeket nem terheli túl. A sport gyakorlásával fokozódik a csigolyák anyagcseréje, megszűnik a hátfájás, javul a tartás, sőt még a koncentrációs készség is. Stresszcsökkentő hatása vitathatatlan, ehhez azonban sportcipőt húzva, botot ragadva, ki kell vonulni a szabadba!

Bottal járj, tovább élsz! - olcsobbat.hu

Mi kell hozzá?
A nordic walking elengedhetetlen kellékei közé tartozik Gumivég Nordic Walking túrabothoz árak, vásárlás – olcsobbat.hu”>A botok végén található gumi lezárás bármikor cserélhető, így kopás esetén már pár száz forintból fel lehet újítani.
A szakemberek és a nordic walking imádók az edzéshez a teleszkópos botok használatánál fel szokták hívni a biztonságra is a figyelmet. Bár ezek hatalmas előnye, hogy könnyen méretre állíthatók, a szétcsúszásuk veszélye is nagyobb. Mindenképpen megbízható forrásból érdemes beszerezni a ezeket az eszközöket, hogy minél kényelmesebben és a legapróbb probléma nélkül tudjuk űzni a sportot!
Mi a vélemény?
A sportot űzők körében egyértelműen nagy ovációt tapasztaltunk, amikor megemlítettük a nordic walking „életérzést”, az egyszer kipróbálók csoportjában (ahová egyébiránt mi is társultunk nemrég), szintén széles mosoly és lelkes bólogatás övezte a kérdést, miszerint „tetszik-e?” Bár közvélemény-kutatásunk nem reprezentatív, mégis tanúbizonysága annak, hogy egy viszonylag újnak számító és feltörekvő sportág igen is népszerű, és úgy tűnik, egyre szélesebb körben el is terjedt. Az izmokat, nem csak a karon és nem csak a lábon dolgoztatja meg, hanem az egész testen. Ezt bizton állíthatjuk, hiszen olyan helyeken is izomlázunk volt, ahol eddig azt sem tudtuk, hogy egyáltalán van izom. A jól eső mozgást, a friss levegő és a természet közelsége fokozta, élményekkel telten, frissen és energiabombaként robbantunk be otthonunkba. Nem is kérdés, hogy legközelebb is megyünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.