otthon

Üsd agyon szívlapáttal!

3 Perc olvasási idő
otthon

Üsd agyon szívlapáttal!

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb riasztószerek | Riasztószerek vakondokhoz | Riasztószerek kedvező áron
Az ember néha tényleg ezt tenné, majd az első felháborodás után mégis győz a józanész és a taktika! Ha már a turkafurkász vakondok a mi kertünket találták a legalkalmasabb helynek az alagútásásra, és ha már szerencsétlenek védett állatokká vannak nyilvánítva, bánjunk velük kesztyűs kézzel! Szívlapát helyett próbáljuk meg kíméletes módszerekkel költözésre bírni újdonsült kertbarátainkat…

A probléma megint kezd aktuálissá válni, hiszen a tavaszi veteményezés után az emberek már a hátuk közepére sem kívánják a földkupacokkal ékesített kertet, a pihepuha, fekete vakondot meg főleg. A végeláthatatlan hajsza elkezdődött. Vannak, akik a természetgyógyászat csodáira esküsznek: kakukkfű, kamilla, mentacsokor behelyezése a járatokba, összemorzsolt fokhagyma, illetőleg erőspaprika szórása a vakond alagútba, dohánylevél-, diófalevél-dugdosás a lyukba. Aztán jön persze az imádkozás, hogy bejöjjön a dolog. Ha az égiekkel nincs szerencsénk, és nem hallgattak ránk, akkor további kőkemény módszerekhez kell folyamodni: füstpatron, förtelmes bűzt árasztó folyadék, csini piros színben pompázó kapszulácska és várakozás.

Üsd agyon szívlapáttal! - olcsobbat.hu

Az esetek többségében a fenti módszerek már elegendőek ahhoz, hogy a betolakodó földturkászokat elriasszák, azonban hatalmas hátulütője a dolognak, hogy csak a szomszéd kertig mennek, időről-időre pedig visszatérnek látogatóba. Akkor kezdődhet megint a küzdelem és a végeláthatatlan vakond riasztó ötletek bevetése, ami gyakorlatilag csak télen szűnik meg rövid időre.
Belefáradtunk. Nem kicsit, nagyon. Bevetettünk mindent, sikereket értünk el, majd rövid idő után kezdhettük elölről. Aztán rájöttünk, hogy a harcot több fronton kell vívni, így az összes módszer kombinálásából, illetőleg néhány napelemes vakondriasztó karó beszerzéséből immáron tökéletes a kertvédelmet sikerült elérnünk. A fent említett ketyere ugyanis csodákat tett, bármennyire is szájelhúzással nyugtázták a rokonok és barátok a létezését és kétkedve fogadták működését.
A napon töltődő karó 400 Hz nem hallható frekvenciával gondoskodik a betolakodók elűzéséről, számunkra nem zavaró, azonban a vakondok nem igazán tolerálják. A hatótávolsága kb. 25 méter sugarú körön belül tökéletes, így szinte az egész kertben védelmet jelent. Természetesen nem árulunk zsákba macskát. A puha szőrmók lények egy-egy példánya még így is betéved a kerítésen belül és hagy maga után egy-két földkupacot, azonban korántsem annyit, mint másoknál. Az eltévedt alagútásók ellen aztán a fenti alternatív módszerek egyikével, vagy ezek kombinálásával hathatósan orvosoljuk a problémát, a kert pedig újra régi fényében tündökölhet.
Plusz egy ötlet? Nem is mi lennénk, ha nem lenne a tarsolyunkban! Ha egyáltalán nem hiszel a fenti, nekünk bevált és általunk kipróbált ketyerékben, akkor a járatokba áss le egy-egy két literes műanyag üveget, úgy hogy csak a szája legyen a föld felett, ebbe aztán állíts bele egy-egy hosszabb ágat. Ahogy az ágat a szél mozgatja, úgy ütögeti majd az üveg száját, a vakond pedig eszeveszetten menekülni kezd a zajtól. Hátulütője? A védelem nem tökéletes, ha a turkafurkász szeret nálatok ásni, biztos, hogy visszatér, a kert pedig egy idő után ágakkal és üvegekkel teli csapdamezőre fog hasonlítani! Hát kell ez neked? Akkor már inkább füstpatron és napelemes riasztó!

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük