asusbillentyűzetnetbooktablet pctelefon

Asus PadFone – mobil, tablet és netbook egy termékben

3 Perc olvasási idő
asusbillentyűzetnetbooktablet pctelefon

Asus PadFone – mobil, tablet és netbook egy termékben

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb mobiltelefonok | A legjobb tablet PC-k | További formabontó Asus-termékek
Izgalmas termékkel rukkolt elő az Asus a barcelonai Mobile World Congressen, igaz, a PadFone bejelentése nem mondható túl frissnek, elvégre a gyártó már tavaly bemutatta az új kütyüt. A második premier előnye viszont kétségtelen: nyilvánvalóan eddig tartott az Asus számára, míg a PadFone „három az egyben” koncepciója letisztult, és végre konkrétumokat is megtudhattunk a fejlesztésről. De mit is jelent ez az új koncepció? Nemes egyszerűséggel az utóbbi idők egyik legérdekesebb, és legnagyobb jövő előtt álló ötletét.

Rendben, utóbbi talán túlzás, de ha belegondolunk, a mai hordozható kütyük még többet lesznek velünk a jövőben, mint most. Az okostelefonok és a tabletek fejlődése révén már ezek az eszközök is alkalmasak lesznek arra, hogy ne csak zenét hallgassunk, filmet nézzünk, csevegjünk vagy játsszunk rajtuk mintegy kiegészítő tevékenységként a telefonálás mellett, de munkaállomásként is kiválóan megállhatják a helyüket, ezt a legújabb operációs rendszerek is garantálják. Nem nehéz elképzelni: felkapjuk otthon a mobilunkat, bemegyünk az irodába, rádugjuk a monitort és a billentyűzetet, és gyakorlatilag azt csinálunk, amit eddig is azzal a nagy különbséggel, hogy elég mindössze egyetlen kütyüt kezelnünk.

Asus PadFone – mobil, tablet és netbook egy termékben - olcsobbat.hu

Ezt az ötletet valósítja meg többé-kevésbé az Asus PadFone is, legalábbis segít az új életmód megteremtésében. A PadFone ugyanis túlzás nélkül három különböző gép feladatát képes ellátni, és ami itt különösen érdekes: a kiegészítőket maga a gyártó mellékeli a maximális kényelem kedvéért. A PadFone alapvetően egy kifejezetten erős okostelefont jelent, amit igény szerint belehelyezhetünk egy tablet-dokkolóba, így ezután táblagépként is használható. Ha további kényelemre vágyunk, a korábbi Asus-cuccokhoz hasonlóan ezt a kütyüt is hozzáilleszthetjük egy billentyűzet-kiegészítőhöz, így egy kisméretű, viszonylag jó teljesítményű netbookot tudhatunk magunk előtt. Mindez rendkívül kényelmes, borzasztó egyszerű használni, és sok területen lehetővé teszi a PadFone alkalmazását.
Mint mondtuk, a PadFone maga elsősorban az okostelefonra vonatkozik, ami nem csak külsőre, de belsőre is messzemenően kielégíti a mai kor kívánalmait. Hatalmas, 4,3 hüvelykes Super AMOLED qHD kijelzővel szerelték fel, a váz alatt egy kétmagos Snapdragon S4 processzor dübörög egy Adreno 225-ös grafikus chip társaságában. A telefonon az Android legújabb változata, az Ice Cream Sandwich dübörög (ez egészen pontosan 4.0-s verzió), így a szoftveres felkészültséget sem érheti panasz.
A PadFone-on két kamera feszít, a hátsó értelemszerűen erősebb: míg az elülső darab VGA felbontásban tud képet rögzíteni, addig az előbbi 8 megapixeles felbontású, f/2.2 autofókuszos lencsével és LED vakuval rendelkezik. A háttértár 16-64 GB-os lehet, amit microSD memóriakártyával bővíthetünk, ezen felül kapunk 4.0-s Bluetootht, HDMI-csatlakozót, GPS-t, giroszkópot és 1520 mAh kapacitású akkumulátort. A készülék legfeljebb a HSPA+ hálózatokra képes csatlakozni, ezért a gyorsabb LTE nyújtotta örömökről sajnos le kell mondanunk.
Maga a táblakiegészítő alig 9,2 milliméter vastag, ebbe kell belecsúsztatni a PadFone-t, ha tabletként szeretnénk használni a kütyüt. Az opcionális állomás 10,1 hüvelykes képernyővel rendelkezik, és nemcsak külsőre teszi kényelmesebbé a PadFone-t, hanem az akkumulátor üzemidejét is megsokszorozza. Mindehhez jön még a szintén opcionálisan beszerezhető billentyűzetperiféria, ami tökéletes gépelési élményt biztosít.
A PadFone áprilisban kerül boltokba, a nagy kérdés egyelőre az, hogy mennyit kérnek majd érte. A kiegészítőket külön-külön is megvásárolhatjuk – rajtunk múlik, mennyire használjuk ki az eszközben rejlő lehetőségeket!

Ajánlott bejegyzések
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
tablet pc

Hogyan segítheti a tablet a gyermek fejlődését?

1 Perc olvasási idő
Tabletek kedvező áron | Androidos tabletek | Kis képernyős táblagépek A gyermekeknek szóló laptopok és mobilok hosszú évek óta létező termékek, ezért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük