canonfénymásoló

Te melyik testrészedről készítettél már másolatot?

2 Perc olvasási idő
canonfénymásoló

Te melyik testrészedről készítettél már másolatot?

2 Perc olvasási idő

Ki ne érzett volna már csábítást arra, hogy játsszon egy kicsit a fénymásológéppel? Bármilyen komoly, fontos funkciót betöltő irodai eszközről is van szó, mégis minden felhasználó diák, felnőtt, irodista fejében megfordult már, hogy mi lenne, ha kezét, száját, arcát és egyéb testrészeit nyomná oda, ahová általában a papírt szokta. Mindenkiben megbújik egy kíváncsi gyerek és a fénymásológép ezt rendszeresen ki is hozza mindannyiunkból.

A fénymásológépek alig 40-50 éve jöttek forgalomba, de ma már egyetlen nagyobb iroda, iskola sem lenne meg nélkülük. Ma már nem szerzetesek másolják fáradtságos munkával a könyveket és iratokat egymás után. Megteszi helyettük egy gép, hajmeresztő pontossággal. Ha kell, szépirodalmat másol, ha kell, akkor tenyérlenyomatot.
De bármilyen jól is szórakozzunk ezen gépek képalkotó képességén, azt azért el kell ismerni, hogy fénymásoló nélkül elég bajos lenne a 21. századi mindennapok megélése. Nem azt mondom, hogy megoldhatatlan lenne az élet nélküle, de talán észre sem vesszük, hogy életünk során mennyit is használjuk ezt a gépet.

Develop Ineo 161 fénymásoló - olcsobbat.hu

Ha csak az egyetemi éveimre gondolok vissza, akkor könnyedén nyithattam volna saját fénymásolót, hiszen annyit jártam a helyi másoló szalonba, hogy egy-egy vizsgaidőszak során szerintem többet költöttem papírra és tintára ott, mint akár ebédjegyre. Őrült módjára tapostuk egymás sarkát, hogy megszerezzünk egy példányt az amúgy beszerezhetetlen jegyzetekből csak, hogy néhány év múlva hanyagul (jó esetben) behajítsuk azt a nagy papírköteget egy szelektív hulladékgyűjtő kukába.
Mégis, mindig ámulattal töltött el, ahogy a fénymásoló gépek dolgoznak. Én csak betettem a papírt, kiválasztottam, hogy hány példányra van szükségem és egy fényvillanással később már ki is jött a korábban betett lap ikertestvére, melyet szabadon gyűrhettem, jegyzetelhettem rá, önthettem le teával… Ráadásul ezek a fénymásolók már a legtöbb esetben több funkciós eszközként működnek. Nem csak másolásra alkalmas eszközök, de nyomtatni, faxolni, szkennelni ugyanúgy lehet velük sok esetben. Persze ezért a különböző gépek árában nagy eltérés mutatkozhat.
Ha csak az otthoni irodánkba szeretnénk egy fénymásolót, akkor nem feltétlen érdemes egy monstrum, több funkciós gépet beszereznünk, de ha céges irodába vagy olyan helyre vásárolnánk, ahol többen, rendszeresen használják ezt az eszközt, akkor mindenképpen érdemes egy nagyobb teljesítményű, erősebb gépet vásárolni.
A méret, multifunkcionalitás és esetlegesen a megjelenés mellett még sokak számára lehet fontos szempont, hogy milyen az eszköz festék fogyasztása. Hiszen az ilyen típusú készülékek esetében nem is a megvétel okozza az igazi nehézséget, hanem a rendszeres fenntartás.
Ti mit választanátok? Kompakt másoló-nyomtató-szkennert otthonra vagy elég csak egy ezek közül? Ha az utóbbi, mi a legfontosabb egy otthoni irodában?

Ajánlott bejegyzések
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
canonfénymásolófullhdhdtvlgprojektorsonytoshibatvvideókamera

Mi jöhet még a full HD felbontás után?

4 Perc olvasási idő
A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt…
canonnyomtatóvezeték nélküli

Canon Pixma MG8220 nyomtató – bárhonnan nyomtathatunk

2 Perc olvasási idő
A múlt héten a Canon bemutatta a legújabb nyomtatóit, s bár a Pixma MG8220 és a Pixma MG6220 ugyanazt az irányvonalat képviselik,…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük