Canon Pixma MG8220 nyomtató – bárhonnan nyomtathatunk

20110830-canon-pixmamg8220-nyomtato-olcsobbat-hu-01

A múlt héten a Canon bemutatta a legújabb nyomtatóit, s bár a Pixma MG8220 és a Pixma MG6220 ugyanazt az irányvonalat képviselik, mi mégis inkább az előbbit, a több funkcióval bíró nagytestvért vesézzük ki. Az új modell legfőbb érdekessége, hogy Wi-Fi-adapterrel is felszerelték, és a különféle alkalmazások révén gyakorlatilag bármilyen forrásból nyomtathatunk. A nyomtató ráadásul gyönyörűen néz ki, és ami még fontosabb: megfizethető áron kerül forgalomba.

Canon Pixma MG8220 nyomtató - olcsobbat.hu

A Pixma MG8220 multifunkciós készülék, tehát a nyomtatás mellett fénymásolhatunk és scannelhetünk is vele, de természetesen a hangsúlyt az első opció kapja: a nyomtatóval a telefonunkon, a tabletünkön, a laptopunkon és a PC-nken tárolt dokumentumokat is kinyomtathatjuk. Az Easy-PhotoPrint nevű mobilos alkalmazás tökéletesen fut az Androidon és az iOS-en, a felhasználók még azt is megtehetik, hogy a bescannelt anyagokat digitális formában jutassák el a vezeték nélküli kütyüikre. További érdekesség, hogy közvetlenül nyomtathatjuk ki a Google Docsban tárolt anyagainkat, a Gmail mellékleteinket és a Picasa albumainkat is – ehhez még a számítógépünket sem kell bekapcsolnunk!

Az MG8220 802.11n szabványú Wi-Fi adaptert kapott, a vezeték nélküli hálózatot egy gombnyomással felállíthatjuk. Maga a nyomtató tintasugaras, hat különböző patront képes befogadni, így kiváló minőségben nyomtat, legyen szó színes képekről vagy fekete-fehér szövegről. A mellékelt Easy-PhotoPrint EX szoftvert számos szűrővel felvértezték, a tükörreflexes gépekhez hasonlóan megváltoztathatjuk vele a képek fókuszát is többek között. A készülék mellé egy másik program is jár, a Full HD Movie Print képes a Canon-kamerákkal felvett videókból kiszűrni egy-egy képkockát, sőt sorozatot is készíthetünk belőlük – oldalanként akár 72 pillanatot is kiragadhatunk a kész felvételekből.

Az MG8220 kellőképpen felhasználóbarát, érintésérzékeny gombokkal és egy 3,5 hüvelykes LCD-kijelzővel szerelték fel. A gyártó is leszögezi, hogy a készüléke nem tökéletes fotónyomtató, ugyanakkor kiváló minőséget és sebességet nyújt a hobbifotósoknak: egy 10×15 centiméteres képpel például 20 másodperc alatt végez, és legfeljebb 9600×2400 képpontos felbontású fotókkal birkózik meg, ami ebben az árkategóriában bőven elegendő.