masszírozó készülék

Nem csak a kenyeret érdemes átgyúrni néha

3 Perc olvasási idő
masszírozó készülék

Nem csak a kenyeret érdemes átgyúrni néha

3 Perc olvasási idő

Ha bárkit megkérdeznénk, hogy számára mi a top 5 kényeztetési forma, biztosak vagyunk benne, hogy a masszázs az első helyek valamelyikén szerepelne. És ez nem is csoda, hiszen nincs olyan ember közöttünk, aki ne élvezné, ha elgémberedett testét egy hozzáértő kéz végig gyúrná. De megfelelő masszőr híján szorítkozhatunk a technika ördögére is.

Már az ókorban elterjedt egészségmegőrző és frissítő módszer volt a masszázs, melyet akkoriban rendszeresen igénybe is vett a fürdőkbe járó közönség. Tudták, hogy a testet és a lelket egyaránt képes felfrissíteni a masszázs, mely új lendületet ad a vérkeringésnek. Ezután teltek-múltak az évszázadok, de a világból, legyen az kelet vagy nyugat, nem veszett ki a masszázs mesterség művészete. Sőt, egyre nagyobb elismertségre tett szert. Ma már ismét rendszeresen látogatjuk a masszőröket és masszázs szalonokat, hogy a mindennapi feszültséget, stresszt, fáradtságot kikergessük a testünkből. Ilyenkor, ha igazán hozzáértő szakember kezei közé kerülünk, nem csak az izmaink görcsösségétől szabadulhatunk meg, de egy relaxációs pihenésben is részünk lehet.
Ám tisztában vagyunk azzal is, hogy sokan vagyunk, akik nem engedhetjük meg magunknak, hogy hetente felkeressünk egy masszőrt, akinek a kezei alatt egy órát tölthetünk. Ettől azonban még nem kell lemondanunk sem a masszázs nyújtotta örömökről. Csak egy kicsit a csináld magad mozgalom tagjává kell válnunk ezen a téren is.
Ma már számtalan olyan kisebb-nagyobb masszázsgép kapható, melyek elősegítik az izmok és testünk ellazulását. Vannak, amik csak testünk egy pontjára koncentrálnak és vannak olyanok, melyek akár nagyobb testfelület masszírozását is képesek megtenni. Hogy mit választunk az nagyrészt igényeinken és pénztárcánkon múlik.

Nem csak a kenyeret érdemes átgyúrni néha - olcsobbat.hu

Fejmasszázs
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nagyrészt azért imádok fodrászhoz járni, mert rendszeres fejmasszázsban részesít a fodrász. Míg testünk többi részét gyakran eddzük, ápoljuk és nagyobb figyelemben részesítjük, addig fejünk sokszor kimarad a figyelmességekből. Pedig kifejezetten hasznos, ha rendszeresen átmasszírozzuk a fejbőrt, mivel a megélénkülő vérkeringés nem csak egészségünknek tesz jót, segít a fejfájás elkerülésében, de hajunk is sokkal egészségesebb és erősebb lesz ennek hála.
Ha nincs fodrász vagy egy segítő kéz, akkor egy kis fejmasszírozó eszközzel is nyugodtan végigmasszírozhatjuk fejünket.
Váll és hát masszázs
Sokszor mondjuk, hogy valakinek gondok, nehézségek nyomják a vállát. Ezek az átvitt értelemben vett problémák, igaz, hogy nem mérhető kilós tömbökben nehezednek ránk, mégis kézzel tapintható csomókat és feszültségeket eredményeznek hát-és vállizmainkban, melyeket fontos feloldani, mielőtt állandósuló fájdalmat és problémákat okoznának testünkben.
Erre találták ki azokat a masszázsszék betéteket, melyek akár az autós ülésre, akár kedvenc fotelünkben is elhelyezhetőek és folyamatos masszázst képesek biztosítani a hát teljes felületén. Azok számára, akik sok ülő munkát végeznek vagy sokat vezetnek, ez kifejezetten jó ajándék.
Lábmasszázs
Nincs testünknek olyan része, amelyet szabadna elhanyagolni. Lábunk ugyanolyan fontos, mint kezeink, gerincünk, fejünk… Lábunk teszi lehetővé, hogy minden nap útra keljünk, sportoljunk, mozogjunk. Éppen ezért neki is jár a kényeztetés, ápolás. Ráadásul talpunkon sok olyan idegvégződés is található, melyek testünk fontosabb szerveihez kötődik.
Ha nincs időnk többre, akkor legalább hetente egyszer szánjunk fél órát arra, hogy egy lábmasszírozó gép segítségével felüdülést adjunk futóműveinknek. Ezt megtehetjük egy masszázsfotellel vagy egy lábmasszírozó pezsgőfürdővel.
Ti melyik eszközbe invesztálnátok a legszívesebben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük