sport

Szabadtéri vs. teremsportok 2. rész

Vibrációs edzőgépek kedvező áron | Pulzusmérő órák a tudatos edzéshez | Futópadok otthoni használatra
Miután beszéltünk egy kicsit arról, hogy miért is jó a szabadban mozogni és edzeni, cikkünk első részében, itt az ideje, hogy szabad teret adjunk a beltéri sportoknak is.

Ahogy van olyan, aki nem tudja elképzelni, hogy zárt térben eddzen, úgy vannak olyanok is, akik nem akarnak vagy nem tudnak a szabadban sportolni. Vagy azért, mert a választott sportág teremhez köti őket vagy éppen maga a természet válhat hosszabb távon az ellenségükké.
Ma már nem szokatlan, hogy egy ember százféle allergiával küzd. Nem eredménytelenül tesszük tönkre a környezetünket. Lassan az is ellenünk fordul és saját kis világunkba szorít vissza minket. A tavasz szépségével együtt a sokak életét megkeserítő allergia szezon is elkezdődik. Pollenek, virágpor, fű, spórák és még maga a napfény is sokakat kényszerít fedezékbe. De számukra is számtalan lehetőséget tartogat egy sportközpont, igaz, nekik kicsit többe kerülhet a sportolás, mint szabadtéri sportokat űző ismerőseiknek.
Az edzőterem 24 órában

Ma már sok helyen felismerték, hogy érdemes az emberek rohanó életéhez igazodni. Így már nem is olyan nehéz 24 órán át nyitva tartó edzőtermet találni, ahol bármikor felugorhatunk a futópadra, ellipszis gépre vagy ha úgy tetszik, akkor a súlyokat is kézbe vehetjük.
Bármily hihetetlen. Egy edzőtermi tagságihoz nem a márkás edzőruha a legfontosabb. Azonban itt is hasznos, ha nem spórolunk a saját egészségünkön. Vagyis, ha futni, bringázni, tornázni szeretnénk, akkor be kell szereznünk egy jó futócipőt. Egy ilyen ugyanis ne csak kényelmes órákon keresztül, de segít is az egyensúly megtartásában, ami edzés közben még fontosabb a sérülések elkerülése végett.
Üsd-vágd
Ha a napi stressz levezetésének egy kicsit aktívabb és netalán agresszívabb módjára vágytok, akkor irány egy fedett tenisz vagy squash pálya. Ha még sosem próbáltátok ezeket, akkor érdemes egy kezdő órára bejelentkezni egy pályára. A legtöbb helyen, tudnak kölcsönözni ütőket, labdákat, így nem kell olyan felszerelést vennetek, amit talán nem fogtok még egyszer használni.
Az egy órás terembérlet általában 1000-5000 forint körül van, míg ütőt és cipőt már 1000 forint alatt is lehet kölcsönözni.
Ha nem túl meglepő módon az első egy-két óra után rajongókká váltok, akkor viszont érdemes saját ütőbe és cipőbe beruházni, hiszen akár egy hónap alatt is visszahozhatják az árukat.
Mint hal a vízben
Sokan élvezzük, ha úszhatunk. Hiszen ez a mozgásfajta nem csak az izmoknak tesz jót, de sokat segít a gerinc problémákon, túlsúly esetén a testünket nem terheli a ránk nehezedő teher, valamint a tüdőnk is nagyon jó edzésen vesz részt úszás közben. Kifejezetten ajánlott olyanok számára, akik anélkül szeretnék karban tartani a testüket, hogy nagyobb izomtömeget szednének fel közben.
Ha ezt a sportot űznénk rendszeresen, akkor egy kényelmes úszódressz, egy úszószemüveg és egy úszósapka kell majd. Míg a jó úszóruha és szemüveg segít az úszásban, addig a sapka inkább abban segít, hogy se a mi, se mások haja ne kerüljön se a vízbe, se a szánkba.
Ezeken túl persze számos más mozgásforma is elérhető. Jógázhatunk, tornázhatunk, táncolhatunk, mesterséges falat mászhatunk és így tovább. Ám fontos, hogy ezeket mindig csak körültekintően és megfelelő felszereléssel tegyük, hiszen a felelőtlen sportolás több kárt okozhat, mint hasznot. Hosszú távon pedig mindig érdemes a minőségbe fektetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.