barkácshobby

Csináld magad

3 Perc olvasási idő
barkácshobby

Csináld magad

3 Perc olvasási idő

Barkácsszerszámok minden mennyiségben | Kerti szerszámok | Többprogramos varrógépek
Oly korban élünk, melyben csak be kell mennünk egy üzletbe és a ruha, cipő, étel, bútor… megszerzéséhez nem kell mást tennünk, mint kinyújtani a kezünket és levenni a polcról. Persze a megfelelő ellenszolgáltatás fejében. Ez igen kényelmes, gyors és egyszerű megoldás. Akkor miért van az, hogy a legtöbbünkben mindig ott a vágy, hogy a saját kezünkkel alkossunk legyen szó bármiről?

A csináld magad mozgalom, mint olyan a kezdetektől létezik, ha úgy nézzük, de valójában az újkori változata csak akkor kezdett el terjedni modern társadalmunkban, mikor elkezdtek kiveszni a kézműves elfoglaltságok a mindennapjainkból. Van, aki csak hobbiból, relaxációs céllal fog neki egy-egy ruha varrásnak vagy bútor készítésnek, van aki meg csak spórolni szeretne.
Mielőtt azonban berendeznénk egy egész asztalos műhelyet a garázsban, gondoljuk végig, hogy mi is az a tevékenység, melyhez van egy kis érzékünk, hosszú távon is szívesen gyakorolnánk.
k és szívesen fektetünk bele pénzt is. Országszerte több kreatív műhely, kulturális központ kínál kézműves foglalkozásokat, tanfolyamokat. Ezeken elsajátíthatjuk az alapokat és eldönthetjük azt is, hogy szeretnénk-e hosszú távon foglalkozni a kiválasztott tevékenységgel.
Ruhák

Egy háztartásban, főleg, ahol gyerekek vannak, nagy kiadást jelent a ruházkodás. A gyerekek gyorsan nőnek és még gyorsabban koptatják a pólót, nadrágot, zoknit… Ha van egy kis kézügyességetek és türelmetek, akkor egy varrógéppel csodákat művelhettek.
Az alapok elsajátítása után dolgozhattok akár saját ötletekből vagy keresgélhettek az interneten is. Ma már több anyuka van, aki megosztja szabásmintáit, ötleteit, melyekből nem csak játszóruhák, de varrott ajándékok, lakásdíszek, kiegészítők is könnyen készíthetők.
Ezzel a hobbival pedig évente több tízezer forint is megspórolható.
Konyhakert
Ha szeretitek a földet, és van egy kis kert vagy erkély, talán pár virágláda, amit a magatokénak mondhattok, akkor nyugodtan kísérletezzetek fűszernövények és akár zöldségek termesztésével otthon is.
Nincs más dolgotok, mint megfigyelni, hogy milyen adottságokkal (napfény, csapadék, szél) rendelkezik a hely, amit biztosítani tudtok a termelésre és máris ki tudjátok választani, hogy mit érdemes termesztenetek.
A mindennapi locsolás, gondoskodás nem csak megnyugtat majd benneteket, de a frissen szedett fűszerek, esetleg zöldségek íze mindennél nagyobb jutalmat fog jelenteni fáradozásaitokért. Ráadásul nem csak spórolhattok ezáltal, de egészséges ételeket is tehettek a családi asztalra.
Ha érdekel titeket, hogyan is lehet fűszert termelni, kis kertet kialakítani az erkélyen, akkor olvassátok el következő cikkünket is, amiben részletesen bemutatjuk néhány fűszernövény termesztési mikéntjét.
Szereld magad
Akkor a legbüszkébb az ember, ha a maga által összeállított bútort tolja be a szobába. Talán ez egy rég gyökerező ösztön, de mind jól érezzük magunkat, ha abba az ágyba fekszünk, amiért nem csak megdolgoztunk, de dolgoztunk is vele.
Bár minden férfi születésétől fogva szerelő mesternek érzi magát, vannak akik tényleg értik is, hogy mit csinálnak. Hisz a szerelés, akár bútorkészítés, csak úgy mint a fent felsoroltak, mind tanulható elfoglaltságok. Minél többet gyakoroljuk, annál könnyebben megy.
Azoknak, akik szeretik az idejüket apró bútorok szerelésével, létrehozásával tölteni, a legnagyobb segítséget a barkács áruházak jelentik. Az ilyen üzletekben nem csak az alapanyagok találhatók meg, de kérésre akár méretre is vágnak számunkra bútor és más anyagokat is.
Ám a barkácsolásnál is a legfontosabb az elővigyázatosság. Komoly, akár életveszélyes balesetek is történhetnek otthon, mert rosszul használunk egy szerszámot, vagy nem kellő szakértelemmel látunk hozzá a szerelésnek.
Ha valamihez egyáltalán nem értünk, akkor a családi béke és nyugalom megtartása végett vagy iratkozzunk be egy tanfolyamra, vagy hívjunk mesterembert, mielőtt lerombolnánk a házat és a házasságunkat is.
A folytatásban az erkélyen berendezhető kertekről olvashattok majd.

Ajánlott bejegyzések
barkács

Spórolási és újrahasznosítási tippjeink a hétre

4 Perc olvasási idő
Akkus csavarhúzók barkácsoláshoz | Kézi eszközök ezermestereknek | Takarítóeszközök a rendrakáshoz Manapság már csak azok boldogulnak igazán, akik okosan élik mindennapjaikat és…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük