amdhardversapphirevideókártya

Sapphire Radeon HD6970 videokártya – csúcsra tör az AMD

Bár nem volt zökkenőmentes procedúra, végül megszülettek az AMD legújabb igáslovai, melyeket a Cayman nevet viselő GPU hajt. Ahogy szinte mindig, az gyártó most is két modellt tett elérhetővé, mi viszont a gyengébb 6950-es kártya helyett a nagytestvért, a 6970-est vettük szemügyre – abból is a Sapphire kártyáját, mert azzal biztosan nem ér bennünket csalódás.

Sapphire Radeon HD6970 videókártya - olcsobbat.hu

A Cayman komoly architekturális változásokon esett át, áttervezték a stream processzorokat, a tesszelációs motort, és a geometriai primitívek számítását végző egységek száma is nőtt. Mindent egybevetve a teljesítmény egyértelműen nagyobb, mint a korábbi kártyák esetében, jó hír viszont, hogy ez csak a játékok futtatásakor érződik, a fogyasztást figyelve egyáltalán nem – sőt a PowerTune funkciónak köszönhetően beállíthatunk egy határt, s a kártya ahhoz igazítja a teljesítményét.

A kártya legközelebbi konkurenciája talán a GeForce GTX 570 lehet, szóval panaszkodni egyáltalán nincs miért – kiváltképpen akkor, ha jó gyártótól vásároljuk meg a 6970-et. A Sapphire megbízható minőséget garantál, igaz, nem is rizikózik sokat: a sztenderdnek mondható 2 GB memóriával, két DisplayPorttal, két DVI- és egy HDMI-csatlakozóval szállítják a kártyát. Az Eyefinity technológia is támogatott természetesen, sőt a megjelenés apropójából a Catalyst Control Center is renováláson esett át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.