3dhardverlaptoptoshiba

Toshiba Qosmio T851 laptop – 3D és 2D egyszerre

Ma már nem nagy szám, ha a 3D-s kijelzőhöz nem kell szemüveget viselni: láttunk már ilyet játékkonzolban, fényképezőben, sőt többé-kevésbé már egy-két tévé is jól hozza ezt az újdonságot. A Toshiba ezért nem csak magával a kijelzővel szeretné kiszúrni a szemünket, egy rakás technológiai újítást vet be, hogy lekenyerezze új laptopjának, a Qosmio T851-nek potenciális vásárlóit.

Toshiba Qosmio T851 laptop - olcsobbat.hu

Ugyanis az új notebook is ilyen 3D-s kijelzőt kapott, azonban ez már sokkal korszerűbb megoldás a többi próbálkozáshoz képest. Az efféle képernyők az úgynevezett látószögkorlát elvén működnek: a monitor maga választja szét a megjelenő pixeleket, így külön-külön „pixeloszlop” jut a bal és a jobb szemnek, amelyek alapján az agyunk összerakja a térbeli képet. Bár hihetetlennek hangzik, a trükk működik! A T851 sajátossága, hogy a webkamerájával figyeli a felhasználó szemeinek mozgását, s a LED panelben elhelyezett aktív lencsékkel meg tudja változtatni a fény polarizációját, így elvileg a 3D-s kép akkor sem esik szét, ha megmoccanunk.

Szintén ezeknek az újításoknak köszönhető, hogy a képernyőn egyszerre jeleníthetünk meg 2D-s és 3D-s képet is, mondjuk külön-külön ablakban, ahogy az is lehetővé válik, hogy a 2D-s képet viszonylag jó minőségű 3D-ssé alakítsuk át. Természetesen igény esetén ki is kapcsolhatjuk a térbeli megjelenítést. A laptopnak nyilvánvalóan a kijelzője ragadja meg elsősorban az ember figyelmét – szó szerint -, viszont a hardveres specifikációit sem érheti panasz: a Toshiba Intel Core i5-2410M processzort, GeForce GT540M grafikus chipet, 8 GB memóriát, valamint BDXL-lemezek olvasására is alkalmas Blu-ray lejátszót épített a gépbe. Megjelenése először Japánban várható júliusban, remélhetőleg nem sokkal később ide is eljut a notebook

.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.