Archos 32 Internet Tablet PC – tabletet szórakozásra

20101219-archos-32internettablet-tabletpc-olcsobbat-hu-01

A név csalóka: hiába hívják Internet Tablet PC-nek az Archos új készülékét, az inkább hasonlít egy jól megtermett okostelefonra, mint táblagépre, és inkább használható filmek és képek nézegetéséhez, illetve zenehallgatáshoz, mint internetezésre, annak ellenére, hogy sok más funkcióval is rendelkezik. Ezt nem árt tudni, ha az Archos 32-vel szemezünk, és ha így állunk hozzá, nem érhet bennünket csalódás.

Archos 32 Internet Tablet PC - olcsobbat.hu

A készülék 3,2 hüvelykes érintőképernyőt kapott, ez 16 millió szín és 240×400 pixel megjelenítésére képes. Bár az eszközt szinte teljes mértékben a kijelzőn keresztül vezényelhetjük, a képernyő alatt helyet kaptak érintésérzékeny, oldalt pedig mechanikus gombok is. Az Archos 32 0,39 hüvelyk vékony, ráadásul kifejezetten könnyű, ezért zsebben is kényelmesen hordhatjuk. A készüléket 800 megahertzes processzorral szerelték fel, és 8 gigabájtos belső memóriával látták el – erre figyeljünk oda, mert memóriakártyával sajnos nem bővíthető ez a kapacitás.

Az Archos 32 egy alaposan átszabott Android 2.2-t futtat: az új kezelőfelület bár lehet szokatlan, könnyű beletanulni a vezérlésébe. Támogatott a Flash is, emellett a készülék meglepően sok videó-, kép- és zenei formátummal megbirkózik, köztük az MP3, a WMA, a WAV, az AAC, az MPEG-4, az M-JPEG, a Windows Media Video 9/VC-1 és a JPEG, a BMP, a PNG és a GIF kiterjesztésűekkel is. Az eszköz beépített mikrofonnal rendelkezik, kamerája is van, és tud egyéb alkalmazásokat is futtatni, de valójában a szórakoztatóipar közvetítőjeként állja meg maradéktalanul a helyét.