játékokkontrollerpcrazer

Razer Hydra mozgásérzékelős kontroller – hadonásszunk PC-n is!

A mozgásérzékelős játék eddig a konzolos játékosok kiváltsága volt, azonban a Razer szemmel láthatóan mindent megtesz azért, hogy a PC-sek se maradjanak ki a mókából. A Hydra nevű mozgásérzékelős kontroller első blikkre a PlayStation Move-ot idézi, kialakításában viszont meglehetősen különbözik attól, arról nem is beszélve, hogy a Razer az eddigi legjobb játékélményt ígéri a segítségével.

Razer Hydra mozgásérzékelős kontroller - olcsobbat.hu

A gyártó a Portal 2-t fejlesztő Valve-val és a Sixense csapatával működött együtt, mikor elkészítette az új kiegészítőt. A Portal 2 egyébként fontos szerepet játszik a Hydra pályafutásában, mert a játékban különleges tartalmak érhetők el a kontroller segítségével, s egy különleges kiadás is érkezik, amelyben kettőjüket együtt vásárolhatjuk meg. A Hydra egyébként eddig 125 játékot támogat, köztük a Left 4 Dead 2-t és a World of Goo-t is, valamint további címek is be fognak csatlakozni a sorba. A kontroller kezelése rendkívül kényelmes: nyilván mindössze hadonásznunk kell vele, az ösztönös mozdulatainkat kell alkalmaznunk a játékok irányítása közben, és nincs szükség szövevényes gombsorozatok bemagolására.

A Hydra érdekessége, hogy a többi próbálkozással ellentétben két ugyanolyan kontrollert foglal magába, mindkettőn négy darab gomb és egy-egy analóg kar található, továbbá ravasz is van – nem nehéz elképzelni: kvázi egy gamepadet vágtak félbe a tervezők, egy „gubancolódás-mentes” kábellel összekötötték azokat, és felruházták őket a hatirányú mozgásérzékelés képességével. A csomag részét képezi természetesen egy alacsony késleltetésű bázisállomás is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.