htctablet pc

HTC Flyer tablet PC – Tajvan is beszáll a buliba

Régóta lógott a levegőben, hogy előbb-utóbb a HTC is beszáll a tablet PC-k versenyébe, aztán a Mobile World Congressen a tajvani cég pontot is tett a találgatások végére: a Flyer (vagy másik nevén az EVO View 4G) május elején kerül boltokba, s bár bizonyos tekintetben le van maradva a konkurensekhez képest, egy-két apróságban szinte biztosan jobb és használhatóbb lesz, mint a többi készülék.

HTC Flyer tablet PC - olcsobbat.hu

A Flyer 195,4 x 122 x 13,2 milliméteres és 415 grammos, ezen hét hüvelykes érintőképernyő terpeszkedik, amely 1024×600 pixel megjelenítésére képes. Fontos megjegyezni, hogy a multi-touch kijelzőt ugyan ujjakkal is kényelmesen lehet vezérelni, ugyanakkor opcionálisan a Scribe nevet viselő digitális ceruza is megvásárolható hozzá, amely további lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt. A nagy átlaggal ellentétben a kütyüben csak egymagos processzor ketyeg, ez viszont 1,5 Ghz órajelű, és 1 GB DDR2 RAM társaságában dübörög.

A tabletre 1,3 megapixeles kamera került elől, hátul pedig egy 5 megapixeles változat tetszeleg. A gépet természetesen Wi-Fi- és Bluetooth-vevővel is felszerelték, továbbá 32 gigabájtos belső memóriát kaptunk, hogy minden adatunk kényelmesen elférjen rajta. A tabletre az Android 2.3.3-as (Gingerbread) változatát telepítették, azonban a későbbiekben Honeycomb frissítés is érkezik majd hozzá – persze a HTC Sense kezelőfelületet a Flyer is megkapta, úgyhogy a felhasználói élmény mondhatni a szokásos lesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.