AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő

Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.

A kora őszi berobbant karácsonyi láznak egyes vásárlók örültek, míg mások elborzadva figyelték, hogy a szokásosnál kellemesebb őszi időben tele voltak a boltok polcai karácsonyi dekorációkkal, használati eszközökkel, egyéb termékekkel.

Drágulás a karácsonyi menü tekintetében

Mint ahogy minden kategóriában, így az ünnepi témában is áremelkedésekre számíthatnak a vásárlók. A világban kialakult jelenlegi gazdasági helyzet mindenre rányomja bélyegét, így sajnos úgy tűnik, idén karácsonykor több anyagi ráfordítást kell az ünnepi menüre is szánni. A karácsony fő momentumát adó fenyőfák idén 10%-al kerülnek majd átlagosan többe, a családok ünnepi vacsorájának központi terméke; a hal szintén drágul, egyes halfajoknál 2021-hez képest 42%-os éves emelkedés figyelhető meg. A magyarok 46%-a szeretné 2022-ben olcsóbb alapanyagokból elkészíteni az ünnepi menüt. A karácsonyi bejglik népszerű alapanyagai; a mák és a dió szintén horribilis árakon vásárolhatók meg.

Kevesebbet költenek a magyarok idén karácsonykor

Tavalyhoz képest 13%-kal csökkent az ajándékozási hajlam hazánkban, ami nem véletlen, hiszen a rekordmértékű infláció igencsak megtépázza a magyar háztartásokat. Hazánkban átlagosan 100 000 forintot költenének az ünnepekkor, aki pedig ajándékot is tervez vásárolni, az 47 500 forintot szán arra, tehát kb. 10 000 forint jut egy-egy meglepetésre.

Emelkedik az ajándékok ára is. A Cofidis Hitel Monitor kutatásából kiderül, a magyar lakosok 4-6 szerettüket szeretnék megajándékozni.

Slágerkategória idén is a parfüm Parfüm és kölni vásárlás – Olcsó Parfüm és kölni – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu), a könyv Könyv és Zene – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu)és a ruházati cikkek Ruházat & kellék – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu).

Ennek ellenére ajándékot idén kevesebben terveznek venni, mint a megelőző években, míg három évvel ezelőtt 78% vásárolt ajándékot, idén az ajándékozók aránya 58%-ra tehető.

Még mindig népszerűek az elektronikai cikkek

Bár az élmények ajándékozása egyre közkedveltebb, még mindig magasan vezetik az eladási listákat az elektronikai cikkek. A tavalyi trendhez képest, idén is magas eladási mutatók várhatók az okostelefonok Mobiltelefon vásárlás – Olcsó Mobiltelefon – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu), okosórák Okosóra vásárlás – Olcsó Okosóra – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu), telefon kiegészítők, fülhallgatók Fülhallgató, fejhallgató vásárlás – Olcsó Fülhallgató, fejhallgató – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu) tekintetében, melyet a vásárlók a novemberi és a december eleji időszakban szereznek be a leggyakrabban.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
mobiltelefonUncategorized

Szuper telefonok a forró hónapokban is

1 Perc olvasási idő
Nagy tárhelyet, modern hangzást, kiváló akkumulátorú készüléket keresel, vagy éppen designos telefonra vágysz? Az olcsóbbat.hu-n mindet egy helyen megtalálod! Ha valami igazán…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…