AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő

Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.

A kora őszi berobbant karácsonyi láznak egyes vásárlók örültek, míg mások elborzadva figyelték, hogy a szokásosnál kellemesebb őszi időben tele voltak a boltok polcai karácsonyi dekorációkkal, használati eszközökkel, egyéb termékekkel.

Drágulás a karácsonyi menü tekintetében

Mint ahogy minden kategóriában, így az ünnepi témában is áremelkedésekre számíthatnak a vásárlók. A világban kialakult jelenlegi gazdasági helyzet mindenre rányomja bélyegét, így sajnos úgy tűnik, idén karácsonykor több anyagi ráfordítást kell az ünnepi menüre is szánni. A karácsony fő momentumát adó fenyőfák idén 10%-al kerülnek majd átlagosan többe, a családok ünnepi vacsorájának központi terméke; a hal szintén drágul, egyes halfajoknál 2021-hez képest 42%-os éves emelkedés figyelhető meg. A magyarok 46%-a szeretné 2022-ben olcsóbb alapanyagokból elkészíteni az ünnepi menüt. A karácsonyi bejglik népszerű alapanyagai; a mák és a dió szintén horribilis árakon vásárolhatók meg.

Kevesebbet költenek a magyarok idén karácsonykor

Tavalyhoz képest 13%-kal csökkent az ajándékozási hajlam hazánkban, ami nem véletlen, hiszen a rekordmértékű infláció igencsak megtépázza a magyar háztartásokat. Hazánkban átlagosan 100 000 forintot költenének az ünnepekkor, aki pedig ajándékot is tervez vásárolni, az 47 500 forintot szán arra, tehát kb. 10 000 forint jut egy-egy meglepetésre.

Emelkedik az ajándékok ára is. A Cofidis Hitel Monitor kutatásából kiderül, a magyar lakosok 4-6 szerettüket szeretnék megajándékozni.

Slágerkategória idén is a parfüm Parfüm és kölni vásárlás – Olcsó Parfüm és kölni – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu), a könyv Könyv és Zene – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu)és a ruházati cikkek Ruházat & kellék – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu).

Ennek ellenére ajándékot idén kevesebben terveznek venni, mint a megelőző években, míg három évvel ezelőtt 78% vásárolt ajándékot, idén az ajándékozók aránya 58%-ra tehető.

Még mindig népszerűek az elektronikai cikkek

Bár az élmények ajándékozása egyre közkedveltebb, még mindig magasan vezetik az eladási listákat az elektronikai cikkek. A tavalyi trendhez képest, idén is magas eladási mutatók várhatók az okostelefonok Mobiltelefon vásárlás – Olcsó Mobiltelefon – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu), okosórák Okosóra vásárlás – Olcsó Okosóra – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu), telefon kiegészítők, fülhallgatók Fülhallgató, fejhallgató vásárlás – Olcsó Fülhallgató, fejhallgató – Olcsóbbat.hu (olcsobbat.hu) tekintetében, melyet a vásárlók a novemberi és a december eleji időszakban szereznek be a leggyakrabban.

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
olcsóbbatOnline vásárlás

Az online rendelés előnyei a személyes vásárlással szemben

3 Perc olvasási idő
Fejlődő világunkban, ahol egyre több dolog történik az online térben, jócskán felértékelődött az online végezhető vásárlások jelentősége. Mint mindennek, ennek is megvannak…
e-kereskedelemolcsóbbatrezsicsökkentés

Sajtóközlemény: Az e-kereskedelmi cégek is megszenvedik a válságot

3 Perc olvasási idő
Az online kereskedők harmada legalább 30 százalékos forgalomcsökkenést tapasztalt szeptemberben