játékokparrottávirányító

Parrot AR.Drone – mivel játszanak a mai gyerekek?

3 Perc olvasási idő
játékokparrottávirányító

Parrot AR.Drone – mivel játszanak a mai gyerekek?

3 Perc olvasási idő

A jövő távirányítós autója | Még egy kis plusz teljesítmény | Népszerű távirányítós modellek
Hol vannak ma már jó öreg, távirányítós autócsodák? Rendben, a mai napig megvásárolhatjuk őket, azonban tény, hogy akadnak ingergazdagabb fejlesztések, amik könnyedén elcsavarják bármelyik tinédzser, vagy gyerekként gondolkodó felnőtt fejét. A Bluetooth-eszközeiről ismert Parrot 2010-ben mutatta be az AR.Drone nevű kütyüt: egy repülőgépet, amit az okostelefonunkkal irányíthatunk, közben a kijelzőjén figyelhetjük az utat, élhetjük bele magunkat a valóságot virtuális háborúvá változtató videojátékokba.

Az első Parrot AR.Drone 2010 szeptemberében került boltokba. Nem éppen olcsó szerkezetről beszélünk, ugyanakkor a 300 dolláros ár tulajdonképpen korrektnek mondható azért az újszerű játékélményért cserébe, amit a drón kínál. Ahogy a képeken is látszik, egy úgynevezett quadricopterről van szó, vagyis olyan „helikopterről”, amit négy forgótárcsával szereltek fel. A robotrepülő tökéletesen lavírozk a levegőben, a játékosnak az okostelefonját (az iPhone és az androidos eszközök támogatottak) kell használnia a gép irányítására, miközben a kijelzőn az AR.Drone-ra szerelt kamerák képét láthatja. Külön érdekesség, hogy ezt a képet a rendszer valós időben dolgozza fel, virtuális jelzésekkel és cselekményekkel bővíti ki, így olyan érzésünk lehet, mintha a kiterjesztett valóságban (augmented reality) játszanánk.
Az AR.Drone egy saját magam által generált Wi-Fi-hálózaton csatlakozik a telefonunkra (internet tehát nem kell hozzá!), utána egy kezdőknek és egy haladóknak szánt pilótamódot találunk hozzá: kezdőként kettő, haladóként egy gombbal kell irányítanunk a kütyüt. A drónt jogal nevezhetjük robotrepülőnek: a motor beindítása és a felszállás után automatikusan stabilizálja magát a levegőben, a felhasználó minden utasítását követi, és igyekszik megtartani a repülő pozícióját. Természetesen maga az irányítás rémegyszerű, ami persze az érintőkijelzők világában elvárható.

Parrot AR.Drone – mivel játszanak a mai gyerekek? - olcsobbat.hu

Az árcímke csak addig tűnik magasnak, amíg el nem hisszük: ez a gép már egyáltalán nem említhető egy lapon a bevezetőben is említett RC autóval. Ezt bizonyítja a drón anyagválasztása is: a gépet könnyű, de erős szénszálas anyagból készítették, a külső buroknak nagy ellenállású műanyagot választottak a tervezők. A rendszerben a két kamerán felül egy MEMS (Micro Electro Mechanicals System) lapka, egy hármtengelyű gyorsulásmérő, két giroszkóp és egy ultrahang-érzékelő is helyet kapott, jól látható tehát, hogy nem spórolták ki belőle a finomságokat egyáltalán. Külön érdekesség, hogy a gépre két különböző borítást helyezhetünk: az egyiket beltéri, a másikat kültéri használatra javasolja a gyártó.
Természetesen nemcsak a szerkezet ejti ámulatba a felhasználót, az AR.Drone magát a játékot is megreformálja, hiszen a már bemutatott kamerák segítségével képes a valóságot ötvözni a virtuális valósággal, ezért gyakorlatilag bármit a mobiltelefonok kijelzőire tud varázsolni, amit elképzelünk: a játékmódok során meg kell védenünk a bázisunkat az ellenfeleinktől, a haverokkal üldözhetjük egymást, lövöldözhetünk is egymásra. Nem kell ecsetelni, mennyire nagy móka ez egy mai fiatalnak!
És ami különösen jó hír, hogy az AR.Drone fejlesztése nem áll le. Egyfelől a rendszer alapja egy teljesen nyílt platform, amire több mint 450 fejlesztő készít új játékokat és alkalmazásokat – utóbbiak között nem egy olyan akad, ami abszolút komoly feladatot hivatott ellátni! Mindezzel együtt már készül a rendszer 2.0-s változata, ami nagyfelbontású kamerával van felszerelve, képes lesz adatokat megosztani a repülésről, új pilótamódot ismer, emellett minden korábbinál jobban bírja a levegőben. Az AR.Drone 2.0 az év második felében jelenik meg, elsőként az Egyesült Államokban, szintén 300 dolláros ajánlott fogyasztói áron.
Tényleg ilyen kütyükkel játszanak majd a gyermekeink?

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük