játékok

A húsvéti nyúl ajándéklistája – Idén mi kerül a fészekbe?

Gyermekjátékok minden mennyiségben | A legkedveltebb szabadban játszható játékok | Játékok olcsón
Már az is nagy fejtörést okoz a szülőknek, hogy megválaszolják gyermekük ilyenkor szokásos kérdéseit (miért a nyuszi rakja a tojást a fészekbe, egyáltalán minek neki mindehhez fészek, mi köze van neki a Húsvéthoz, stb.), arról már nem is beszélve, hogy milyen játékot szerezzünk be, amit aztán gondosan elhitethetünk az aprósággal, hogy márpedig a nyuszi hozta…

Természetesen az a legegyszerűbb, ha a kiskölyök kap egy csomag csokitojást és ezzel le is van zárva a húsvéti ajándékozás (egyébként sem erről szól az ünnep), viszont be kell vallani, hogy a legtöbb családban bizony nem ez történik. A szülők mindenképpen meg szeretnék lepni csemetéjüket (hozzáteszem, mi is), hiszen az ajándékokat bontogató gyerekek csillogó szempárjait, örömét és meglepettségét imádjuk csodálni. Ha meg már erre vetemedünk, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal! A bugyuta, semmi haszna játékok helyett válasszunk olyat, mely hosszú távon is fenntartja a gyerekek, sőt a család többi tagjának is az érdeklődését.
Labdát tojjon a nyuszi!
Mi lenne, ha idén a színes tojások mellé egy labdát is tojna a nyuszi a fészekbe? Míg anno jobbára csak néhány fajtából választhattunk és a legnépszerűbbek között a hagyományos pattogó gumicsoda szerepelt, addig ma már olyan széles a választék, hogy elámultunk.
Az hagyján, hogy nyáron, meghazudtolva a fizika törvényeit és a hagyományos labdák minden tudását, kavics kacsázást utánozó, vízen pattogó labdával ámíthatja a gyerek a társait, a mini rögbi labdákkal már egészen pici kortól az amerikai focinak is hódolhat, a földgömböt formáló nagytestvérével pedig gyakorolhatja a földrajzot (egyébként úgysem venné elő a szünetben a tankönyvet…). Még ezeknek is ellent tud állni? A mesefigurásaknak tutira nem! Vagy létezik olyan gyerek, aki nemet mond egy Toy Story-s kosárpalánknak, vagy egy Villám McQueen-es, hatalmas ugráló labdának? Naugye!

A húsvéti nyúl ajándéklistája – Idén mi kerül a fészekbe? - olcsobbat.hu

Gondolkozz nagyban, avagy több legyet egy csapásra!
Ha a szűkös anyagi kereteket Húsvétkor egy kicsit meglazítod, akkor vágj bele olyan ajándékvásárlásba, melyet évekig nagy örömmel tud majd a gyerkőc használni. Homokozó, kis bicikli, gyerek sátor, hinta… Nem csak azért nagyon hasznosak, mert kicsalják a fiatalokat a négy fal közül, de azért is, mert a felnőtteket is arra sarkallják, hogy több időt töltsenek velük, ami aztán az egész családnak igen jót tesz. Itt a tavaszi szünet, hát kell ennél jobb alkalom egy családi kerékpár túrára, vagy a ragyogó napsütésben egy homokvár építő verseny leszervezésére?
A nyuszinak gondolkodnia sem nagyon kell, hogy mit hozzon a kiskölyöknek, hiszen a többfunkciós játékok tárháza szinte végtelen. A különböző homokozók, nem csak a homok tárolására, de kismedencének is kiválóak, a nyári gyerek sátrak pedig nem csak a tűző nap elől védenek, de lehetőséget kínálnak indiánosdi játszására is, bár ezzel azért illik vigyázni! Apa nem biztos, hogy örülni fog, ha a gyümölcsfa törzsét totemoszlopnak kiáltják ki és hozzá kötözik!
Fékezd meg az örökmozgót!
Minden szülő nyugodt, békés gyermeket szeretne, aki mindig szót fogad, türelmes, nem csinál cirkuszt, nem hisztizik és a felesleges energiáit sem kell különböző trükkökkel lekötni. A kisgyermekes családok tudják jól, hogy ilyen tökéletes gyermek csak a mesében van és azon túl, hogy így is feltétel nélkül szeretjük a kis örökmozgókat, megpróbálunk ezt-azt bevetni, hogy mozgásigényüket kielégítsük. Nálunk egy trambulin vált be erre a célra, amit a nagyszülők nyuszija tavaly rakott a fészekbe és azóta is folyamatos használatban van: télen a szobában, tavasztól őszig pedig a kertben. Ugyanilyen jó szolgálatot tehet egy ugrálókötél, vagy egy ugrálóvár is, melyet egyébiránt imádnak a gyerekek és kellőképpen kielégíti minden mozgásigényüket, erre pedig igen nagy szükségük van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.