húsvétkiegészítő

Házi locsoló ajándékok

3 Perc olvasási idő
húsvétkiegészítő

Házi locsoló ajándékok

3 Perc olvasási idő

Dekorációk és kiegészítők húsvétra | Hasznos kiegészítők a tojásfestéshez | Az igazi tojás helyett…
Már csak alig két hét, és ismét készülhetünk a locsolók érkezésére. Minden lányos házban ilyenkor két gondolat férkőzik be – menni vagy maradni. Sokan elszaladnak húsvéthétfőn a locsolók elől, de a bátrabbak maradnak, és még fizetséget is készítenek a locsolni érkezőknek. Cserébe az elkövetkező évben biztos, hogy nem fognak hervadozni.

Ám a 60 forintos tojásárak mellett (húsvétkor ennél kevesebbért nem fogunk tojást találni) sokakat elrémiszt a sok idő és kosz, amivel ezeknek a színes tojásoknak az elkészítése jár. Éppen ezért mi most kicsit körbejártuk a témát, hogy miként is lehetne egy kicsit olcsóbban és egyszerűbben megoldani a tojásfestést. Nem biztos, hogy mind egy műremek lesz, de ez csak a művész ügyességén múlik.
Tojás vagy nem tojás?
A húsvéti tojás alapja a kifújt tojás. Ám, ha úgy érezzük, hogy a kriminális áron kapható tojást nem szeretnénk ilyen célra használni, akkor van helyettesítő megoldás. A legtöbb kézműves és művészellátó üzletben lehet kapni polisztirolból készült tojásokat. Ez szinte bármivel festhető, színezhető. Nem is törékeny úgy, mint a tojáshéj és az üzletek nagy részében olcsóbban is juthatunk hozzá, mint az eredeti alapanyaghoz.

Házi locsoló ajándékok - olcsobbat.hu

Körömlakk újrahasznosítás
Nincs olyan nő, akinek a pipere asztalán ne állna több éves, már rég nem használt körömlakk. A megunt, divatjamúlt színek mindenkinél ott sorakoznak. Ám többé nem kell kidobni vagy várni az alkalomra, hogy „majd jó lesz egyszer” alapon elhasználjuk őket. Ugyanis itt az alkalom.
Nyugodtan adjuk a gyerekek kezébe azokat a lakkokat, amikre nem tartunk már igényt és engedjük szabadjára a fantáziánkat. Ám azt tisztázzuk le a kicsikkel, hogy csak azokat a lakkokat használhatják, amiket tőlünk kapnak. Különben a legújabb Dior körömlakkunk is az idei tojásokon köthet ki.
Lakkfilc
Az arany, ezüst, bronz élénk színei évezredek óta babonázza meg az embereket. Szeretjük pénzként, ékszerben vagy akár papíron látni. Ha van a háznál néhány élénk színű lakkfilc, akkor a korábban pirosra, zöldre, kékre festett tojásoknak igazán egyedi és trendi mintát adhatunk egyetlen toll segítségével. Nem kell sok kézügyesség ahhoz, hogy meghúzzunk néhány vonalat, kacsot vagy pontokat tegyünk egymás után.
Motívum
Ha szeretnél nyuszis, csibés, kacsás, sonkás tojásokat, annak sincs semmi akadálya. Először is a tojásokat fesd be egy színűre. Az alapszín rajtad áll. Majd rajzolj sablonokat ahhoz a figurához, mintához, amit a tojáson látni szeretnél és vágd ki.
Ha már megszáradtak a tojásaid, akkor egy elütő színű filccel, akár fehérrel, rajzold körbe a tojáson a kivágott mintát, majd szedd le és a minta belsejét is színezd ki.
Akár több nappal előre is dolgozhatsz, ha már tudod, hogy kevés lesz az időd. Fújd ki először a tojásokat, majd fesd meg őket. Így napokkal később is bármikor elkészítheted a díszítést. A lényeg, hogy az idei locsoló ajándékokat igazán olcsón és gazdaságosan is megoldhatod.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
húsvétinterjúotthon

Interjú Kembe Sorellel a Húsvéti ünnepekről és a takarításról

2 Perc olvasási idő
Háztartási gépek széles választéka |A legnépszerűbb mosógépek |Nélkülözhetetlen takarítóeszközök A Jóban Rosszban sármos orvosa kicsit agglegényesen éli az életét. A párja ugyanis…
húsvétinterjúotthon

Interjú Muri Enikővel a húsvétról és a takarításról

2 Perc olvasási idő
Háztartási gépek széles választéka | A legnépszerűbb takarítóeszközök | Tisztítószerek olcsón Felkérések, fellépések sorozata, a rajongók imádata, csillogó díszletek, ruhák, fotózások –…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük