3dhardverjátékokkonzolnintendo

Nintendo 3DS játékkonzol – térélmény utazás közben

A Nintendo következő generációs kézikonzolja ugyan nem lesz élenjáró a teljesítménye terén, azonban számos olyan funkciót és egyúttal olyan élményt kínál a felhasználóinak, amit jó ideig senki más nem fog. A 3DS beépített 3D-s kijelzővel érkezik, a térbeli megjelenítést ráadásul mindennemű speciális szemüveg vagy más kiegészítő nélkül élvezhetjük.

Nintendo 3DS játékkonzol - olcsobbat.hu

A 3DS külsőre szinte majdnem ugyanúgy néz ki, mint a Nintendo DS, igaz, változtatásokat látni rajta. A felső – már említett 3D-s – képernyő nagyobb lett, 3,53 hüvelykes képátmérővel büszkélkedhet, míg az alsó érintésérzékeny kijelző 3,02 hüvely átmérőjű. A gombkiosztás alig változott, ellenben az irányítást egy analóg karként funkcionáló korong, és a beépített giroszkóp és gyorsulásmérő is segíteni fogja. Nyitott állapotban, a konzol felső részén találunk egy csúszkát: ezzel állíthatjuk be, illetve kapcsolhatjuk ki a térbeli megjelenítést. A konzolon három kamera található, az elülső kettővel akár 3D-s fotókat is készíthetünk.

A Nintendo 3DS sok tekintetben összetettebb kütyü lesz, mint az elődje. A játékok között nem csak rövid, unalmas percekre szánt programokat, hanem keményvonalas címeket is találhatunk. Érdekes megemlíteni a StreetPass és a SpotPass funkciókat is: mindkettő akkor lép működésbe, mikor a 3DS alvó állapotban van, s míg az előbbi másik 3DS-kkel, az utóbbi a vezeték nélküli internetforrásokkal képes kommunikálni és adatokat cserélni még ilyenkor is. A 3DS érdekes színfoltja lesz a játékkonzoloknak, a megjelenése márciusban várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.