acerdellhplaptopsony

Netezzünk a fa alatt is!

3 Perc olvasási idő
acerdellhplaptopsony

Netezzünk a fa alatt is!

3 Perc olvasási idő

Ki örül a laptopnak a fa alatt? Nos, én két kézzel kalimpálok, nem tudom, hogy hányan látják, de valószínűleg senki. Mindenesetre az tény, hogy az összes munkamániás oda lenne az örömtől meg vissza, ha az ünnepek alatt egy okos kis géppel ajándékoznák meg, amit nem csak könnyű használni, de könnyű hordozni is.

A számítástechnika és még inkább az internet bűvkörében élünk. Napjainkban alig van olyan szakma vagy munkakör, mely kisebb-nagyobb mértékben ne függene az internettől. Egyik irodából megy a levél a másikba, az ebédet egy chat szobában beszéljük meg, a net segítségével készítjük el a másnapi prezentációt és azt is a netről tanuljuk meg, hogy miként is kell egy tisztességes Mikulás jelmezt varrni. Arról már nem is beszélve, hogy a párunkat is a virtuális világban igyekezzük megtalálni.

Ám nem csak az internet a fontos szempont számunkra. Az élet ma már a legtöbbek számára úgy jó, ha minél könnyebb, egyszerűbb, jobban megoldható. Sokan törekszünk arra, hogy minél sokoldalúbbak legyünk a lehető legkevesebb idő, energia ráfordítással, ami lássuk be, a legtöbbször azon múlik, hogy milyen kis kütyük rejlenek a retikülünkben. A gyártók pedig mindent megtesznek azért, hogy minél kisebb és minél több funkciós eszközöket hozzanak létre a számunkra.

Acer Aspire One D257 laptop - olcsobbat.hu

Ma már az asztali gépek szinte már a múltba vesznek. Egyre többen választjuk a laptopot mobilitása és könnyű felhasználhatósága miatt. Hiszen a néhány évvel ezelőtti laptopokhoz képest ezek már nem csak alapvető dokumentumok létrehozására képes eszközök, hanem teljes szórakoztató központnak is minősülnek, épp csak a házit nem csinálják még meg helyettünk.

Természetesen fontos, hogy még a vásárlás előtt eldöntsük, hogy milyen céllal szeretnénk majd az eszközt használni. Elég, hogy filmet nézhetünk rajta, vagy szeretnénk minden eddigi munkánkat rajta tárolni és végezni? Hatalmas tárhelyre van szükségünk vagy épp csak annyi kell, amin néhány film elfér? Az sem mindegy, hogy milyen funkciókra lesz szükségünk. Beépített kamera, jó minőségű hangszóró és hangkártya, több USB-kábel csatlakozó, DVD-író, bővíthető memória, hosszú életű akkumulátor… Mindezeket érdemes számításba venni, mielőtt bármelyik márka egy termékét hazavinnénk.

Akár munka, akár szórakozás okán keresünk egy laptopot, a súly mindig elsődleges szempont lesz. Hiszen nem mindegy, hogy a tartozékokkal együtt több, mint egy kilót vagy csak ennél kevesebbet kell-e nap, nap után magunkkal cipelnünk. A mostanában forgalomba kerülő gépek sokszor már az A/4-es lapméretet sem haladják meg. Pehely könnyűek és éppen ilyen egyszerűen is kezelhetőek. Ám éppen kis méretük okán azoknak nem ajánljuk, akik filmet szeretnének nézni rajta vagy folyton csak játszanának. Azoknak azonban, akik naponta munka okán használnák ideális darabok.

Még azoknak sem kell megalkudnia a választás során, akiknek mindene a divat és a megjelenés. Ma már kifejezetten reprezentatív és egyedi megjelenésű laptopok is kaphatóak. Igaz, ezek minden esetben drágábbak az általános megjelenésű társaknál, de mint tudjuk, a divat és az egyediség mindig is drága mulatság volt.

Ajánlott bejegyzések
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a…
laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő
Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >> Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi…
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük