samsungtablet pctelefon

Hajlítható AMOLED kijelző a Samsungtól – jöhet a hajlítható okostelefon?

3 Perc olvasási idő
samsungtablet pctelefon

Hajlítható AMOLED kijelző a Samsungtól – jöhet a hajlítható okostelefon?

3 Perc olvasási idő

Azt hittétek, lehetetlen? Hogy ennyi zseniális és elhivatott fejlesztő mellett ez sosem valósul meg? Pedig igen, hiszen a Samsung 2012-ben megkezdi azokban az AMOLED kijelzőknek a gyártását, melyek már hajlíthatóak lesznek.

Úgy tűnik, hogy a Samsung, az utóbbi évek legbriliánsabb okostelefonjának és számos tabletjének piaci hódításával egyáltalán nem érzi úgy, hogy a csúcson kellene abbahagyni, hiszen, bár számos csúcsot már valóban meghódítottak, a jelek szerint még bőven akadnak meghódításra váróak. A Samsung, leendő, Galaxy Skin névre keresztelt hajlítható és akár karkötővé is összecsavarható, konkurencia okostelefonjának vázlatát már hónapokkal ezelőtt bemutatta, az elmaradhatatlan siker után pedig jövőre már a gyártást is elkezdi.

És hogy mi az extrém hajlékonyság koreai titka? Mindezt, sokak meglepetésére nem maga a készülék rejti, hanem annak kijelzője és az AMOLED technológia. Mert a flexibilisséget, nem más teszi lehetővé, mint a technológia eleddig „Graphene” néven becézett anyaga, ami már nem szimpla üveg, hanem egy poliamid műanyag. Ennek az anyagnak a rugalmassága az, amivel anélkül lesz hajtogatható vagy összecsavarható a készülék akár 1 hüvelyk átmérőjűre is, hogy azt esetleg összetörnénk.

Samsung Galaxy Skin mobiltelefon - olcsobbat.hu

A hírek szerint, az első ilyen, hajlítható, Flexible AMOLED kijelzők a Samsung okostelefonjaiban fognak majd landolni, amit, ha mindez beválik, a tabletek is megkapnak majd, idővel pedig az összes okostelefon. Az egyelőre elképzelhetetlennek tűnő, új Samsung koncepcióról, bár jórészt még csak fantazmagóriák léteznek – no meg egy tanulmány – , és mindenki azt találgatja, hogy mégis hogyan fog ez kinézni, miként lehet majd, például karkötőként a csuklónkra hajtogatni, addig a bennfenteseket inkább az izgatja, hogy mire lesz képes e készülék két spárgázás közben? Hiszen még ha elképzelhető is lenne, hogy origamizzunk egy telefonnal, felmerül a kérdés, hogy a benne lévő processzorral, chipset-tel és RAM-mal, mégis hogyan tesszük meg ugyanezt? Használható lesz-e egyáltalán, vagy csak dekoratív kiegészítőnek készül? Nos, a kétségek eloszlatása végett, bár csak hírmorzsák állnak a rendelkezésre, állítólag a Skin egy kb. 20 centi hosszú készülék lesz majd, ami tekintve, hogy a telefon a tervek szerint összehajtogatható, egyáltalán nem lesz zavaró. Az első skiccek alapján, a Flexible Super AMOLED kijelzős, megközelítőleg 4 hüvelykes készülék, a rajta futó egyedi Google operációs rendszeren képes lesz videochatelésre, filmlejátszásra, és az újdonság erejével ható, projektoros kivetítésre is. A felbontásról mindeddig annyit tudni, hogy nagyjából 800×480 pixelesnek ígérkezik, illetve, hogy lesz elő- és hátlapi kamerája is, melyek 8 megapixeles, illetve VGA felbontásra lesznek képesek. Különlegességként egy szintén hajlékony, és átlátszó akkumulátorral is felspécizik, a hajlíthatóságnak köszönhetően pedig, akár zenehallgatáskor, akár telefonáláskor, de még autós navigálás közben is, más-más formára hajtogathatjuk azt. Az alapképességek között szerepel továbbá a kihagyhatatlan Bluetooth adóvevő, és a beépített Wi-Fi-vezérlő is, mindezt pedig, egy kvázi 1,2 GHz-es processzor fogja majd tekerni.

És bár arra, hogy ezt a hihetetlenül hajlékony, s már-már kígyóként tekergőző készüléket végre a kezünkben tarthassuk, még sajnos várnunk kell pár hónap. Ám de bizton állíthatom, hogy a kis dózisokban adagolt, egyre több és vonzóbb információnak hála, a Samsungnak a végsőkig sikerül majd fenntartania ezt az érdeklődést.

Ajánlott bejegyzések
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük