laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő

Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak
Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a laptopok világa, minden bizonnyal belefutott már a kifejezésbe. Az Ultrabook márkanevet az Intel álmodta meg, a processzorgyártó vállalat azokat a felsőkategóriás laptopokat hívja így, amik nemcsak kisméretűek, de rendkívül jól teljesítménnyel és akkus üzemidővel bírnak. Ennek kulcsa egyebek mellett az alacsony fogyasztású processzor és a merevlemez helyett vagy mellett használt SSD, a tömeg- és méretcsökkentésben pedig a különleges dizájn játszik nagy szerepet.

Vitatéma, de felesleges belemenni: felsőkategóriás gépekről van szó, ezért az Ultrabookokat nem adják olcsón. Ugyanakkor, aki rászánja ezt a pénzt, biztos lehet benne, hogy olyan társat kap maga mellé, aki hosszú éveken át kíséri majd mindenhova. Az Ultrabookok többsége egyszerűen lenyűgözően néz ki, a külsejük láttán összefut a nyál az ember szájában, a finom elegancia szívóssággal párosul, és gyakorlatilag biztosak lehetünk benne, hogy a hardverre sem lesz panaszunk.

ultrabookok egymás mellett

Az Ultrabook plecsnit ugyanis nem kaphatja meg akármilyen masina! Az Intel rendszeresen felülvizsgált kritériumokat állít fel a gyártókkal szemben, akiknek mindezt teljesíteniük kell, hogy Ultrabook néven küldhessék csatába a laptopjukat. Ennek folyománya elméletileg, hogy minőségi terméket kell kapjunk, és persze ez nem mindig van így (vagy éppen még a vártnál is horribilisebb vételárra számíthatunk), a cél nemes. Az Ultrabookat jelenleg Ivy Bridge-generációs processzorokkal szerelik, a monitor képátlójától függően 18 vagy 21 milliméter (13,3, illetve 14 hüvelyknél) lehet legfeljebb a magasságuk. Az elvárt üzemidő 5 óra, a háttértárnak 80 MB/s-os adatátviteli sebességgel kell rendelkeznie, ahogy az USB 3.0 vagy az Intel Thunderbolt csatlakozó is elvárás.
Felcsigáztunk? Akkor bemutatunk három tuti nyerő Ultrabookot.

Samsung NP900X3C

samsung series 9 ultrabook

A kategória egyik jeles képviselője a Samsung évről-évre megújuló Series 9 modellje, amit jelen pillanatban 1,7 GHz-es Intel Core i5 processzorral szerelnek 4 GB DDR3-as RAM társaságában – a grafikus feladatokat az Intel HD Graphics integrált lapka végzi el. A laptop LED háttérvilágítású képernyője 13,3 hüvelykes, és 1600×900 pixel megjelenítésére képes, a háttértár pedig egy 128 GB-os SSD. Csatlakoztathatóság terén mindent megtalálunk rajta, viszont micro HDMI-aljzatot szereltek bele, erre kábelezésnél oda kell figyelni. A 1,35 kilogrammos gépet természetesen Windows 8 operációs rendszerrel szállítják.

Asus Zenbook Prime

Ugyancsak elégedettek lehetünk az Asus Zenbook Prime nevű masinájával! A rendkívül látványos külsővel rendelkező Ultrabook egy fokkal drágább, cserébe viszont a hardvere is tovább kitart a Samsung-géphez képest. A 4 GB RAM ez esetben egy 1,9 GHz-es Intel Core i7 processzort kísér, és dedikált grafikus chipet kapunk az NVIDIA GeForce GT 620-as személyében. A kijelző mérete változatlan, a felbontása viszont Full HD – a Prime képe egész egyszerűen gyönyörű! A 24 GB-os SSD inkább csak a gyors működést szolgálja, az adatainkat egy 500 GB-os merevlemezen tárolhatjuk majd. Fontos, hogy itt mind a három USB-port harmadik generációs, ami szintén előrelépés a Samsung laptopja után.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ultrabook kinyitva

Végül következzen az aduász, a Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ami elsősorban borsos árával hívja fel magára a figyelmet, ugyanakkor hardver tekintetében is tud extrát mutatni a korábbi laptopokhoz képest. A 14 hüvelykes kijelző matt, ezt sokan értékelik majd, más kérdés, hogy a felbontása 1600×900 pixel, miközben az ASUS gépe kisebb méret mellett is több pixelt jelenít meg. A számítógép lelke egy 2 GHz-es Intel Core i7 processzor, 4 GB RAM-ot kapunk itt is, a grafikus vezérlő pedig az Intel HD Graphics 4000. Az SSD 256 GB-os, és érdekesség, hogy a gép ujjlenyomat olvasóval és beépített HSDPA-modemmel is megvásárolható.
Meggyőző?

Ajánlott bejegyzések
laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő
Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >> Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi…
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a…
laptopnetbook

Három olcsó laptop az iskolakezdésre

4 Perc olvasási idő
Acer netbookok | Könnyen hordozható Asus laptopok | Toshiba notebookok A laptop ma már elengedhetetlen a tanuláshoz: már a középiskolások is jó hasznát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük