laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő
laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő

Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >>
Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi kívánságlistán a laptop is szerepelni fog, ha pedig rábólintunk egy új hordozható számítógép megvásárlására, kézenfekvőnek tűnhet, hogy a belépőszintű modellek közül válasszunk. Most a 110-140 ezer forintos árkategória masináit ajánljuk Neked, az alábbiakban öt olyan laptopot mutatunk, ami érdemes lehet arra, hogy a karácsonyfa alá kerüljön.

Noha ezeknek a gépeknek kétségtelen előnye, hogy relatíve jó áron kaphatók, és ennek ellenére még olyan durva megkötésekkel sem kell számolnunk, mint a netbookok esetében, csodát ne várjunk tőlük! Az alapvető feladatok elvégzésére, e-mailezésre, internetböngészésre és szövegszerkesztésre kiválóan alkalmas egy ilyen laptop, talán még a HD-videók lejátszása sem okoz gondot, játszani viszont már nemigen fogunk rajtuk, és adott esetben a kategóriához párosuló tömeg és méret is zavaró lehet.
Ha viszont a masina arra hivatott, hogy otthon, hébe-hóba megírnának egy dolgozatot, újságot olvasnának és filmet néznének rajta a Facebookozás mellett, csak ajánlani tudjuk őket, hisz ez esetben nincs is szükség másra!
És akkor nézzük a jelölteket:

Lenovo IdeaPad G580

Lenovo IdeaPad G580 laptop

A Lenovo IdeaPad G580 kiváló választás lehet, a típus legolcsóbb konfigurációja már 120 ezer forintért megvásárolható. A sötétbarna festésű alumíniumvázat kapott laptop 2,6 kilogrammos, a monitora 15,6 hüvelyk képátlójú, és a csatlakozói között a ma már alapvető elvárásnak tekinthető HDMI-aljzat sem hiányzik róla – az USB-port között két darab 3.0-s típust is találunk. A gép Intel Pentium Dual Core processzor került, ez 2,1 GHz-es órajelen ketyeg. Az összeállítás része még 8 GB RAM, egy NVIDIA GeForce GT610-es videokártya, valamint egy 500 GB-os merevlemez (5400 rpm) is.

Samsung NP300E5Z

Samsung NP300E5Z laptop

A Samsung Series 3-as sorozatát képviselő NP300E5Z-S08HU valamivel szívósabb darabnak tűnik, az ezüst masinát a Duracase felület védi meg a karcolásoktól és az ujjlenyomatoktól, miközben a 15,6 hüvelykes képernyő is matt, illetve tükröződésmentes. A processzor azonos a Lenovo-gépben található egységgel, a rendszermemóriából viszont ide csak 4 GB jutott, a grafikus feladatokért pedig egy NVIDIA GeForce GT520MX lapka felel. A merevlemez 750 GB-os, az akkumulátor pedig 4800 mAh kapacitású, amit a gyártó avulásgátló technológiával vértezett fel.

Dell Inspiron 3520

Dell Inspiron 3520 laptop

A Dell Inspiron 3520 bár némileg bumfordi, a fekete festés remekül áll neki, 2,37 kilogrammos tömegével viszonylag könnyű darabnak számít a mezőnyben. USB-csatlakozóból csak 2.0-s változat található rajta, és a hálózati modem sem gigabites. A processzora viszont kifejezetten erős, egy Intel Core i5-ös CPU-t (2,5 GHz) kapunk a pénzünkért, amit 4 GB RAM és az integrált Intel HD Graphics 4000 grafikus lapka kísér végig útján. 500 MB-os merevlemezén Linuxot találunk előretelepítve, ez utólagos Windows-telepítést követelhet meg.

Sony SVE1111M1E

Sony SVE 1111M1E laptop

A Sony SVE1111M1E típusú készüléke némileg kilóg a sorból, a jellemzően drágább, de csinosabb laptopokat készítő vállalat ugyanis csak úgy fért bele a fenti árkategóriába, hogy mind a gép méretéből, mind a teljesítményéből visszavett. A 11,6 hüvelykes megjelenítő mindenesetre ugyanúgy 1366×768 pixel megjelenítésére képes, mint a többiek, a hardver legfőbb alkotóelemi közé pedig egy AMD E2-1800-as processzor (1,7 GHz), 4 GB RAM és egy AMD Radeon HD 7340 tartozik. Meg kell, jegyezzük, a Sony laptopja a mezőny legszebb darabja!

Asus X55A

Az Asus X55A is a mérsékelt, kiegyensúlyozottan evickélő stílust képviseli: nem ígér sokat, de azt legalább jó áron teszi. A 15,6 hüvelykes monitorral érkező, fekete laptopba szintén Pentium Dual Core processzor került, ez viszont 2,3 GHz-es órajelen ketyeg, emellé csatlakozik majd a 4 GB RAM és az integrált Intel GMA HD Grapics grafikus lapka. 2,6 kilogrammos, viszont hiányzik róla a Bluetooth, és a megszokott három helyett csak két darab USB-port található rajta.

Melyik legyen?

Nem könnyű a választás. Eltérések akadnak, valójában viszont egyik modell sem produkál őrületes különbségeket a társaihoz képest. A Lenovo és az Asus olcsón kínál viszonylag jó teljesítményt, a Dellt már bevethetjük teljesítményorientáltabb feladatokra, míg a Samsung laptopját a rendszeresen utazóknak, a Sony masináját pedig a divatkövetőknek ajánljuk.

Ajánlott bejegyzések
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a…
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a…
laptopnetbook

Három olcsó laptop az iskolakezdésre

4 Perc olvasási idő
Acer netbookok | Könnyen hordozható Asus laptopok | Toshiba notebookok A laptop ma már elengedhetetlen a tanuláshoz: már a középiskolások is jó hasznát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük