applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő

Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig
Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a címért, ez biztos, de ettől függetlenül tény: az Apple termékeinek bérelt helyük van a karácsonyi ajándékötletek között. Az alábbiakban megnézzük, mit kínál az idei ünnepi szezonra az almás cég, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az elmúlt hónapokban sűrűbben szolgált bejelentésekkel a vállalat, mint bármikor korábban – a Macintosh-vonalat későbbre hagyjuk.

iPhone – végre az ötödik

iPhone 5 mobiltelefon

Az Apple-hívők megszokhatták, az újgenerációs iPhone megérkezéséig valójában két évet kell böjtölniük, de megérte: az iPhone 4S után szeptemberben bemutatkozott az iPhone 5, ami bár külsőre nem képvisel akkora előrelépést, mint a negyedik iPhone, az Apple mégis alaposan belenyúlt az eredeti receptbe. Az iPhone 5 hosszabb lett elődjénél, így nemcsak a telefon fogása kellemes, de erre a testre már ráfért a 4 hüvelykes kijelző is. Az érintőképernyő felbontása 1136×640 pixel, aminek a hozadéka, hogy a főmenüben eggyel több ikonsor kapott helyet, de az új 16:9-es képarány áldásosan érezteti a hatását filmnézés, fotózás és gépelés közben is.

Újdonság, hogy az iPhone 5 gyorsult, az iOS 6 és az alkalmazások futtatásáról egy 1 GHz-es A6-os processzor gondoskodik, ez kétszer olyan gyors, mint az iPhone 4 A5-ös egysége. RAM-ból 1 GB került bele, a belső tárhelyet tekintve pedig szokás szerint több kiszerelés közül választhatunk: az iPhone 5-ből kapható 16, 32 és 64 GB-os modell is. Az iPhone 5 egyébként az LTE-hálózatokkal is kompatibilis, a hazai mobilinternet-hálózatokból a maximumot hozza ki a telefon. Amire viszont jobb felkészülni: az Apple átalakította a készülék Lightning-csatlakozóját, és bár méretre kisebb lett, aminek örülünk, annak már kevésbé, hogy a korábbi kiegészítőinkhez egy átalakítót is be kell szerezni.

iPad – már kicsiben is

Az iPad-frontot 2012-ben nagyon megnyomta az Apple, három nagyobb bejelentéssel is szolgált ezen a téren. Tavasszal, a szokásosnak mondható iPad-premieren kaptuk meg a harmadik generációs tabletet, ősszel viszont egy „meglepetés” buli alkalmával az iPad miniről és a retina kijelzős negyedik iPadről is lehullt a lepel.

A legnagyobb meglepetést kétségtelenül az iPad mini okozta, jóllehet régóta pletykálták már, hogy az Apple előrukkol az iPad kicsinyített változatával. Az új termék 7,9 hüvelykes kijelzőt kapott, maga a tablet teste pedig 7,87 x 5,3 x 0,28 hüvelyk nagyságúra zsugorodott. Az átméretezésért azért meg kell fizetnünk a megfelelő árat, a felbontás csökkent, a kijelző nem Retina, és a hardver is az iPad 2-t idézi. Ettől függetlenül az iPad minit kifejezetten kellemes élmény használni, ráadásul az Apple sok olyan dolgot is belezsúfolt, amit más gyártók a héthüvelykes kategóriából mellőzni szoktak: Bluetooth, Wi-Fi, 3G, elő- és hátlapi kamera, AirPlay, videokimenet, valamint SD-kártya olvasó is került a kütyübe. Ezt is 16, 32 vagy 64 GB-os háttértárral kérhetjük.

A negyedik iPad azonnal kiszorítja a piacról a harmadikat – az Apple visszamenőleg is az iPad 2-t árulja akciósan -, ez nem véletlen: gyakorlatilag a legutóbbi modell aktualizált változatáról van szó. Külsőre ugyanúgy fest, az új Lightning-csatlakozó viszont itt is megvan, miközben a gépházon belül az iPhone 5-ben található processzor felpörgetett változatát kapjuk meg: az A6X lapka központi egysége 1,4 GHz-es órajel mellett számol négy grafikus mag társaságában. Az új iPadnek ugyanúgy 16, 32 és 64 GB-os kiszerelése létezik.

iPod – kell a fülnek is valami

iPod Touch 5

Két év után az iPod-sorozat is megújult, velük együtt pedig – bár ez az iPhone-tulajdonosok számára is releváns információ – az Apple fülhallgatói is megváltoztak.

Az ötödik generációs iPod touch már „csak” 32 és 64 GB-os kiszerelésben érhető el, 512 MB RAM kapott benne helyet egy A5-ös központi lapka társaságában. Az akkumulátor javult egy keveset, közben pedig a kijelző is 4 hüvelykesre nőtt, amit a fényképezőgép feljavítása és a Siri-támogatás követ. Az új touch számos különböző színben kapható, ezen a téren a kistestvérekhez igazították a tervezők a kütyüt.
Ha már a kistestvéreknél tartunk: közülük csak az iPod nanót érte drasztikus átalakítás, a hetedik generációs modell újfent hosszúkás, aminek egyenes hozadéka, hogy az érintőkijelzője 2,5 hüvelykes lett, amin már videót is nézhetünk. Az akkumulátor teljesítménye jócskán nőtt, mindezt pedig unibody alumínium házba építették.
A felhozatal adott. Melyik kerül a fa alá?

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
mobiltelefonUncategorized

Szuper telefonok a forró hónapokban is

1 Perc olvasási idő
Nagy tárhelyet, modern hangzást, kiváló akkumulátorú készüléket keresel, vagy éppen designos telefonra vágysz? Az olcsóbbat.hu-n mindet egy helyen megtalálod! Ha valami igazán…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük