hardverlaptopnetbook

Netbookok

2 Perc olvasási idő
hardverlaptopnetbook

Netbookok

2 Perc olvasási idő

A legtöbb számítógépet használó kizárólag a web böngészésére és emailezésre használja számítógépét, így nem csoda, hogy a gyártók olyan gépekkel rukkoltak elő, amelyek ezen kívül másra nem is igazán képesek, éppen ezért viszont sokkal olcsóbbak.

Az ilyen, általában egy kiló körüli, 8-10 hüvelykes kijelzővel szerelt ultra-hordozható gépeket hívjuk netbook-nak (most még, ugyanis a Psion-nak néhány hónapja eszébe jutott, hogy nekik volt egy ilyen – természetesen védett – nevű felfújt kéziszámítógépük, és most perrel fenyegetnek mindenkit aki le meri írni, hogy „netbook”).

A legnépszerűbb típusok

Az belépőszintű ASUS Eee 701-en kívül (ami csak 800×480-as felbontással bír) az összes népszerű modell 1024×600 pixeles LCD-vel rendelkezik. Csillogó (glossy) bevonatot csak az Acer gépe kap, ez sajnos problémát jelenthet, ha valaki a szabadban szeretné azt használni.

MSI Wind U100

A legnépszerűbb netbook, alig több mint egy kiló, mégis 10 hüvelykes kijelzővel és 1,6 Ghz-es Intel Atom processzorral rendelkezik. Egy, vagy két gigabájt memóriával és 160 gigabájtos merevlemezzel kapható.
MSI Wind U100 árak összehasonlítása

Acer Aspire One

Acer Aspire One

Az Aspire One D150-en kívül – amelynek kijelzője tíz hüvelykes – az Aspire One sorozat tagjai mind 8,9 hüvelykes kijelzőt, 120-160 gigabájtos merevlemezt és 1 gigabájtos memórát kapnak.
Acer Aspire One árak összehasonlítása

Asus Eee PC

Acer Aspire One

A legtöbb választási lehetőséget az Asus Eee PC termékvonal nyújtja. Az Eee PC 701 mobil Celeron processzorral és 7 hüvelykes kijelzővel jön, míg a többi modell már az 1,6 Ghz-es Intel Atom processzort használja, és 8,9 hüvelykes kijelzővel bír. Sőt, az Asus Eee PC 1000 kijelzője már 10 hüvelykes (de még mindig WSVGA, azaz 1024×600 pixeles). Ezeket a gépeket 512 megabájt és két gigabájt közötti memóriával szerelik, a merevlemez pedig 160 gigabájtos. Néhány modell elérhető SSD (flash memória alapú, mozgó alkatrész nélküli) háttértárral is, ezek kapacitása azonban jelentősen kisebb, mint a merevlemezes változatoké, cserébe hosszabb időt bírnak egy feltöltéssel.
Asus Eee PC árak összehasonlítása

Ajánlott bejegyzések
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a…
laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő
Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >> Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi…
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük