játékok

Mit tegyünk a fa alá a kis rosszcsontoknak?

3 Perc olvasási idő
játékok

Mit tegyünk a fa alá a kis rosszcsontoknak?

3 Perc olvasási idő

A lányok babáznak, míg a fiúk háborúznak. Régi mondás és egyre inkább igazságát veszti. Ma már a kislányok és a kisfiúk között sokszor jóval kisebbek a különbségek. Hogy ez a nevelés miatt van-e vagy a változó világ miatt, nem tisztünk feszegetni, de azt már annál inkább, hogy mit is ajánljunk a legkisebb fiúknak a fa alá.

Egy gyerek, míg betölti a tízedik évét, többet változik, mint az utána következő évtizedekben. Megtanul járni, beszélni, közösségben együttműködni, megismeri a betűket és százszor változik, hogy mit szeret, és mit akar az élettől. Mégis, karácsonykor minden kisfiú izgatottan várja a Jézuskát. Még azok is, akik már túl vannak a 30-on is.

Az örökmozgónak

A fiúk imádnak kalandozni. Az indiánosdi még ma sem ment ki a divatból, főleg, ha ténylegesen a csillagok alatt tölthetnek néhány éjszakát. Persze a tél nem a legjobb évszak erre, de a kalandos éjszakákat megoldhatjuk házon belül is. Elég néhány fluoreszkáló csillag a gyerekszoba plafonjára valamint egy jó meleg hálózsák, és máris messzire repül a gyerekfantázia. Főleg, ha a megfelelő esti mesét olvassuk leendő indián harcosunknak.

Játékos tanulás

Nehéz leültetni a tankönyvek elé a srácokat, mikor a legszívesebben nem tennének mást, csak egész nap odakint rohangálnának. Persze mindennek megvan a maga ideje, így néha tanulni is kell. Azonban a felnőttek mindig megédesíthetik egy kicsit a tanulást. Például egy segítőtárssal, aki akár nyelvet, akár az ABC-t tanulja az aprónéppel együtt.

Mit tegyünk a fa alá a kis rosszcsontoknak? - olcsobbat.hu

Az építész

Szinte nincs olyan fiú, aki ne játszana szívesen az építőkockákkal. Legyen szó legóból épült városokról, makett épületekről vagy akár vasúti sínek telepítéséről a lakásba. Minden gyereket felvillanyoz a gondolat, hogy saját elképzelése alapján felépíthet egy várost és annak teljhatalmú urává válhat. Ezek a városépítő játékok nem csak azért kiválóak, mert fejlesztik a gyerekek kézügyességét, hanem azért is, mert szárnyakat adnak a képzeletnek, miközben nem számít az sem, hogy egy vagy több gyerek játszik ugyanazzal a játékkal órákon át.
Csupán arra érdemes figyelni, hogy a sok apró építőelem, házikó, vasúti sínpálya ki ne szorítson minket a saját otthonunkból.

A sebesség megszállottjainak

Ha kisfiunknak már nem elég a házi autóverseny pálya, és kevésnek bizonyul a távirányítós autóból kicsalható sebesség, akkor nincs más hátra, mint saját kerekeket adni a lába alá. Számtalan lehetőség közül választhatunk, görkorcsonya, bicikli vagy roller. A választás rajtunk áll, bár kezdetben talán a roller a legbiztonságosabb. Ezeknek a rollereknek, a bicajhoz hasonlóan állítható a magassága, cserélhető a kereke. Azok is könnyen boldogulnak vele, akiknek kevésbé jó az egyensúlyérzéke. Ráadásul egy igazi piros roller minden kisfiút a versenyautók világába röpíthet.

A rajongóknak

Ha a családban van olyan fiú, aki rajong a Ben10-ért, Bakuganért, Verdákért, és általában minden kisfiú szereti valamelyiket, akkor máris tudunk olyan ajándékokat is vásárolni karácsonyra, amik nem kerülnek túl sokba, mégis hasznosak és biztosan örömöt is fognak okozni. Ma már kapható mesefigurás bögre, uzsonnásdoboz, iskolatáska, tolltartó, ceruzakészlet és hosszan sorolhatnánk még mi minden. A lényeg inkább az, hogy ezek az apró tárgyak megfizethetőek, a gyerekek minden nap örömmel fogják használni őket és biztosak lehetünk benne, hogy mi leszünk a legjobb fej szülők, tesók, nagynénik vagy barátok, ha beszerzünk egy ilyen kis kegytárgyat a reggeliző asztalra vagy az iskolatáskába.

Végül bármekkora összeg is álljon rendelkezésünkre, nem az a lényeg, hogy ténylegesen mennyit költünk, hanem az, hogy olyan ajándékkal lepjük meg a legkisebb fiúkat a családban, aminek tényleg tudnak örülni.

Ti milyen meglepetésekkel készültök idén karácsonykor?

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük