játékoktablet pctelefon

Mire fel ez az Angry Birds-mánia?

3 Perc olvasási idő
játékoktablet pctelefon

Mire fel ez az Angry Birds-mánia?

3 Perc olvasási idő

Angry Birds minden mennyiségben | A legnépszerűbb videojátékok | Okostelefonok a játékhoz
Angry Birds. Valószínűleg sokan belefutottak már ebbe a címbe még akkor is, ha nem annyira jártasak a techhírekben, azon belül pedig a videojátékok világában. Nem véletlen. Az Angry Birds ma már pont olyan márka, mint az Adidas vagy a Coca-Cola, egy jól hangzó brand, amit a lehető legtöbben igyekeznek meglovagolni. Talán a finn Rovio Entertainment sem gondolta, hogy mibe nyúl bele, mikor összerakta fejtörőkkel tarkított ügyességi játékát. Az Angry Birds 2009 decembere óta hódít, azóta több mint 700 millió alkalommal töltötték le az egyes verzióit.

Eddig ez elképzelhetetlen volt egy mobiltelefonos játéktól, de a siker alapkövét nagyon eltalálták a fejlesztők. Rendkívül egyszerű, de szerethető sztorival vértezték fel a játékot, emellett a játékmenet is borzasztó könnyen megérthető, még az is tud vele szórakozni, aki egyébként sosem játszott ilyen programokkal. A történet szerint a gonosz zöld disznók elrabolják a főhős madarak tojásait, akik ezen bepipulnak: minden erejükkel azon vannak, hogy elpusztítsák azok birodalmát. Több különböző Dühös Madár lesz a segítségünkre, a feladat annyi, hogy egy nagy csúzlival kilőjük őket, a többit pedig bízzuk a fizikára: ha megfelelően célzunk, a fából, kőből és jégből épült tákolmányok összedőlnek, és maguk alá temetik azokat a disznókat. A kaland természetesen megannyi helyszínen átível, most már ott tartunk, hogy az űrben is apríthatjuk örök nemeziseinket!

Mire fel ez az Angry Birds-mánia? - olcsobbat.hu

Az Angry Birds-sorozat fejlesztése 2009-ben kezdődött, a finn Rovio akkor már túl volt vagy ötven játékon – rémisztő, mennyit kellett várni az átütő sikerre. A csapat vezetősége először Jaakko Iisalo karaktereibe szeretett bele, bár akkor még nem tudta, miként lesznek a szárny- és lábnélküli madarakból játékhősök. A fejlesztés összesen 100 ezer eurót emésztett fel egyes becslések szerint, decemberben készült el az első iOS-verzió, s bár a Rovio egy ideje maga végzi az Angry Birds terjesztését, akkor még a Chillingo nevű kiadó vállalta el ezeket a teendőket. Azóta számtalan verziója készült el a játéknak: ha szeretnénk, játszhatunk androidos kütyükön, PSP-n és PS3-on, Symbiannal szállított Nokia-telefonokon, Macintoshon és PC-n, Windows Phone 7-es mobilokon, BlackBerryken, de a Google Chrome böngészőben is nyúzhatjuk a játékot, hogy a közösségi oldalakról, mint a Google Plus vagy a Facebook már ne is beszéljünk.
A játéknak azóta nemcsak új verziói, de újabb részei is megjelentek, ezek nemcsak minimális változtatásokat tartalmaznak rendszerint, hanem bőségesen tartogatnak új tartalmakat, pályákat is. A Sessions nevű kiegészítő csomagok általában valamilyen tematikus témát (például a Halloweent) dolgoznak fel, de készült már egy új verzió a Rio című animációs film alapján, március végén pedig megjelent az Angry Birds Space, ami teljesen felkavarta a sorozat játékmenetét. A játék helyszínéül szolgáló űrben ugyanis a gravitáció hiánya miatt másként repülnek derék tollasaink, és a malacok bázisát jelentő kisbolygók is önálló tömegvonzással bírnak, amik eltéríthetik őket a röppályájukról. A játék hatalmas siker lett, három nap alatt 10 millióan töltötték le, ami hihetetlen sikernek mondható.
Mindez persze csak a valódi növekedés alapját jelentette. A Rovio kiválóan látta meg a lehetőséget, és nemcsak egyszerű játékfejlesztéssel kezdte el építeni a sorozat jövőjét, hanem magát az Angry Birds márkát is rendkívüli gonddal polírozta. Ma már vásárolhatunk Angry Birds-plüssfigurákat, táskákat és ruhaneműket, Finnországban külön üzletet nyitottak ezeknek a kacatoknak. Már készül az egészestés animációs film a sorozat alapján, sőt ott tartunk, hogy a széria olyan jól cseng az emberek körében, hogy két hazai mobilszolgáltató is épített az Angry Birdsre reklámkampányt, a finn Forma 1-es pilóta, Heikki Kovalainent pedig külön szponzorálják a fejlesztők.
Ami igazán megdöbbentő: ilyen mértékű hírnévre sokszor egy több tízmillió dollárból fejlesztett videojáték sem tud szert tenni, nemhogy egy mobiljáték. Angry Birdsözni pedig mindenki szeret – próbáljátok csak ki!

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük