egészség

Mindennapi mérgeink…

4 Perc olvasási idő
egészség

Mindennapi mérgeink…

4 Perc olvasási idő

Népszerű teák a méregtelenítéshez | Tehermentesítő articsóka drazsé | Egyéb egészségtermékek
Álmos, fáradt, nyűgös, levert. Jön a tavasz, és bár a napsütés nem indokolná, mégis sokan az előbb említett tünetekkel szembesülnek. A test a tél során rendesen felélte tartalékait, megtörténtek az ünnepi nagy zabálások, felpattantak azok a bizonyos úszógumik és indokolatlanul sok mérget is magunkhoz vettünk, melyet a szervezet gondosan bespájzolt, most meg különféle tüneteket produkálva jelzi, hogy „itt vagyok”. Szabadulni szeretnél tőle? Itt a legjobb alkalom! Összeállítottunk egy spéci kis méregtelenítő kúrát, hogy tested, megújuljon, feltöltődjön, lelked megnyugodjon és kinyíljon, ahogy tavasszal a természet!

A csapból is ez folyik
Néha már a csapból is ez folyik (szó szerint és átvitt értelemben), hiszen a méregtelenítő folyamatok beindításának az egyik leghatásosabb módja a bőséges folyadékfogyasztás. Természetesen itt most a tiszta vízre és nem az alkoholra gondolunk, mely egyébiránt nem csak a májra van rossz hatással, de gyakorlatilag szénhidrátként funkcionál, az elpusztított agysejtekre meg már bővebben nem is szeretnénk kitérni.
A tavaszi méregtelenítő kúrák alappillére, hogy az egyébként is elfogyasztott napi 1,5-2 liter folyadékot, legyen az szénsavmentes víz vagy gyógytea, fokozatosan megemeljük egy literrel. Ez nem csak a sejteket újítja meg, de rendesen átmossa a vizeletkiválasztó rendszert is, mindezzel együtt pedig megkönnyíti a munkáját. Természetesen az emésztésre is kihat, hiszen a salakanyagoktól való megszabaduláshoz is nagymértékben hozzájárul. A hatást tovább fokozhatjuk kúraszerűen fogyasztott salaktalanító teák iszogatásával, viszont ebben az esetben számítsunk arra is, hogy a mellékhelyiséget bizony gyakrabban és sietősebben kell majd látogatni. Öröm az ürömben, hogy a kúrát követően sokkal könnyebbnek, tisztábbnak és frissebbnek fogjuk magunkat érezni, ennyi áldozatot meg igazán megér a dolog!

Mindennapi mérgeink… - olcsobbat.hu

Olajozott reggelek
A májnak van talán a legfontosabb szerepe a szervezet méregtelenítési és kiválasztási folyamataiban, mindemellett pedig megteremti a test belső egyensúlyát, ezért hatványozottabban fontos, hogy odafigyeljünk rá. Számos kínzó és kevésbé kínzó módszer létezik a megtisztítására, azonban ha egy hetes minikúrát tartunk, már az is nagymértékben megkönnyíti a munkáját, ha naponta egy-két bögre májtisztító gyógyteát iszunk. A legjobb és egyúttal számomra is a legegyszerűbb módszer a reggeli „beolajozás”, mely egy fenékberúgással beindítja a szerv funkcióit és felgyorsítja a munkáját. A reggeli ébredés után közvetlenül, éhgyomorra fogyassz el egy evőkanál olívaolajat és egy szelet citromot, ezzel beindítod a máj motorját, egy hét után pedig szinte száz százalék, hogy érezni fogod a jótékony hatást. Ha viszolyogsz az olívaolajtól és nem szeretnéd, ha a lenyelés után azonnal visszaköszönne, próbálkozz kisebb mennyiséggel, vagy máriatövismag olajjal. Ebből mindössze egy mokkáskanál is elég reggelente és a májadat mintha kicserélték volna! Ugye nem kell mondanunk, hogy a hajnalig dorbézolós, iszogatós estéket most felejtsd el egy időre, mert amit egy hét alatt felépítesz, egy buli alkalmával le is rombolhatod!
Izzasztó felfrissülés
Nem szeretnénk elcsépelt közhelyekkel agyonütni ezt a bekezdést, hiszen egyébként is mindenki tudja, hogy a sport mennyire egészséges. Akár a testmozgás, akár egy jó szaunázás idézi elő, az izzadás mindenképpen egy méregtelenítő folyamatnak tekinthető, hiszen a bőrön át is tisztul a szervezet, arról már nem is beszélve, hogy mennyivel szebb és kisimultabb bőrt eredményez.
Ha a szaunázás mellett döntünk, mindenképpen érdemes olyan helyen belevetni magunkat a forró élvezetekbe, ahol a végén nem csak hideg zuhannyal, de esetleg egy hidegvizes medencébe merüléssel is felturbózhatjuk a hatást. Ez egyrészről lemossa a bőrről a verejtékkel távozó anyagokat, másrészről pedig megtornáztatja az ereket, ezzel pedig a véráramlást is beizzítja.
Lélekemelés
Eddig a testről beszéltünk, de mi a helyzet a lélekkel? A holisztikus elveket vallók szerint, test és lélek elválaszthatatlan egységet képez, és ha jól belegondolunk, igazuk van. Ha lelkileg nem vagyunk rendben, az fizikai tünetekkel is jár, illetve fordítva. Ha már méregtelenítésről beszélünk, mindenképpen ajánlott nem csak a testünket, de a gondolatainkat is megtisztítani: imával, meditációval, vagy pusztán egy olyan tevékenységgel, szórakozással, melyben elmélyedhetünk és megnyugodhat a lelkünk. Így válik igazán teljessé a tavaszi megújulás!

Ajánlott bejegyzések
egészségszépségápolás

Kipróbáltunk pár szaunát, összeszedtük a tapasztalatokat

4 Perc olvasási idő
Népszerű szauna típusok: finn, infra és arc szauna | Szaunaparfümök a relaxáláshoz | Finom illóolajok szaunázáshoz Úgy tűnik a tavaszi verőfényes napsütésre…
egészségszépségápolás

Stresszoldás a fürdőszobában – Erre figyelj a hidromasszázs kabinok vásárlásánál!

3 Perc olvasási idő
Pezsgőfürdő otthon| Hidromasszázs zuhanykabinok | Különleges formájú kádak A stressz népbetegség, kihathat egész életünkre, megkeserítheti mindennapjainkat és amíg mindezt nem tudjuk egy…
egészségéletmód

A legolcsóbb elfoglaltság a világon

2 Perc olvasási idő
Szélesvásznú TV-k az otthoni kikapcsolódáshoz | Merülj el a zenében! | Fejhallgatók a relaxációhoz Valahogy mindig úgy tűnik, hogy bármilyen kikapcsolódási formát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük