egészségsport

Beindult a zsírgyalu, avagy Update1-es felkészülés a nyárra

3 Perc olvasási idő
egészségsport

Beindult a zsírgyalu, avagy Update1-es felkészülés a nyárra

3 Perc olvasási idő

A legkedveltebb fitness eszközök | Fogyókúrás készítmények | Vitaminok és táplálékkiegészítők
Mr. „Ég a zsír” Norbi bizonyára a fejét fogná, ha tudná, hányféle módszert alkalmazva próbálok évről évre megszabadulni a télen rám rakódott zsírpárnácskáktól. Az eredmény persze sosem tökéletes és hogy is lehetne az, amikor a nyár kezdetén kapok a fejemhez, hogy „fogyni kéne!” Aztán persze gyorsan, hamarjában kipróbálok valami öt napos turbócuccot, amitől villámeredményt várok. Néhány hétig meg is kapom, majd a leadott kilókat visszajojózom.

Az elrettentő példa után, íme az, hogyan is kellene valójában. Először is ott a megelőzés. Télen nem szabad eltunyulni, lepunnyadni és a testmozgást mellőzni, másodsoron meg ha már néhány kiló plusz ott lóg az ember kockás hasa felett, akkor okosan kell tőle megszabadulni. A legtöbben a bikiniszezon elején kapnak észbe, kezdenek el gőzerővel dolgozni a tökéletes alakon és szégyenszemre bevallom, én is ezt a tábort gyarapítom. Az ügyesebb és okosabb csoport viszont már most elkezdi felkészíteni a testét a fogyásra.

Beindult a zsírgyalu, avagy Update1-es felkészülés a nyárra - olcsobbat.hu

Egy kiadós tavaszi méregtelenítés, a test és a lélek felébresztése után, jöhet is egy laza testmozgás. Aki egész télen meg sem moccant, annak nem kell rögtön tíz kilós súlyzókkal kezdeni és megfeszíteni magát, elegendő egy kis karbantartó, bemelegítő, kondicionáló testmozgás, kocogás a futópadon, laza tekerés a szobabiciklin, aztán a fokozatosság elve alapján később még be lehet durvulni. A többet ésszel, mint erővel mondás itt is tökéletesen érvényesül és ezt betartva egy idő után maximum sebességre kapcsolhat a zsírgyalu.
Természetesen a fáradt tagok mozgáshoz való visszaszoktatása mellett, ma már számtalan természetes összetevőket tartalmazó táplálékkiegészítőt is találunk a boltok polcain, a szervezetünk vitaminraktárának feltöltése pedig szinte alapkövetelmény. Persze akármennyire készül is az ember a nyárra, mozogni kezd és egészségesen táplálkozik, ha nem lát valami gyors eredményt, a motiváció gyakran tovaszáll, és kénytelen kelletlen belenyugszik a plusz kilókkal való együttélésbe.
Ha fenti dolgok mindegyikét előírásszerűen betartja az ember, akkor egy plusz löketet adhat a fogyásnak néhány, körültekintően megválasztott fogyasztószer (zsírégető, vízhajtó) bevetése. Ma már számtalan formában, kiszerelésben és összetételben találunk ilyen termékeket, azonban a vásárlásnál nem árt résen lenni: gyógyszertárban, drogériában szerezzük be a kiszemelt fogyibogyót és győződjünk meg róla, hogy hazánkban bevizsgálták-e. Fontos tudni, hogy ezt hazánkban az Országos Élelmiszerbizottság és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) végzi, a termékeken erre való utalásnak mindenképpen szerepelni kell. Az már eleve gyanús, ha nincs magyar nyelvű tájékoztató szöveg a dobozon, az meg főleg ha van, de azt igen csak törtmagyarsággal és borzalmas helyesírással vésték rá. Ha valóban fogyni szeretnénk a terméktől és nem a szervezetünk mérgezése a cél, akkor bizony erre is oda kell figyelni és mindemellett érdemes megjegyezni: áldozatok nélküli fogyás nem létezik, de vannak olyan eszközök és szerek, melyek könnyíthetik a folyamatot, főleg ha azokat okosan választjuk és ésszel alkalmazzuk.

Ajánlott bejegyzések
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…
kondigépekokosóraőszsport

Nyüzsögjetek, endorfinok!

7 Perc olvasási idő
Biztosan tapasztaltuk már, mikor mozogni kezdünk, egy kis idő elteltével megmagyarázhatatlan örömmámor kerít hatalmába és azt érezzük, legyőzhetetlenek vagyunk. Oké, oké, csak…
gpssport

Erdő, erdő, erdő…

6 Perc olvasási idő
Napok vannak hátra a nyárból, igyekezzünk kiélvezni a nap utolsó forró sugarai adta felüdülést egy kicsit másként. Sokszor szó volt már a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük