hardverkyoceratelefon

Kyocera Echo mobiltelefon – dupla élvezet

Nem akármilyen mobiltelefont mutatott be a Kyocera: az Echo igazi ínyencség lesz a high-tech kütyük szerelmeseinek, ugyanis nem másról van szó, mint az első mobiltelefonról, amelyik dupla érintőkijelzőt kapott. Az androidos készülék áprilisban kerül az amerikai boltok polcaira, s bár az európai premier kapcsán még nincsenek információink, de érdemes lesz rá várni, ugyanis a Kyocera szerint az iparági szakértők nagyon meg vannak elégedve az Echo-val.

Kyocera Echo mobiltelefon - olcsobbat.hu

Az Echon két darab, egyenként 3,5 hüvelyk átmérőjű, WVGA felbontású kijelző kapott helyet, ezek egy speciális pánttal csatlakoznak egymáshoz, s ennek a segítéségével nyitható szét úgy a telefon, hogy azok egyetlen nagy, 4,7 hüvelykes képernyőt formázzanak. Ilyenkor a két kijelző képe tökéletesen illeszkedik egymáshoz, csak a középső – a telefon kialakításából adódó – fekete csíkot kell megszoknunk. Az úgynevezett Super Copper Alloy pántot hat új szabadalom révén fejlesztették ki, ami egyúttal utal a szívósságára is.

A telefonon az Android 2.2-es változata fut, ami azt jelenti, hogy Android Markethez is teljes körű hozzáférést kapunk, továbbá elméletileg kifogástalan böngészőre is számíthatunk, Google-keresővel felvértezve természetesen. A telefonból nem maradt ki természetesen a 3G-vevő és a 802.11 b/g szabványokat támogató Wi-Fi adapter sem. Az Echo Wi-Fi hotspotként is funkcionálhat: az internetünket további öt készülék számára oszthatjuk szét a segítségével. A telefonra 5 megapixeles kamera került, amely vakuval is rendelkezik, emellett támogatja az autofókuszt és a digitális közelítést. Az Echo 1 GB RAM-ot kapott, tovább 8 gigabájt belső memóriát tudhat magáénak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.