lgtablet pctelefon

LG Optimus Vu – újabb „se nem mobil, se nem tablet”

2 Perc olvasási idő
lgtablet pctelefon

LG Optimus Vu – újabb „se nem mobil, se nem tablet”

2 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb mobiltelefonok | Közkedvelt tabletek | A stílus előfutára: Samsung Galaxy Note
A Dellnél még nem egészen tudtuk hova tenni, a Samsungnál elfogadtuk, mert úgy tűnt: a dél-koreaiak azért csináltak ilyet, mert megtehetik. Mostanra pedig nagyon úgy fest, hogy az öthüvelykes, „se nem tablet, se nem mobiltelefon” kütyükből külön termékkategória válhat, ahogy egyébként ezt már a Samsung is igyekezett tudatosítani az emberekkel a Galaxy Note-tal – talán éppen ez az oka, hogy utóbbi nem hasalt akkorát a kasszáknál, mint a Dell Streak, sőt ahhoz képest kifejezetten sikeres lett. Most itt a legújabb trónkövetelő, a változatosság kedvéért szintén Dél-Koreából, az LG a Mobile World Congress falain belül mutatta be az Optimus Vu-t.

Ami első blikkre fel fog tűnni, az a kütyü mérete, a 139,6 x 90,4 x 8,5 milliméter nagyságú eszköz ugyan kifejezetten vékony, mégis hatalmasnak mondható, így ezt nehézkesen fogjuk egy kézzel használni, mindenképpen szabaddá kell tenni hozzá a másik mancsunkat is. Az Optimus Vu-n 5 hüvelykes IPS-panel feszít, ami 4:3-as képarány mellett 1024×768 pixel megjelenítésére képes. A szélesebb panel talán furcsának tűnhet mai felhozatal mellett, ha belegondolunk, böngészés, dokumentumok nézegetése és filmezés közben hasznos lehet a nagyobb rendelkezésre álló felület.

LG Optimus Vu – újabb „se nem mobil, se nem tablet” - olcsobbat.hu

Az irányítás miatt nem kell aggódnunk. Természetesen ujjal is böködhetjük a kijelzőt, míg a rendelkezésre álló QuickClip gyorsbillentyű segítségével azonnal készíthetünk screenshotokat és feljegyzéseket. Mindezt az úgynevezett Rubberdium stylus egészíti ki, amivel a lehető legegyszerűbben kezelhetjük a kütyün feltűnő alkalmazásokat – a mellékelt Polaris Office nevű irodaalkalmazás-csomag például maximálisan kihasználja az Optimus Vu nyújtotta lehetőségeket.
A készülékben kétmagos, 1,5 Ghz-es processzor dübörög, ezt 1 GB DDR2-es RAM és 32 GB belső memória egészíti ki. Az Optimus Vu-re két kamerát szereltek: az elülső 1,3 megapixeles, a hátsó egy LED vakuval megtámogatott, 8 megapixeles típus. A telefontabletet – ha használhatjuk ezt a kifejezést – LTE-modemmel is felszerelték, amivel (elméletben) a jelenleg legfejlettebb mobilinternet-hálózatokra is csatlakozhatunk. Mindezt egy 2080 mAh kapacitású akkumulátor hajtja meg – bár a gyártó nem közölte, hogy nagyságrendileg mennyi ideig elég az egységben megbúvó kakaó, de vélhetőleg nem kell tartanunk attól, hogy napközben lemerülünk.
Az Optimus Vu HDMI-csatlakozóval érkezik, emellett támogatja a DLNA-technológiát is. A kütyüt alapvetően az Android 2.3-as (Gingerbread) verziójával szállítják, de az LG ígéretei szerint a megjelenés után a 4.0-s Ice Cream Sandwich-frissítés is letölthető lesz. Az Optimus Vu Dél-Koreában a múlt hónapban jelent meg, nálunk valamivel később mutatkozhat be. Kíváncsian várjuk!

Ajánlott bejegyzések
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
lgmobilnetsamsung

Hajlított képernyő és az egészségre figyelő okostelefon

2 Perc olvasási idő
LG okostelefonok | Samsung okostelefonok | Még több okostelefon Az LG és a Samsung is sok újdonsággal rukkolt elő a legújabb csúcskategóriás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük