hardvermédialejátszósamsung

Samsung Galaxy Player médialejátszó – kibővül a család

A Samsung Galaxy család már így is számos tagot tudhat a háta mögött, s a koreai gyártó további bővítéseket tervez. A tavasszal boltokba kerülő Galaxy Player például kifejezetten érdekesnek tűnik, ugyanis az új kütyü kvázi nem más, mint egy Galaxy S mobiltelefon, amiben nincs 3G-vevő, és nem is lehet vele telefonálni – legalábbis a hagyományos módon.

Samsung Galaxy Player médialejátszó - olcsobbat.hu

A Galaxy Player kétféle kiadásban lesz kapható, a kisebbik modell 4, a nagyobb 5 hüvelyk átmérőjű WVGA LCD kijelzőt kapott. A két változat a legtöbb tulajdonságát tekintve megegyezik, néhány apróságban térnek el csupán – ezekre külön is ki fogunk térni. A kütyün az Android 2.2-es változata fut, ez frissíthető a későbbiekben a 2.3-as kiadásra is. Gyakorlatilag bármire használható az eszköz: filmet nézhetünk rajta, zenét hallgathatunk, játszhatunk, könyvet olvashatunk, és a közösségi oldalakat is bőszen látogathatjuk a segítségével. A Playerben természetesen Wi-Fi-adapter (802.11 b/g/n) is helyet kapott, valamint két kamera is található rajta – egy hátul, egy elől, hogy videokonferencián is részt vehessünk. (A nagyobbik modellen vaku is van.)

A készülék sztereó hangszórókat kapott, ezek Virtual 5.1 hangzás előállítására is képesek, s a SoundAlive is támogatott. A Player ismeri az Adobe-féle Flasht is, emellett internet-csatlakozás mellett VoIP hívásokat is intézhetünk a Qik alkalmazással – a kisebbik modellen előtelepített Skype-ot is találunk. A Player meg tud küzdeni a DivX, a Xvid, a WMV, az MPEG4 és a H.264 videókkal, valamint az MP3, WMA, AAC, OGG és FLAC hangformátumok is támogatottak. A DLNA és az AllShare funkciókkal a számítógépről vezetékek nélkül oszthatjuk tovább a médiaanyagainkat, illetve a készülékről is azonnal átküldhetjük a tévénkre őket. A Playerben 8 gigabájt belső memória kapott helyet, ez microSD-kártyával további 32 gigabájttal bővíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.