telefon

Kommunikáció bárhol-bármikor

2 Perc olvasási idő
telefon

Kommunikáció bárhol-bármikor

2 Perc olvasási idő

A legkedveltebb mobiltelefonok | Okostelefonok hozzáférhető áron | A legújabb mobilok választéka
A technika egyik csodája, hogy képes családokat, barátokat és szeretőket a világ legkülönbözőbb pontjain is összekötni. Nem számít, hogy éppen hol vagyunk egy szó erejéig vagy akár videón keresztül bármikor láthatjuk azokat, akik a legfontosabbak a számunkra.

Míg gyermekkorunkban nagy szó volt, ha egy családnak saját vezetékes telefonja volt, addigra ma már a vezetékes telefon szinte teljesen kiment a használatból és mindenki áttért a mobiltelefonokra. Sok szempont szól mellette, de az állandó kapcsolat és elérhetőség mindennél fontosabb. Persze nem árt tudni, hogy mikor kell félretenni a kis masinát, hiszen a jóból is megárt a sok.
Emlékszem, az első mobiltelefont édesanyám azért vette, hogy mindig elérhessük egymást. Ha iskolai kirándulás volt vagy el akartam menni valahová a barátokkal, akkor ideadta nekem. Egyébként meg ő használta. Ekkor kezdtek csak megjelenni itthon a mobiltelefonok a közhasználatban. Ma pedig már androidos okostelefonom van, mely egy kisebb iroda egy személyben. GPS, irodai határidőnapló, jegyzetfüzet, diktafon, zenei és filmlejátszó funkcióval, ráadásul jobb fényképeket csinál, mint a fényképezőgépem.

Kommunikáció bárhol-bármikor - olcsobbat.hu

15 éve nem is sejtettük, hogy a mobilok ekkora szerepet fognak betölteni majd az életünkben. Míg az első típusokkal csak beszélgetni lehetett, a mai modellek már ténylegesen multifunkciós darabok, melyek nem csak hasznosak, de a legtöbb esetben dizájner darabok is. Így érthető módon sokan nem is a funkciók miatt vásárolnak meg egy telefont, hanem a megjelenése miatt.
Amellett, hogy a telefonjaink egyre okosabbá váltak az évek során, ezzel egyenes arányban váltak egyre kisebbé és csinosabbá. Férfiak és nők ma már úgy válogatnak a telefonok között, mint ahogy a ruhákat és a cipőket válogatják egymáshoz. A tartalom általában már nem is kérdés. A legtöbb telefon hasonló funkciókkal van ellátva. A hangsúly sokszor éppen emiatt, a megjelenésre és vonzó külsőre kerül. Míg a legtöbb nő egy csinos, egy női kézben is kényelmesen elférő telefonra vágyik, ami kielégíti a technikai igényeket is, addig a férfiak esetében itt is megjelenik a méretverseny. A minél nagyobb és furmányosabb kütyük általában itt is jobban elnyerik a férfiak tetszését.
De felmerül a kérdés, hogy hová fejleszthető még a telefonok világa? Hiszen már kicsik, laposak, okosabbak, mint mi vagyunk és legalább 3-4 másik gépet egyesítenek magukban. Valószínűleg az évek során az interaktivitás élménye tovább fog majd fokozódni, de nagy a valószínűsége annak, hogy a dizájn verseny is erősebbé válik majd. Mit szólnátok egy telefonhoz, melyet karkötőként a csuklónk köré tekerhetünk? Esetleg egy olyanhoz, ami egy mini táblagépre emlékeztetne? Elképzelhető, hogy a hologram technika már nincs is olyan messze? Hiszen 3D-s telefonok már most is elérhetőek a piacon.
Hogy mit hoz a jövő, arra nem kell sokat várnunk, hiszen mindig az ajtónkon kopogtatnak az új termékek. Persze azt nekünk kell eldönteni, hogy mire van szükségünk és mi az, amire érdemes pénzt kiadnunk.

Ajánlott bejegyzések
játékokkonzoltablet pctelefon

4+1 ajándéktipp húsvétra

2 Perc olvasási idő
Gyerekjátékok széles választéka | Játékkonzolok hozzáférhető áron | Ajándékok a család nőtagjainak A húsvéti bevásárló listán a tojás és a sonka mellett…
játékoktablet pctelefon

Mire fel ez az Angry Birds-mánia?

3 Perc olvasási idő
Angry Birds minden mennyiségben | A legnépszerűbb videojátékok | Okostelefonok a játékhoz Angry Birds. Valószínűleg sokan belefutottak már ebbe a címbe még…
lgtablet pctelefon

LG Optimus Vu – újabb „se nem mobil, se nem tablet”

2 Perc olvasási idő
A legnépszerűbb mobiltelefonok | Közkedvelt tabletek | A stílus előfutára: Samsung Galaxy Note A Dellnél még nem egészen tudtuk hova tenni, a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük