microsoftnokiatelefonwindows phone 7

Nokia Lumia 900 mobiltelefon – a finnek folytatják

3 Perc olvasási idő
microsoftnokiatelefonwindows phone 7

Nokia Lumia 900 mobiltelefon – a finnek folytatják

3 Perc olvasási idő

A legkedveltebb mobiltelefonok | Okostelefonok hozzáférhető áron | Korábbi Nokia Lumia-modellek
Ha egyszer a szekér beindul… Rendben, konkretizáljuk: egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy a Nokia Windows Phone operációs rendszerrel szállított okostelefonjai mekkora sikernek örvendenek, de az már biztos, hogy a finn gyártó feltette rájuk az életét, és ontja magából az új Lumia-készülékeket. A Nokia Lumia 900 a januári Consumer Electronics Show falain belül mutatkozott be először, a készülék nemcsak a Lumia 800 közvetlen utódja, ha úgy tetszik, felfrissült változata lesz, de több szempontból rá is ver a tavaly bejelentett modellre.

Ha nem probléma, mi inkább az utóbbi jellemzéshez, a felfrissítéshez ragaszkodunk, a Nokia Lumia 900 ugyanis csak részben változott meg, túlnyomórészt még mindig a jó öreg Lumia 800-as köszön vissza – ez az alábbiakból is kiderül majd. A legszembetűnőbb változtatás az új kijelző, elvégre a Lumia 900 a legnagyobb megjelenítővel rendelkezik, amit valaha a finn gyártó rátett a készülékeire. A korábbi 3,7 hüvelykes panelt most 4,3 hüvelykes AMOLED ClearBlack képernyő váltja, ami változatlan, 800×480 pixeles felbontás mellett virít majd a kütyü oldalán.
A telefonban a Lumia 800-hoz hasonlóan egy 1,4 GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon processzor dübörög 512 MB RAM társaságában, amit egy 1830 mAh kapacitású akkumulátor hajt meg – ezzel a készülék a gyártó megjelölése szerint hét óra beszélgetést bír majd ki, és háromszáz óráig húzza készenléti állapotban. A Lumia 900-on 8 megapixeles kamera feszít Carl Zeiss optikával (F2.2, 28 mm), amit dupla vaku egészít, ráadásul immár elől is kapunk fényképezőgépet, ami kellően jó képet biztosít videocsevegés közben. A Lumia 900 három színben lesz kapható: a gyártó először a fekete és a ciánkékfestésű típusokat jelentette be, később, a Mobile World Congressen mutatkozott be a fehérszínű változat.

Nokia Lumia 900 mobiltelefon – a finnek folytatják - olcsobbat.hu

Szintén Barcelonában derült ki, hogy a Lumia 900 tulajdonképpen Európában is elérhető lesz – ami pont annyira rossz hír, mint amennyire jó. A Nokia először úgy mutatta be a készüléket, ami kizárólag az amerikai AT&T előfizetői számára lesz elérhető, és ez nem véletlen: újdonság, hogy a Lumia 900-ba – a gyártó esetében szintén először – immár LTE-modem is kerül, ezzel a technológiai fejlődésben a 3G-t követő mobilinternet-hálózatra is csatlakozhatunk majd. Pontosabban, csatlakozhatnánk, ugyanis Európában az eltérő frekvenciahasználat miatt a telefon vevője legfeljebb a HSPA+-hálózatokat tudja majd használni, ami ugyan még mindig gyorsabb a maga 42 megabites elméleti letöltési sebességével, mint a korábban rendelkezésre álló opciók, de semmi esetre sem éri be az ennek legalább kétszeresét ígérő LTE-t. A jó hír tehát, hogy lesz Lumia 900 Európában is, méghozzá 480 eurós áron, a rossz az, hogy az LTE-ről le kell mondanunk egyelőre, ha a Nokiára szavazunk.
A Lumia 900-ra természetesen a Windows Phone legújabb, Mango változata került, ezt egészíti ki mindenféle izgalmas alkalmazás – persze nemcsak a Microsoft, hanem a Nokia részéről is. Az Internet Explorer Mobile kiváló böngészési élményt ígér, a Nokia Drive pedig hangutasításokkal felszerelt, autóban is használható navigációs rendszert kínál. A Nokia Reading egy új gyűjtőfelület a különféle magazinok, e-könyvek és hangoskönyvek számára, amit ráadásul testreszabhatunk, így mindig azokat az újdonságokat láthatjuk, amikre valóban kíváncsiak vagyunk. Érdekesnek tűnik a Nokia Transport is: ez az app a világ 46 országának 500 városához kínál térképet a helyi közlekedésről. És akkor a játékokat még nem is említettük!
A Nokia Lumia 900 valamikor az idei év második negyedében érkezik meg Európába. Jól látszik, hogy a Lumia 800-tulajdonosoknak nem kell miatta fejvesztve rohanni a boltokba, ugyanakkor az is világos, hogy aki most gondolkodik Nokia-telefonon, annak mindenképpen az új típusra kell ráúsznia. Melegen ajánljuk!

Ajánlott bejegyzések
mobiltelefonnokia

Új Lumiákkal készül karácsonyra a Nokia

3 Perc olvasási idő
A Nokia Lumia sorozat | Nokia okostelefonok | Windows Phone mobilok A Nokia a jövőben is számol a tavaly bemutatott Lumia-sorozattal. A…
mobiltelefonnokia

Nokia 808 PureView mobiltelefon – dobd ki a fényképeződet!

3 Perc olvasási idő
Nokia okostelefonok | Fényképezős mobiltelefonok | MP3-lejátszós mobilok A Nokia mostanában úgy próbálkozik, mint egy kezdő, szárnypróbálgató cég. Ami nem csoda, ha…
játékokkonzoltablet pctelefon

4+1 ajándéktipp húsvétra

2 Perc olvasási idő
Gyerekjátékok széles választéka | Játékkonzolok hozzáférhető áron | Ajándékok a család nőtagjainak A húsvéti bevásárló listán a tojás és a sonka mellett…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük