egérzene

Ki hallott már a Pleomaxról?

2 Perc olvasási idő
egérzene

Ki hallott már a Pleomaxról?

2 Perc olvasási idő

A napokban az egyik műszaki áruházban egy nagyon szép vázán akadt meg a szemem, ami fura volt csupán, hogy milyen árukapcsolás gyanánt tesznek ki a számítógépes hangfalak közé egy vázát. Aztán közelebb menve persze kiderült, hogy nem váza az, hanem egy hangszóró, mégpedig Pleomax, egy márka amiről eddig még sehol sem hallottam, viszont teljes márkanevén Samsung-Pleomax, tehát nem egy ismeretlen gyártóról van szó.

A hangszóró itt látható jobboldalt, annyit kell tudni róla, hogy fekete és fehér változatban kapható, egyetlen USB csatlakozóról megy, tehát még külön táp sem kell hozzá, a hangerő- és hangszínszabályzói pedig azok az ezüstszínű csíkok a keskenyebb részén (tekerni kell őket), bekapcsolni meg úgy tudjuk, ha a tetejét megnyomjuk, ekkor ugyanott narancssárga fényt is kibocsát. Tök jó, nem? Persze csak 3W-os (RMS), tehát nem fogja megsüketíteni a szomszédokat, de mindenféle adottságainak megfelelően akár hordozhatjuk is a laptoppal, vagy designelemként feldobhatjuk vele éjjeliszekrényünket (ha sikerült szerezni egy jack-USB átalakítót az ott található rádióhoz). És mindenekelőtt olcsó, alig párezer forintba került ez a hangszóró.

Hazaérve körül is néztem az Olcsóbbaton, hogy milyen Pleomax termékek kaphatók nálunk, íme az eremdény:

Pleomax PSP-800

Maradjunk akkor a hangfalaknál így elsőre, szintén USB porton keresztül működő kék és lapos hangfalpár, csak háromezer forintért. 120W (nyilván PMPO) teljesítménnyel, 250Hz és 18KHz közötti kimeneti frekvenciatartománnyal, és 4Ohm ellenállással. Méretei: 112x83x118mm.

Pleomax SPM-8000 Zen Wired Mouse

Egy egér a Zen sorozatból, szintén nagyon szép, szintén USB-s (és PS/2-es), optikai, 800dpi-s felbontással, a görgője kéken világít, a gombjai pedig a burkolat felső részébe vannak „integrálva”, tehát nincsenek rajta külön gombok, hanem a burkolatot kell nyomkodni, ahogy ez az újabb egereknél manapság divat. Szintén olcsó, alig több, mint 2500Ft.

Pleomax PHS-3800 Wireless Headphone

Vezetékes egér mellé vezetéknélküli fejhallgató dukál, a már megszokott 2,4Ghz-es frekvencián nyolc csatorna közül választja ki a megfelelőt, hogy ne zavarja senki a zenehallgatásunkat, és harminc méter távolságban hallhatjuk vele a forrást. Ez már kicsit drágább, de a vezetéknélküli dolgok között azért megfizethető árban van: tizennégyezer forint.

Ajánlott bejegyzések
fesztiválhangszórózene

FesztiválszezON

5 Perc olvasási idő
„…Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy la bamba…”- énekli Péterfy Bori & Love Band. Ugyan már a májusi hangulat tovaszállt, de…
billentyűzetegér

Wedge billentyűzet és egér - nem csak az új Windows 8 alapú tabletekhez használható kütyük

1 Perc olvasási idő
Vezeték nélküli billentyűzetek | Bluetooth egerek A Microsoft nem csak a Windows 8-at és táblagépeit mutatta be tavaly, hanem a tabletekhez szánt…
egérszámítógép

Űregeret a függőknek – Nesze nektek gombnélküli világ!

4 Perc olvasási idő
Logitech egerek | Lézer egerek | Vezeték nélküli egerek Amikor már mindegyik cégóriás arra törekszik, hogy szerkezetei minél egyszerűbbek és könnyen használhatóak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük