egérszámítógép

Űregeret a függőknek – Nesze nektek gombnélküli világ!

4 Perc olvasási idő
egérszámítógép

Űregeret a függőknek – Nesze nektek gombnélküli világ!

4 Perc olvasási idő

Logitech egerek | Lézer egerek | Vezeték nélküli egerek
Amikor már mindegyik cégóriás arra törekszik, hogy szerkezetei minél egyszerűbbek és könnyen használhatóak legyenek, hogy egy érintéssel elénk táruljon a világ és ne kelljen felesleges gombokkal bajlódni, akkor a Logitech gondol egy nagyot. Célba veszi a játékfüggőket és az irodai dolgozókat, majd húsz gombos egeret gyárt, amit arany áron árul. Könyörögve kérdezzük: minek?

A számítógépes egér már első pillantásra is visszariasztja az átlag felhasználót, ha pedig meghallja, hogy kb. 26 ezer forintot kóstál egy-egy példány, még inkább visszahőköl. A húsz gombbal ellátott szuperszonikus kütyüvel a profi (és szenvedélyükért semennyi pénzt nem sajnáló) videojátékosoknak készült elsősorban, nagyjából halandó irodai dolgozó nem is nagyon tudja használni, bár állítólag a célközönségbe az excellguruk is beletartoznak.

A Logitech G600 MMO egér oldalába 12-12 okos gombot ültettek a kitalálók, melyek mindegyikéhez egy-egy specifikus művelet rendelhető, a nálunk okosabbak szerint egy gombnyomásra varázsolhatunk a Wolrld of Warcraftban, illetve térképet, fegyvert és miegymás hasznos dolgot tudunk elérni a Call of Duty-ban. Ezeket az információkat persze sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, akik kipróbálták szentül állítják és nagyon élvezik.

A csodaegeret természetesen arra is alkalmasnak találták, hogy az irodai dolgozók úgy navigáljanak vele az Excell táblázatukban és dokumentumaikban, hogy közben fel sem emelik a kezüket, ráadásul vághatnak, beilleszthetnek, másolhatnak kedvükre, mindezt egy gombnyomásra. Valószínűleg mi vagyunk túl begyepesedett felfogásúak, de kevés hajlandóság van bennünk arra, hogy űrkütyüre cseréljük a hagyományos két gomb+egy görgő felszereltségű egerünket. Időnként még ennél is mellékattintunk, nemhogy a 20 gombosnál, ahol a kétoldali, 12 gombot, a tetején még további három főbillentyűvel és egy jobbra-balra mozgatható, benyomható görgővel is kiegészítették. Valahogy nem tudtak arról meggyőzni, hogy ezzel gyorsabb lenne a munka, vagy csak megszokás kérdése az egész?

Logitech G600 MMO gamer egér felül- és oldalnézetből

A dizájnos, szép kis egerentyű a papírforma és a Logitech szerint minden elképzelhető kényelmet, gyorsaságot és praktikumot elénk tár, amire csak szükségünk lehet, azonban ehhez már további kezeket nem biztosít. Mert minimum polipnak kell ahhoz lenni, hogy minden billentyűt kihasználjunk rajta és erős túlzással szuperzseninek ahhoz, hogy megjegyezzük, melyik gombhoz milyen funkciót rendeltünk. Továbbá felmerül a kérdés: mi van akkor ha játszani és dolgozni is használnánk a G600-ast? Mi történik ha a család több tagja is napi rendszerességgel kattingatna és ne adj isten mindegyiknek más rugóra (és funkcióbeépítésre) jár az agya? Már látjuk előre: sokkal több bonyodalommal jár a dolog, mint amennyit ez az egér számunkra megér. Maradunk a jól bevált, olcsó és hatékony hagyományos egereknél, a kényelmünk kedvéért pedig veszünk mellé egy zselépárnával felturbózott egérpadot

Aztán kipróbáltuk…

Bizony, kipróbáltuk. Szemlesütve és pironkodva ugyan, de be kell vallanunk, hogy tévedtünk. Előítéleteinknek búcsút intettünk, a kalapunkat pedig megemeltük, mert a Logitech egerét nem csak hogy meg lehet szokni, de meg is lehet szeretni, sőt a használata közben függővé is lehet válni. Persze nem játékfüggővé. A kényelem függőjévé és ezt az alkalmazás alatt maximálisan tapasztaltuk.
A sok gomb, és az elsőre talán kissé monstrum kinézet ellenére a munka könnyebb a luxusegérrel, bár szó mi szó néhány nap azért kellett ahhoz, hogy megszokjuk és a kezünk alá álljon. Mivel nem vagyunk nagy Warcraft zsonglőrök, és a Need for Speed-el sem rójuk a köröket túl gyakran, így a G600-ast elsősorban irodai munka során teszteltük, és bebizonyosodott, hogy nemcsak hogy polipnak nem kell lenni a 20 gomb kordában tartásához, de különösebb agytrösztnek sem. Ahhoz meg pláne elég csupán egy kis képzelőerő is, hogy ha egy komolyabb excell táblázat összeállítása során a munkaidőt 20-30 százalékkal csökkenti, vajon egy számítógépes játék során mennyivel növeli a gyorsaságot és a nyerési esélyeket.
Ezek után már csak egy kérdésünk maradt: két hét teszthasználatot követően vajon hogy fogunk ismét visszaállni a jól megszokott két gomb, egy görgő kombinációval működő egerünkhöz? Nehéz lesz… Kívánjatok hozzá sok szerencsét!

Gamerek figyelmébe:

Logitech G9 lézer egér Logitech G9 lézer egér legjobb ajánlat (további lézer egerek a Logitech-től)
Logitech Wireless G700 gamer egér Logitech Wireless G700 gamer egér legjobb ajánlat (Logitech Bluetooth egerek)
Roccat Taito Kingsize egéralátét Roccat Taito Kingsize egérpad legjobb ajánlat (még több egéralátét)

Ajánlott bejegyzések
billentyűzetegér

Wedge billentyűzet és egér - nem csak az új Windows 8 alapú tabletekhez használható kütyük

1 Perc olvasási idő
Vezeték nélküli billentyűzetek | Bluetooth egerek A Microsoft nem csak a Windows 8-at és táblagépeit mutatta be tavaly, hanem a tabletekhez szánt…
billentyűzetszámítógép

Két ujjal a monitor ellen! – Új billentyűzet amatőr pötyögőknek…

2 Perc olvasási idő
Vezetékes billentyűzetek | Vezeték nélküli billentyűzetek | Billentyűzet és egér szettek Az emberek igen nagy százaléka, csak két ujjal és komoly koncentrációval…
mobiltelefonszámítógép

Milyen messzire tudod dobni a mobilod?

2 Perc olvasási idő
Kedvenc Androidos mobilok | Apple iPhone-ok | Még több okostelefon Úgy tűnik minél fejlettebb a technika, az emberek annál őrültebbek, némelyek például…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük