játékok

Hogyan készítsük fel a kertünket leghatékonyabban a hidegebb hónapokra?

3 Perc olvasási idő
játékok

Hogyan készítsük fel a kertünket leghatékonyabban a hidegebb hónapokra?

3 Perc olvasási idő

Kerti szerszámok széles választéka| Kertibútorok az egész család örömére | Kerti játékok gyerekeknek
Időnként még mindig száz ágra süt a nap és bár ereje már nem a régi, mégis nehéz elhinnünk hogy bizony nemsokára ránk köszöntött a leghidegebb évszak, amire nem árt előkészülni. A különböző áruházláncok és hipermarketek kínálatának köszönhetően ma már nem kell szorgos hangya módjára egy egész télre való elemózsiát raktároznunk, azonban így is sok tennivaló adódik, ha máshol nem, hát a ház körül. Lássuk milyen tennivalók várnak rád, még mielőtt hótakaró borítaná kertet!

Egy jó mobilnettel a kertben is tudsz netezni!

Kerti játékok, kerti bútorok

Igaz, ami igaz még birtokba vesszük a kertet, hiszen a csodaszép, hűvösebb időt is ki tudjuk még maximálisan élvezni, azonban gondolni kell már arra is, hogy hová rakjuk majd el a fagyos tél elől a kerti játékokat, kerti bútorokat. Nem árt, ha már most helyet találsz ezeknek a sufniban és előkotrod a ponyvákat, amivel bebugyolálva megvédheted a portól, kosztól, hogy aztán kevesebbet kelljen tavasszal suvickolni. Sem a műanyagoknak, sem a fából készült tárgyaknak nem tesz jót a hideg és a fagy, így mindenképpen gondoskodni kell majd a védelmükről.

Madáretető, madáritató

Ha a nyáron eldugtátok ezeket az apró kerti dolgokat, most itt az idő, hogy előszedjétek és egy kicsit kitatarozzátok. A madarak hálásak lesznek a téli eleségért, cserébe pedig tavasszal majd nem csak madárcsicsergést, de bogárpusztító házikedvenceket is kaptok. A madáretetők ha egész nyáron a napon, kánikulában kihasználatlanul álltak, szinte biztos hogy megkoptak, megrogytak, így ha fából készültek, akkor egy kalapács és néhány szög bizony biztos hogy elkél majd hozzájuk, hogy újra birtokba vehessék azok a madárkák, akik ilyenkor nem utaznak melegebb vidékekre. Szép madárfészek, hogy télire kellemes „szállást” biztosítsunk az itthon telelő madaraknak!

Levelek, aljnövényzet

Ahhoz hogy tavasszal szép fű nőjön a kertedben, nem elég áprilisban szétszórni két csomag fűmagot, néhány maroknyi gyomelnyomó gyeptrágya kíséretében. A lehullott leveleket gondosan össze kell szedned, úgyhogy kapj elő egy lombseprűt, gereblyét, vagy izzítsd be a lombfúvót és hajrá! Bár a száraz avar meleg takaróként funkcionál télvíz idején is, mégis szebben fejlődik majd a füved, ha most ügyesen eltakarítod. Ugyanez a helyzet a kánikula által megkoptatott, száraz fűcsomókkal. Ha nem locsoltad rendszeresen, szinte biztos hogy itt-ott kiszáradt, ráfér majd a gereblye, ne hagyd úgy télire! Az összegyűjtött leveleket, száraz füvet ne égesd el, inkább komposztáld!

Csinosítás

Ha mindezek után még maradt időd és energiád, akkor azt szánd a kert csinosítására. A szobanövényeknek friss föld és nagyobb cserép kell, a kertben pedig ilyekor kell kiültetni a gumós, hagymás virágokat, melyek tavasz hírnökei lesznek majd. A gyümölcsfák és cserjék telepítésére is a legjobb időszak az ősz, gondosan válaszd ki, hogy mit hova ültetsz. Az évelő örökzöldek bizonyára jól bebokrosodtak, elszaporodtak a nyár folyamán, emeld ki a földből őket, válaszd szét a töveket és ültesd szét, ha pedig már túlnőtt rajtad, ragadj metszőollót és ess neki, persze csak óvatosan, szépen! Ha ősszel, még a tél beállta előtt megnyírod a sövényt, sokkal sűrűbb és tetszetősebb lesz majd.
Használjátok ki még ezeket a szép napokat és töltsetek minél több időt a kertben. Nem csak szebbé tehetitek, de ti is feltöltődtök majd!

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük