e-könyv

Olcsóbb megoldásokat kínálunk avagy digitális könyvvel az iskolapadba?

4 Perc olvasási idő
e-könyv

Olcsóbb megoldásokat kínálunk avagy digitális könyvvel az iskolapadba?

4 Perc olvasási idő

Népszerű e-book olvasók | Mikro SD kártyák a memória bővítéséhez | Lézernyomtatók a kedvencek kinyomtatásához
Noha sokan ódzkodnak tőle, azért lássuk be, hogy az e-book olvasó egyáltalán nem az ördögtől való dolog! Nincs is jobb annál, hogy egy füzet vastagságú eszközbe több ezer könyvet tölthetünk fel, amit azután tökéletes minőségben, mindennemű kényelmetlenség nélkül olvashatunk. Megértjük, ha valakit zavar, ha nem tudja a könyvét kézben tartani, ugyanakkor bizonyos szituációkban előny is származhat ebből.

Gondoljunk csak a felsőoktatásra és az ez alatt kitermelt, kinyomtatott jegyzetmennyiségre! Valószínűleg nem vagyunk egyedül, mikor azt gondoljuk: szívesen megspóroltuk volna a fénymásolóhoz járást, a papírok állandó rendezgetését és a velük való küzdelmet, mikor hatalmas kötegekkel próbáltunk egyensúlyozni a buszon vagy a kávézóban vizsga előtti tanulás címén. Az e-könyv olvasó hasznos találmány, az alábbiakban mutatunk három különböző terméket, hogy bebizonyítsuk!

Mi az e-book olvasó és mire való? Segítünk eligazodni >>

Best Buy Easy Player Cyberbook 1586

Best Buy EASY PLAYER CYBERBOOK 1586

A Best Buy olvasója az alacsony árkategóriát képviseli, ehhez képest korrekt specifikációkkal rendelkezik. Az más kérdés, hogy a 16 ezer forintos vételárért a használhatóságot és a támogatottságot tekintve eshet csorba, amit nem feltétlenül tükröznek a számok és a hangzatos jelzők. Ezzel most nem foglalkozunk részletesebben, de egy tanács: mindig járjunk utána, milyen forrásokból tudunk könyvet szerezni a rendszerre!

Top20 E-book: hasonlítsd össze őket!

Visszatérve a számokra: a Cyberbook 1586-os meglepően jól hozza azokat az eredményeket és funkciókat, amiket a drágább készülékek is. Héthüvelykes kijelzővel felszerelt olvasó LCD TFT kijelzőt kapott, ez ráadásul színes, így képeket (JPEG, BMP) és videókat (FLV, MP4, RMVB, 3GP, AVI, VOB) is nézegethetünk rajta. A rendszer 480×800 pixeles felbontásra képes, ezen jelennek meg a digitális könyvek, amik EPUB, FB2, HTML, PDF és TXT formátumban érkezhetnek a rendszerre. A fekete színű olvasón zenét is hallgathatunk – a kütyü 2 GB belső memóriával rendelkezik, ezt microSD memóriakártyával bővíthetjük.

Amazon Kindle 4

Amazon Kindle 4 e-book olvasó

Az Amazon Kindle olvasóit valószínűleg még azoknak sem kell bemutatni, akik egyébként nem ismerik különösebben az e-könyv olvasók piacát. Az online áruház kütyüi éllovasnak számítanak ezen a területen, és teljesen megérdemelten: ha valaki komolyan gondolja az e-könyvhasználatot, és úgy gondolja, hosszú távon lehetne a segítségére egy ilyen eszköz, akkor mindenképpen érdemes rászánni azt a pluszpénzt, amit az Amazon megkövetel érte.
A Kindle 4-ért 35 ezer forintot kérnek, a 16,6 x 11,4 x 0,87 centiméter nagyságú kütyü 170 grammot nyom a mérlegen. Hathüvelykes kijelzője van, ez 600×800 pixel megjelenítésére képes, vagyis a pixelsűrűsége jobb, mint a Best Buy eszközéé, ami végső soron élesebb képet jelent. Nézőpont kérdése, hogy hátrány-e, de a Kindle 4 képernyője nem színes, „mindössze” 16 szürkeárnyalatban pompázik, ettől függetlenül felesleges aggódni: a rendszeren fekete-fehérben képeket (JPEG, PNG, GIF, BMP) is nézegethetünk a könyvolvasás (PDF, AZW, TXT, PRC, HTML, MOBI, DOC, DOCX) mellett.
Két gigabájtos belső memóriája van, erre fér könyv dögivel, továbbá kapunk Wi-Fi-adaptert, amivel böngészhetjük az internetet, és egy ingyenes szótárt is – más kérdés, hogy ez angol-angol.

Sony PRS-T1

Sony PRS-T1 e-book olvasó

A Sony terméke tipikusan a drágább árkategóriát képviseli, de a közel 50 ezer forintos ára ellenére nem nevezethető rossz készüléknek. Sőt, specifikációkat tekintve megdöbbentő a hasonló a PRS-T1 és a Kindle 4 között, csupán a Sony kínál néhány extrát, ami miatt úgy gondolta, vastagíthatja még egy „csöppet” az árcédulát.
A PRS-T1 ugyanúgy 16 szürkeárnyalatos, monokróm képernyővel érkezik, mint az Amazon üdvöskéje, ráadásul a kijelző itt is 6 hüvelykes, ami – ezek után nem lesz nagy meglepetés – 600×800 pixel megjelenítésére képes. Az érintőkijelzőt nemcsak ujjal, hanem a mellékelt stylusszal is böködhetjük. A rendszer 1,3 GB belső memóriával rendelkezik, ezen tárolhatjuk a képeinket (PNG, JPEG, BMP, GIF), a könyveinket (EPUB, PDF, TXT, PDF DRM, EPUB DRM), illetve a zenéinket (AAC, MP3), szükség esetén pedig microSD memóriakártyával bővíthetjük. A Wi-Fi-adapter itt is alap, 802.11 b/g/n szabványú vevőt szereltek a gépbe.

E-book olvasó vásárlás előtt állók figyelmébe ajánljuk:

Prestigio PER3172B e-book olvasó Prestigio PER3172B e-book olvasó legjobb ajánlat (még több e-book olvasó)

DPS E750 e-book olvasó DPS E750 e-book olvasó legjobb ajánlat (még több e-book olvasó)

MYAUDIO MediaBook e-book olvasó MYAUDIO MediaBook e-book olvasó legjobb ajánlat (még több e-book olvasó)

Ajánlott bejegyzések
e-könyv

Idén karácsonykor nem kell becsomagolni a könyveket

4 Perc olvasási idő
Internetezésre is használható e-Book olvasók | 7 inch-es képernyőjű e-Book olvasók | Még több e-Book olvasó Az e-book olvasók népszerűsége töretlen, hónapról-hónapra többen…
e-könyvtablet pc

Iskolai beruházás

3 Perc olvasási idő
Androidos táblagépek | Népszerű e-book olvasók | Asztali számítógépek az új tanévre Már csak néhány hét van hátra és újra kezdődik a…
acerbenqe-könyvepsonkiegészítőprojektor

Legyen kényelmesebb a digitális olvasás!

3 Perc olvasási idő
Az e-book olvasók előnyeit már számtalanszor kiveséztük, ugyanakkor kétségtelen, hogy az újdonsült hóbortnak megvannak a maga hátrányai. Egyetlen kütyünk van, kevés dologra…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük