autógyereküléskerékpár

Szeptemberi bolondokháza az utakon

3 Perc olvasási idő
autógyereküléskerékpár

Szeptemberi bolondokháza az utakon

3 Perc olvasási idő

Gyerekülések minden korosztálynak | Gyors navigáció GPS készülékkel | Láthatósági mellény a biztonságos közlekedéshez
Elkezdődött az iskola, ezzel együtt pedig megnyílt a közlekedési bolondokháza is. Az utak zsúfolásig teltek, mindenki rohan dolgozni, előtte pedig még igyekszik leadni a gyerekeket az iskolába, óvodába. Hozzászokhattunk már, hogy ilyenkor bizony a megszokott dugóknál is nagyobbak alakulnak ki, ahol pedig nem, ott is igen csak figyelni kell a közlekedésre, lehetőleg az eddiginél is fokozottabban.

Kerüld el a dugókat GPS készülék segítségével! >>


A fontosabb és forgalmasabb csomópontokhoz persze jellemzően azért kivezényelnek egy-két rendőrt, hogy segítse a közlekedést, illetve a gyerekeknek a zebrán való átkelést, azonban ha a szívünket a kezünkre tesszük, bevallhatjuk, hogy a legtöbbször csak dísznek vannak az egyenruhások a sarkon. Vagy „mazsolarendőrökkel” van dolgunk, vagy felveszik az „engem ugyan nem érdekel” tekintetet és inkább a cipőjük fényesítését szemlélik. Amelyik városban meg nem így van, azok a lakosok szerencsések, bár szó mi szó nekik sokkal több és nagyobb közúti ellenőrzéssel is szembe kell nézniük, ami nagyjából púpnak kell az ember hátára, amikor éppen rohan dolgozni és három gyereket hurcol a suliba. Szóval ilyen helyeken illik vigyázni és biztonságos autósülésbe kötözni a gyereket, lehetőleg életkorának és súlyának megfelelőbe, mellesleg jegyeznénk meg, hogy ez mindenhol, mindenkor kötelező, már eleve szóba sem kellene hoznunk. Mégis szóba kell. A nyári melegben ugyanis több család a lazaság útját választotta, mondván hogy „szegény gyerek ne izzadjon bele”, így aztán ha máshol nem is, városon belül csak lazán kötötték be a gyerekülés biztonsági övét, megengedték a csemetének hogy csak úgy szimplán az autó ülésére csüccsenjen, vagy esetleg szemet hunytak afelett ha a gyerek magától bújt ki a biztonsági ülés öleléséből. A szülők felelőssége a gyermek biztonsága, így nem csak a szeptemberi bolondokházánál, hanem az év minden napján szükséges erre figyelni.

RÖMER Duo plus 2012 gyerekülés

A jó idő utolsó napjait sokan igyekszenek kihasználni, illetve az iskolakezdés anyagi terhein némileg könnyíteni, így aztán nem tömegközlekedéssel, vagy autóval pöfögnek a munkába, hanem biciklivel, sőt a gyerekek alá is előszeretettel tolnak kétkerekűt, hogy azzal tekerjenek tanulni. A testmozgás kell, a környezetvédelemhez hozzájárulunk, a levegőn pedig kitisztulnak az agyak (már amennyire a szmog engedi), szóval ezzel nem is lenne semmi gond, feltéve ha mindenki betartaná a szabályokat és gyakrabban lapozgatná a KRESZ könyvet, sőt tovább megyünk: a gyerekének is megtanítaná. Szóval első lépés hogy tanuljunk meg kerákpárral is közlekedni, ezt a tudást adjuk tovább a feltörekvő generációnak is és közlekedjünk biztonságosan, főleg a szeptemberi nagy forgalomban.
Bár előírásszerűen (sajnos) nem ellenőrzik, de a gyermekeknek szánt biciklihez talán hozzá kellene tartoznia egy védőfelszerelésnek is, sisak, térd és könyökvédő formájában, mert erről bizony sok szülő megfeledkezik, pedig a közúton jó szolgálatot tehet és komoly sérüléseket előzhet meg vele a használó. Természetesen az sem árt, ha a biciklivel közlekedő nebulók iskolatáskájába egy láthatósági mellény is helyet kap, de minimum felszereljük a kétkerekűt még néhány macskaszemmel és a kabátra, táskára felvarrunk pár fényvisszaverő csíkot. Az autósok igyekeznek mindenre figyelni, de minél több figyelemfelkeltőbb jegyen akad meg a szemük, annál több baleset előzhető meg. Ilyenkor egyébként is feszültebbek és ingerlékenyebbek a sofőrök, az esős, hidegfrontokkal tarkított időjárás következtében figyelmetlenebbek lehetnek, nem beszélve a látási viszonyokról, hiszen minél közelebb kerül hozzánk a zimankó, annál rövidebbek a nappalok, előbb száll a nappalra szürkület.
Az iskolakezdés anyagilag és lelkileg is nagy terhet ró a legtöbb családra, feszültebbek és figyelmetlenebbek vagyunk, a gyerekekben pedig még ott ficánkol a nyári, izgőn-mozgón játszó sajtkukac, így még indokoltabb hogy erőt vegyünk magunkon, figyeljünk egymásra és gyerekeinkre és ezzel a közlekedés során is megelőzzük a legtöbb bajt.

Ajánlott bejegyzések
autóévszakokgumiabroncs

Gumit le!

6 Perc olvasási idő
Miért cserélünk? Téli gumival járni nyáron nem csak luxus, de veszélyes is. Megnő a fékút ha vizes az út és veszít az…
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…
autóévszakokgumiabroncs

Cserélje le!

5 Perc olvasási idő
Még nem jött el a csere ideje, de jó, ha előre gondolkodik, és készenlétbe helyezi téli abroncsait. Érdemes figyelni az időjárás jelentést,…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük