játékok

Jajj, úgy élvezem én… – Medencemustra

4 Perc olvasási idő
játékok

Jajj, úgy élvezem én… – Medencemustra

4 Perc olvasási idő

Kerti medencékFelfújható medencék | Vizes játékok széles választéka
„Jaj, úgy élvezem én a strandot…”- énekelte anno Kovács Eszti és bármennyire is viszolygunk a klóros víztől, tömegtől és a jegyáraktól, igazat kell adnunk neki. Ha pedig mégsem tudjuk maradéktalanul elengedni magunkat a nagyközönség előtt és a napi 8-9 óra munka után már jártányi erőnk sem marad összepakolni a családot és egy strand hullmái közé vetni magunkat, élvezzük otthon a hűs vizet!
Egyre többen döntenek úgy, hogy medencét vásárolnak és a napi mókuskerék tekerés után, egy otthoni lubickolással engedik ki a fáradt gőzt, ráadásul hosszabb távon egy ilyen beruházás sokkal jobban megéri, mint a strandok méregdrága jegyárainak kifizetése. A gyerekek igen is igénylik a nyári hűsölést és pancsikolást, főleg hogy itt a szünet, amikor is valamivel így, vagy úgy le kell kötni őket.
A spórolósabb szülők ilyenkor a felfújható kismedencéket részesítik előnyben, amiben egy maroknyi kacsaúsztatót produkálva a csemete vígan elvan órákig, azonban a szülők jószerivel csak a lábukat lógathatják a vízbe, mert beleülésre már nincs hely, sőt biztonsági okokból nem is ajánlott, hiszen ezeket nem egy 180 centis apukára találták ki.

A felfújható gyerek medencék között is vannak méretesebb és extrákkal ellátott változatok, melyek ugyan még mindig a porontyaink igényeit szolgálják ki maximálisan, de 2,5-3 méteres átmérőjükkel, magasított peremükkel már biztosítják azt is, hogy a szülőpáros legalább egyik fele megmártózhat bennük munka után. Némelyik „szökőkút” funkcióval is üzemeltethető, lényegében úgy hogy a kerti slagot rákötve, a kút vizét spricceli a medencébe, mely egyébiránt látványnak sem utolsó. A gyerekek is roppant módon élvezik, azonban ha túl mély kútból nyerjük hozzá a vizet, bizony egy idő után jéghideg lesz, a csemeték pedig, 30 fok ide, vagy oda, bizony megfázhatnak alatta.
A csúszdákkal felszerelt, kerti felfújható medencék kialakításánál ugyan ügyeltek a gyártók a biztonságra, a használatuk előtt mégis gondos oktatásban kell részesíteni a család legkisebb tagjait, mivel köztudott, hogy a gyerekek igen találékonyak, nincs az a biztonsági intézkedés, amit ne tudnának valamilyen módon megkerülni. Alapszabályok: fejjel lefelé nem csúszunk, a víz alá nem merülünk, a tetején nem ugrálunk és lehetőleg nem próbáljuk kipukkasztani a pénztárcaszűkítő medencét semmivel. Fontos, hogy ha az ilyen típusok mellett adjuk le voksunkat, akkor a kerti lubickoló mellé feltétlenül szerezzünk be egy lábpumpát, vagy kompresszort is, amivel levegőt applikálunk bele, mert nincs az a nagy tüdővel rendelkező apuka, aki a szájával szédelgés nélkül fel tudná fújni. Persze a projekt nem lehetetlen, azonban ne kockáztassuk meg, hogy a család legerősebb tagja elájuljon egy kis vízi élvezet kedvéért.

A merev falú medencékkel már más a helyzet: kellően nagyok az egész család számára, viszont vásárlásuk körültekintést igényel. Egyrészről nem árt, ha az alapja sima, egyenes, másrészről érdemes arról is tájékozódni, hogy szűrővel, vízforgatóval ellátták-e, vagy azt külön kell megvásárolni hozzá. Ha már kinéztük a megfelelő típust, ne feledkezzünk meg az algátlanítóról és a klórtabblettáról sem, melyet bizonyos időközönként nem árt belelöttyinteni/beledobni a vízbe. A tisztító- és fertőtlenítő folyadékok használata mellett a víz sokkal tovább használható a medencében, viszont ügyelni kell arra, hogy pancsikolás kezdetekor földet, füvet ne vigyünk bele a lábunkkal. Ha használaton kívül van érdemes letakarni a szennyeződések távoltartása végett, ehhez speciális ponyvák állnak rendelkezésre, megesik, hogy már eleve a medence árában benne is van és hozzácsomagolják, erre azonban mindenképpen kérdezzünk rá az eladónál.
Amennyiben kisebb gyerekek is használják, úgy erősen ajánlott a karúszó, vagy úszógumi használata is, hiszen számukra a nagyobb kerti medencék ugyanolyan veszélyesek, mint a strandok mélyvizei, felügyelet nélkül pedig semmiképpen ne menjenek a vízbe. Különben is úgy igazi a program, ha a család minden tagja részt vesz benne! Ennek tudatában jó vásárlást és kellemes nyári pancsikolást kívánunk mindenkinek, élvezzétek ki a kánikula minden napját!

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük