játékokkonzolsonyvideojáték

Itthon is megjelent a PlayStation Vita

3 Perc olvasási idő
játékokkonzolsonyvideojáték

Itthon is megjelent a PlayStation Vita

3 Perc olvasási idő

3G-s PlayStation Vita kiváló áron | A legmenőbb játékkonzolok | Óriási videojáték-választék
Bő egy évvel a bejelentése után Magyarországon is megjelent a Sony újgenerációs kézikonzolja, a PlayStation Vita. A PSP utódja február végén landolt a boltok polcain, két kiszerelésben férhetünk hozzá, és mintegy 20-25 nyitójáték közül válogathatunk, ha az új jövevény mellett döntünk. A Vita egyértelműen méltó a Sony korábbi termékeihez, igazi hardcore játékgépről van szó, tény viszont, hogy az ára kissé borsos, ami indokolja, hogy eddig csupán 1,2 millió példányt adtak el belőle világszerte. Ugyanakkor az is biztos, hogy igazi következő generációs élményt ígér, amit sehol máshol nem kapunk meg.

A PlayStation Vita határozottan a PSP-re emlékeztet, igaz, valamivel nagyobb a sok belepréselt finomság miatt – ne ijedjünk meg, a konzol egyáltalán nem tűnik bumfordinak! A mérlegen típustól függően 260/279 grammot nyom, miközben 83,55 x 182 x 18,6 milliméteres méretekkel rendelkezik. Hatalmas, 5 hüvelykes Super AMOLED, multitouch érintőkijelző feszít rajta, ez 32 bites színmegjelenítésre, 960 x 544 pixel kirajzolására képes 220 hüvelykénti pixelsűrűség mellett. Négymagos ARM Cortex-A9 processzor dolgozik benne 512 MB RAM és 128 MB VRAM-mal kiegészített, szintén négymagos SGX543MP4+ grafikus chip mellett – akinek mondanak valamit ezek a típusok és számok, tudják, hogy garantáltan nem fognak csalódni, a Vita brutális teljesítményre képes.

Itthon is megjelent a PlayStation Vita - olcsobbat.hu

A Sony szerencsére elfelejtette az UMD-meghajtót, a Vita játékai már flash alapú memóriakártyán érkeznek, amiken a mentések is elférnek többek között, a további tartalmakhoz viszont külön tárolót kell vásárolnunk, a konzol ugyanis nem rendelkezik saját háttértárral. A memóriakártyák 4, 8, 16 és 32 GB-os méretben vehetjük meg, ha tervezünk zenéket és filmeket rátölteni, mindenképpen a nagyobb típusok mellett döntsünk! A Vita két kiszerelése abban különbözik, hogy míg az olcsóbb változat kizárólag Wi-Fi-adapterrel rendelkezik, a drágább gépbe 3G-s modem is került, vagyis képesek vagyunk vele csatlakozni a szélessávú mobilinternet-hálózatokra. A konzol ezért telefonszolgáltatóknál is megvásárolható, a multiplayer játékokhoz és internetezéshez érdemes eljátszani a 3G-s modell gondolatával – a Vita egyébként kártyafüggetlen, szolgáltatótól függetlenül használhatjuk.
A játékok irányítására számtalan mód áll a rendelkezésünkre, az érintőkijelző mellett egy hátsó tapipad is a lehetséges opciók részét képezik, emellett a Vitában gyorsulásmérő és giroszkóp is található, tehát a cucc abszolút képes a mozgatás érzékelésére. Természetesen a hagyományos gombok is itt lesznek: baloldalon a D-pad feszít, jobboldalon és felül a szokásos gombfelhozatalt látjuk, a két oldalt pedig egy-egy analóg kar is használható, tehát a játékok mindenféle körülménytől mentesen, kényelmesen irányítható. Érdekes adalék, hogy a Vitán két darab fényképező (0,3 megapixelesek) is helyet kapott, ezek az úgynevezett kiterjesztett valóság alkalmazásoknál jöhetnek különösen jól.
A Vita brutálisan sok, köze harminc játékkal rajtolt el itthon, és a felhozatal az ígéretek szerint folyamatosan bővül. Itthon az Uncharted-széria vitás kivetülése, a Golden Abyss a legnépszerűbb program, de hatalmas siker a FIFA Football és a Rayman Origins is. A nyitójátékok között szerepel ezenfelül az új WipeOut, a Virtua Tennis negyedik része, a távirányítós autókat felvonultató MotorStorm, Ultimate vs. Capcom 3, a Ninja Gaiden, a taktikai akciót ígérő Unit 13, az F1 2011, az ötletes minijátékokat kínáló Little Deviants és a Michael Jackson-játék is többek között. A Vitára természetesen nemcsak dobozos címek érhetők el, a PlayStation Store-ból számos programot letölthetünk majd.
Ja, és persze PlayStation Store. A Sony hazai képviselete a méltó módon készült a Vita megjelenésére, ugyanis hosszú várakozás után a vállalat végre itthon is elindította online üzletét, ami azt jelenti, hogy magyar címmel is regisztrálhatunk a szolgáltatásba, és forintban is fizethetünk a termékekért. A Sony-rajongók valószínűleg kacérkodnak a Vita megvásárlásával – meg is tudjuk érteni!

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük