egészség

Egyszerűsítsük a hajvágást, legyen otthon is fodrász!

3 Perc olvasási idő
egészség

Egyszerűsítsük a hajvágást, legyen otthon is fodrász!

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb hajvágógépek | Hajvágógépek olcsón | Egyéb hajápoló eszközök otthonra
Senkit sem akarunk becsapni. Alábbi cikkünk egyáltalán nem a nőknek szól. Hisz nincs az a nő, G.I. Jane-en kívül, akit meg lehetne arról győzni, hogy otthon egy hajvágógépet közel engedjen a fejéhez. Persze a másik oldalról, a férfiak már egy más tészta. Ha van otthon egy ügyes kezű és szépérzékkel megáldott személy, aki kezébe veszi a hajvágót, akkor a pasik, fiúk, férfiak egész sokat spórolhatnak a fodrászon éves szinten.

Bár a fodrász, borbély ugyanolyan bizalmi állás, mint a papé, mégis vannak jó néhányan, akik sajnálják az időt és a pénzt, amit egy fodrászatlátogatás igényelhet. Mások egyszerűen azért próbálják megoldani otthon a hajvágás kérdését, mert a gyerek a fodrász székében folyton csak üvölt és még a lefogásos módszerrel sem lehet megszabadítani a hajától. Ilyenkor érdemes a családnak egy hajvágógépbe fektetni.
Ezeknek az eszközöknek nagy előnye, hogy könnyű kezelni őket, nem kell hozzá szakértelem, hogy a kissé megnőtt tincseket vagy a nyakszirten növekedésnek indult bolyhokat kordában tartsuk vele.
Mindenki szereti, ha a haja ápolt és tartja a formáját, melyet szerencsés esetben egy jó fodrász ad neki. Ám kevesen vannak azok, akiknek ideje és pénztárcája engedi, hogy minden héten ellátogassanak a fodrászhoz. De egy hajvágóba még ilyenkor is érdemes befektetni, mert gyorsan visszahozza az árát.

Egyszerűsítsük a hajvágást, legyen otthon is fodrász! - olcsobbat.hu

Ezeknek a hajvágóknak az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy még a vágás megkezdése előtt be tudjuk állítani, hogy milyen hosszúra szeretnénk vágni a hajat. Általában az 1 millimétertől a 20 milliméterig terjed a választék. Így nem kell attól tartanunk, hogy hegyes-völgyes lesz az otthon vágott frizura.
Akár olyan kombinált eszközt is vásárolhatunk, ami egy fej cserével akár borotvává is átalakítható, ezzel is spórolva az elektromos kütyük hadán. Ha, pedig egy kicsit többet is hajlandók vagyunk belefektetni, akkor már USB-kábellel ellátott készüléket is vehetünk. Ezt a változatot főleg azoknak ajánljuk, akik munkájukból fakadólag sokat utaznak vagy előfordul, hogy hosszabb időt töltenek huzamosabban távol az otthontól más okból kifolyólag. Nekik a bárhol újratölthető villanyborotvába oltott hajvágó egy igen praktikus eszközt jelent.
Férjünkön kívül a gyerekek esetében is jól jöhet egy hajvágó a háznál. Sok szülő nem csak akkor kerül kínos helyzetbe, mikor fogászati ellenőrzésre kell vinni a csemetét, de valamilyen oknál fogva, talán a hasonló szék-, köpenykombináció is halálra rémíti a srácokat, ha a fodrászról van szó. Nincs olló, fésű vagy hajvágó, amivel a közelükbe lehetne menni és csak a szülői vaspántként üzemelő karok jelentenek ilyenkor megoldást. Ha azonban inkább megspórolnánk magunknak a felesleges köröket, akkor vágjuk otthon a gyerek haját, legalább addig, míg nagyobb nem lesz. Az otthoni környezet, anyu megbízható keze sok apróságot megnyugtat.
De azt azért hangsúlyoznánk, hogy ezt sem kell erőltetni. Ha senkinek nincs érzéke a családban a hajvágó kezeléséhez, akkor inkább bízzuk a munkát egy szakemberre. Egy hajvágás miatt ugyanis nem éri meg felrúgni a családi békét. De a csináld magad mozgalom aktivistáit nem győzzük buzdítani.

Ajánlott bejegyzések
egészségszépségápolás

Kipróbáltunk pár szaunát, összeszedtük a tapasztalatokat

4 Perc olvasási idő
Népszerű szauna típusok: finn, infra és arc szauna | Szaunaparfümök a relaxáláshoz | Finom illóolajok szaunázáshoz Úgy tűnik a tavaszi verőfényes napsütésre…
egészségszépségápolás

Stresszoldás a fürdőszobában – Erre figyelj a hidromasszázs kabinok vásárlásánál!

3 Perc olvasási idő
Pezsgőfürdő otthon| Hidromasszázs zuhanykabinok | Különleges formájú kádak A stressz népbetegség, kihathat egész életünkre, megkeserítheti mindennapjainkat és amíg mindezt nem tudjuk egy…
egészségéletmód

A legolcsóbb elfoglaltság a világon

2 Perc olvasási idő
Szélesvásznú TV-k az otthoni kikapcsolódáshoz | Merülj el a zenében! | Fejhallgatók a relaxációhoz Valahogy mindig úgy tűnik, hogy bármilyen kikapcsolódási formát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük