gpshardverháztartás

Felejtsük el a csipeszt és a ruhaszárítót

Ha már tegnap elindultunk a mosógép vonalon, ma haladjunk is tovább ezen az irányon, jöjjenek a szárítógépek. Jövő héten meg a vasalók (nem). A szárítógép azért jó – feltéve, hogy elfér a fürdőszobánkban vagy mosókonyhánkban még egy mosógépnyi méretű háztartási gép -, mert nem kell bajlódnunk a teregetéssel, nem kerülgetjük napokig a ruhaszárítót, a kertbe kitett száradó ruhák színét nem szívja ki a nap, és szinte már a mosás után foghatjuk is a szárítóból kivet friss és meleg ruhákat, és hajtogathatjuk be a szekrénybe. Ez utóbbira kellene már csak valami okos szerkezetet kitalálni, szerintünk ugyanis a ruhahajtogatásnál alig létezik unalmasabb házimunka.

Egyszóval most jöjjenek a szárítógépek, a mosó- és egyben szárítógépeket meg már tényleg nem fogjuk külön bemutatni, fedezzék fel Önök.

Bosch WTE84120BY

Hat kilogramm vizes ruhát tehetünk ebbe a Bosch-ba, vagy hármat ha kímélő szárítást szeretnénk, fordulatszáma 1400 vagy 800 fordulat/perc. Mivel légkondenzálós szárítási technológiával működik, nincs szükség külön levegőelvezető csőre, nem kell falat fúrni, meg ilyesmik. Egygombos programválasztójával állíthatjuk be mind a hét szárítási módot, amik között különböző erősségűek vannak, mint “szekrény-száraz”, “vasaslás-száraz” stb.

Whirlpool AWZ 8676

Kinézetre tisztára mint egy gáztűzhely, és eggyel több kilónyi ruhát rakhatunk bele, mint az előbbi Bosch-ba. Kijelzi a szárítás idejének hosszát, beállíthatjuk késleletetett indításra is egy és tizenkét óra közötti intervallumban, és szintén kondenzáló technológiával működik. Hatodik érzék funkciójának köszönhetően automatikusan állítja be menet közben a szárítási programot, hogy ezzel energiát spóroljon, érzékeli hogy éppen milyen nedvesek a ruhák, és ha úgy érzi már megszáradtak, automatikusan leállítja magát.

Siemens Dressman TJ10100

A végére pedig egy igazi csodabogár, ami nem is igazán szárítógép, hanem szárítógép és vasaló egyben, ugye miket ki nem találnak. Bár nehezen találnánk egy ilyennek helyet a lakásba. A Siemens Dressman arra jó, hogy vizes ingejeinket ráhúzva forró levegő segítségével gyűrődésmentesre szárítsa azokat. Többféle vasalóprogramot kínál nekünk különböző időtartamokra és az ingek anyagainak megfelelően.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.