háztartás

Aki a fáradt olajat is hellyel kínálja

2 Perc olvasási idő
háztartás

Aki a fáradt olajat is hellyel kínálja

2 Perc olvasási idő

Finom, olajszagú reggelre ébredtek játékvárosban. Az úgy volt, hogy előző este én épp készülődtem valahova, és még láttam, amikor sokat emlegetett lakótársam valami mirelit cuccot vesz ki a hűtőből, kisütés céljából. Én mentem utamra, aztán bő három óra múlva hazajöttem, és a lakásban igencsak olajszag terjengett, viszont senki nem volt itthon. Első gondolatom az volt, hogy ki kellene már önteni azt a többszörfelhasznált olajat, amiben rendszeresen sütünk dolgokat, aztán megláttam, hogy bizony ott van a gázon, és alá is van gyújtva, igaz csak takaréklángon. Lemeltem róla a fedőt, hogy kiengedjem a gőzt a lábasból, aztán biztos ami biztos, felhívtam a lakótársam, hogy valamilyen céllal hagyta-e a gázon a lábast, vagy lekapcsolhatom-e. Miután közölte, hogy nem óhajtotta felgyújtani a lakást, elzártam a gázt, és masszív szellőztetésbe kezdtem.

Szellőztettünk is majdnem éjfél utánig, de azért még most reggel is kellemes sültkrumpliszag járja át a konyhát. Nézzük is akkor, hogy milyen levegőtisztítót kellene beszereznünk (még ha azok konkrétan a szagproblémán nem is segítenek).

Hauser AP-100

Orvosi minőségű HEPA szűrő, kiszűri a 0,3 mikron és nagyobb méretű részecskék több mint 99%-át. Aktívszén szűrő van benne, ezüstion hozzáadásával, magas baktérium- és gombaölő hatással. Időzítéssel bekapcsolható (1, 2 és 4 órára), tehát lakótársam nyugodtan beállíthatta volna, hogy otthagyja az olajat a gázon, és beállítja az időzítőt mondjuk két órára.

AR-120

Zárt helyiségek levegôjének tisztítására, illetve tisztántartására szolgál, beépített többfokozatú szűrôrendszer és nagyfelületű polipropilén elektrosztatikus szűrô, valamint még aktív szén-szűrô is. Van benne 7500V-os hétfokozatú negatív ion generátor is.

LR60 Levegőszűrő készülék

Hármas szűrőrendszerrel és előaktivált szén- és Hepa szűrővel rendelkezik, szűrőkapacitása 99,97% 45 négyzetméterig. Három tisztítófokozatot állíthatunk be rajta, légáramlása maximum 221 köbméter/óra.

Ajánlott bejegyzések
háztartásotthon

Időkibővítő készülékek

19 Perc olvasási idő
Mégis mikor? Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot…
háztartás

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

1 Perc olvasási idő
Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >> Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem…
háztartáspirítóssütővízforraló

Mit érdemes lecserélni ősszel a háztartásban?

3 Perc olvasási idő
Hajszárítók többféle szűkítővel | Szendvics sütők már 3 100 Ft-tól!  | Multifunkciós konyhai robotgépek Beköszöntött egy új évszak, és az ősz ismét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük