háztartás

Aki a fáradt olajat is hellyel kínálja

Finom, olajszagú reggelre ébredtek játékvárosban. Az úgy volt, hogy előző este én épp készülődtem valahova, és még láttam, amikor sokat emlegetett lakótársam valami mirelit cuccot vesz ki a hűtőből, kisütés céljából. Én mentem utamra, aztán bő három óra múlva hazajöttem, és a lakásban igencsak olajszag terjengett, viszont senki nem volt itthon. Első gondolatom az volt, hogy ki kellene már önteni azt a többszörfelhasznált olajat, amiben rendszeresen sütünk dolgokat, aztán megláttam, hogy bizony ott van a gázon, és alá is van gyújtva, igaz csak takaréklángon. Lemeltem róla a fedőt, hogy kiengedjem a gőzt a lábasból, aztán biztos ami biztos, felhívtam a lakótársam, hogy valamilyen céllal hagyta-e a gázon a lábast, vagy lekapcsolhatom-e. Miután közölte, hogy nem óhajtotta felgyújtani a lakást, elzártam a gázt, és masszív szellőztetésbe kezdtem.

Szellőztettünk is majdnem éjfél utánig, de azért még most reggel is kellemes sültkrumpliszag járja át a konyhát. Nézzük is akkor, hogy milyen levegőtisztítót kellene beszereznünk (még ha azok konkrétan a szagproblémán nem is segítenek).

Hauser AP-100

Orvosi minőségű HEPA szűrő, kiszűri a 0,3 mikron és nagyobb méretű részecskék több mint 99%-át. Aktívszén szűrő van benne, ezüstion hozzáadásával, magas baktérium- és gombaölő hatással. Időzítéssel bekapcsolható (1, 2 és 4 órára), tehát lakótársam nyugodtan beállíthatta volna, hogy otthagyja az olajat a gázon, és beállítja az időzítőt mondjuk két órára.

AR-120

Zárt helyiségek levegôjének tisztítására, illetve tisztántartására szolgál, beépített többfokozatú szűrôrendszer és nagyfelületű polipropilén elektrosztatikus szűrô, valamint még aktív szén-szűrô is. Van benne 7500V-os hétfokozatú negatív ion generátor is.

LR60 Levegőszűrő készülék

Hármas szűrőrendszerrel és előaktivált szén- és Hepa szűrővel rendelkezik, szűrőkapacitása 99,97% 45 négyzetméterig. Három tisztítófokozatot állíthatunk be rajta, légáramlása maximum 221 köbméter/óra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.