egészség

Ébreszd fel a hajhagymáidat is!

3 Perc olvasási idő
egészség

Ébreszd fel a hajhagymáidat is!

3 Perc olvasási idő

A legkedveltebb hajápoló szerek | Hajápoló szerek kedvező áron | Természetes, bio hajápoló szerek
Azt, hogy itt a tavasz, még azok is észreveszik, akik már az év első negyedévében beletemetkeztek a munkába, és amúgy nem egy természetjáró típusok. Napok óta hét ágra süt a nap, ami szépen a télikabátot már sokakról le is fejtette. A kesztyűk és sapkák is visszakerülnek a téli dobozba, ám csak most jöhet az igazán nagy meglepetés.

A tél sokunk bőrét, haját és körmeit megviseli. A hideg idő, a szélsőséges időváltozás sokakra van rossz hatással. Ráadásul a hirtelen betörő tavasz is okozhat sokkhatást testünknek, még akkor is, ha sok örömöt ad.
Évszakok változásakor gyakran megfigyeljük, hogy többet hullik a hajunk, fáradékonyabbak vagyunk több pihenésre van szükségünk. Ilyenkor érdemes egy kicsit jobban odafigyelnünk önmagunkra és egy kicsit több energiát adnunk a kényes területeknek.
Férfiak és nők egyaránt kényesek a hajukra. Sok férfi és sajnos néhány nő is küzd a nagymértékű hajvesztés problémájával. Ezt részben genetikai adottságok befolyásolják, ami ellen nem lehet tenni, de más részről a stressz és a helytelen életmód számlájára is írható a nagyobb hajveszteség. Ilyenkor egy kis életmódváltással és néhány ügyes módszerrel megóvhatjuk hajkoronánkat.

Ébreszd fel a hajhagymáidat is! - olcsobbat.hu

Masszázs
Az egyik legegyszerűbb vérkeringés élénkítő módszer a masszázs. Nem csak testünknek tesz jót, de a fejünk és fejbőrünk is meghálálja. Ha nincs kéznél minden nap egy masszőr, aki alaposan meggyúrja a skalpunkat, akkor már azzal is sokat tehetünk, ha a zuhany alatt állva néhány percig kellemesen átmasszírozzuk a fejbőrünket. Ezzel felélénkítjük a vérkeringést és lehetőséget adunk a hajhagymák egészségesebb növekedésére.
Hajpakolás
Az egészséges hajnak, ahogy a bőrnek is kell táplálék. Ha kéthetente egyszer eszünkbe jut, hogy egy kis energetizáló pakolást tegyünk a hajunkra, akkor máris sokat teszünk hajunkért. Lássuk be, hajunk ugyanannyi szennyeződésnek, stressznek van kitéve, mint bőrünk, testünk. Készíthetünk pakolást házilag, de akkor mindenképpen bio alapanyagokat szerezzünk be. Jojoba-olaj, sör, tojás méz, olívaolaj mind egy jó pakolás hozzávalói alapvetően.
Sampon
Bármennyire is fényesnek és szépnek látszik a modell haja a reklámban a legújabb sampontól, közel sem biztos, hogy az a termék a megfelelő választás hajunk számára. Manapság, mikor rengeteg vegyi anyagnak vagyunk kitéve minden nap, csak jót teszünk magunkkal, ha a kellemes illat helyett inkább az illatanyag-mentes biotermékeket választjuk. Ezeknek nem mindegyike elérhetetlen áron kapható, de biztos, hogy megtalálhatjuk azt, amelyik a mi hajtípusunkhoz a leginkább illik.
Keress egy jó bőrgyógyászt!
Ha a makacs korpásodás, zsírosodás vagy hajhullás nem akar elmúlni, akkor mindenképpen keress fel egy bőrgyógyászt. Ezeket a problémákat sokszor okozhatja maga a használt termék, de előfordul, hogy lelki vagy fizikai problémák állnak ezeknek a hátterében. Ilyenkor a szakorvos nagy valószínűséggel tudja, hogy kihez kell fordulnod vagy megfelelő kezelést tud felírni a bőr ilyen jellegű betegségére.

Ajánlott bejegyzések
egészségszépségápolás

Kipróbáltunk pár szaunát, összeszedtük a tapasztalatokat

4 Perc olvasási idő
Népszerű szauna típusok: finn, infra és arc szauna | Szaunaparfümök a relaxáláshoz | Finom illóolajok szaunázáshoz Úgy tűnik a tavaszi verőfényes napsütésre…
egészségszépségápolás

Stresszoldás a fürdőszobában – Erre figyelj a hidromasszázs kabinok vásárlásánál!

3 Perc olvasási idő
Pezsgőfürdő otthon| Hidromasszázs zuhanykabinok | Különleges formájú kádak A stressz népbetegség, kihathat egész életünkre, megkeserítheti mindennapjainkat és amíg mindezt nem tudjuk egy…
egészségéletmód

A legolcsóbb elfoglaltság a világon

2 Perc olvasási idő
Szélesvásznú TV-k az otthoni kikapcsolódáshoz | Merülj el a zenében! | Fejhallgatók a relaxációhoz Valahogy mindig úgy tűnik, hogy bármilyen kikapcsolódási formát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük