asushardverútelválasztó

Asus RT-N56U router – látványos meglepetés

Az Asus RT-N16-tal már foglalkoztunk korábban a blogon, és már akkor is meg voltunk elégedve a gyártó routerével – a most tárgyalt RT-N56U az említett eszköz utódja, ráadásul, ha lehet, még inkább felülmúlja azt mind teljesítmény, mind külcsín tekintetében. A router igazi meglepetés, elvégre nem csak szép és okos, de viszonylag olcsó is, ami különösen jó hír.

Asus RT-N56U router - olcsobbat.hu

Az RT-N56U komoly előugrást jelent az Asus RT-N16-hoz képest, elég megnézni a formatervezést. Ahogy a képeken is látható, a márványlapszerű kialakítás nem éppen szokványos egy router esetében, a lecsatolható talppal kiegészítve az új modell a nappalink ékessége is lehet akár. A vékony, fekete design csak a kezdet: az előlapon sejtelmes kék színben pompáznak az egyes állapotjelzők. Az RT-N56U kétsávos router, ráadásul meglehetősen gyors: 5 és 2,4 Ghz mellett képes a vezeték nélküli kommunikációra.

Persze az „imádott” drótokról sem szükséges lemondanunk: igény esetén négy darab gigabites LAN-csatlakozót is találunk a modem miatt kötelező WAN-port mellett, továbbá két USB-csatolóval is találkozhatunk. Mivel az RT-N56U viszonylag kisméretű modellnek számít, ezért ezt a tényt fontos kiemelni: nyomtatót és különféle háttértárolókat is ráköthetünk a routerre, amely egyszerre három terabájt rendelkezésre álló szabad helyet tud kezelni. Az első beszámolók szerint az RT-N56U-ba egyszerű életet lehelni, hasonló webes kezelőfelülettel látták el, mint elődjét.

Asus RT-N56U router árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.