hardversamsungtelefon

Samsung Galaxy S II mobiltelefon – a legkarcsúbb

Annak idején – igaz, nem volt ez annyira régen – a Samsung a Galaxy S-sel simán ült fel az androidos mobiltelefonok vonatára, azóta pedig folyamatosan szállítja az újabbnál-újabb készülékeket. A Galaxy S II-t a barcelonai Mobile World Congress keretein belül jelentették be, s a gyártó már akkor az egyik legvékonyabb okostelefonként mutatta be azt. Ha ezt meg is lehet kérdőjelezni, az mindenesetre biztos: a Galaxy S II nagyon ígéretes készüléknek tűnik.

Samsung Galaxy S II mobiltelefon - olcsobbat.hu

A telefon mindössze 8,49 milliméter hüvelyk vékony, 116 grammot nyom a mérlegen, benne egy kétmagos, 1,2 Ghz-es processzor ketyeg 1 GB RAM társaságában. Érdekesség, hogy az eredeti tervek szerint „csak” 1 Ghz-es számítóegység szerepelt a Galaxy S II specifikációi között, azonban látszólag a Samsung alapvető célként tűzte ki, hogy a piacon kapható egyik legerősebb telefonnal rukkoljon elő. A készüléket 16 vagy 32 gigabájt belső memóriával szállítják, ez microSD-kártyával bővíthető igény szerint. A telefonon megközelítőleg 4,3 hüvelykes Super AMOLED képernyő feszít, ez 800×480 pixel megjelenítésére képes.

Szoftveresen sem érheti panasz a Galaxy S II-t, erről részben a már részletezett brutális hardver, részben pedig az Android 2.3-as (Gingerbread) verziója gondoskodik. A hátulsó, 8 megapixeles kamerával akár 1080p felbontású videókat is rögzíthetünk, így értelemszerűen ezek lejátszása sem jelent gondot, továbbá a komolyabb 3D-s alkalmazások futtatására is lehetőség nyílik. A kezelést a Samsung saját bejáratú TouchWiz felülete teszi lehetővé, az alkalmazásokat pedig az úgynevezett Samsung Hubok erősítik: ezekkel könnyedén férhetünk hozzá a közösségi oldalakhoz, a digitális könyvekhez, a zenékhez és a játékokhoz.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.