asustablet pc

Asus Transformer Prime – az autobot üzemmód

3 Perc olvasási idő
asustablet pc

Asus Transformer Prime – az autobot üzemmód

3 Perc olvasási idő

Biztosan sokan emlékeztek még, az elmúlt évek talán leglátványosabb sikerfilmjére, a Transformers-re. A film alapját képező, autókká alakuló, harcos űrrobotok sztoriját ez alkalommal azonban nem egy újabb filmes elme, hanem az informatikai világ egyik lángelméje, az ASUS stoppolta le.

Az új, 10,1 hüvelykre megálmodott, és minden képzeletet felülmúló gépezetről joggal gondolhatnánk, hogy ez megint egy újabb netbook lesz, ám meglepetés! Mai főhősünk ennél sokkal, de sokkal több. Igaz, első pillantásra tényleg olyan, mint egy netbook, kinyitáskor azonban, a gép kijelzőjeként egy tablet köszön vissza ránk, ráadásul, mindez egy klaviatúrában végződik, ami – figyelem – egy könnyed mozdulattal még le is választható róla. Az ASUS új platformjában mindenképpen valami olyat akart alkotni, ami nem csak, hogy megüti, de meg is haladja a csúcstechnika legfelsőbb szintjeit. Be kell vallanom, hogy a tesztek eddig őket igazolják, csúcsmodelljüknek pedig keresve sem találhatott volna stílszerűbb nevet, mint a Transformer Prime-ot. Ennek, a piacon egyelőre egyedülállónak számító tabletnek a titka abban rejlik, hogy mivel a kijelző egy patenttal leválasztható a billentyűzetről, így nem csak netbookként, de akár tabletként is használható, ezzel felszámolva minden olyan tényezőt, ami a mobilitásnak és a könnyű kezelhetőségnek gátat szabhat. Mától, ha levelet akarunk írni egy ASUS Transformer-en, csupán rá kell csatlakoztatni a tabletet a dokkoló billentyűzetre, míg, ha csak olvasnánk vagy játszanánk rajta, egy pattintás, és máris nem kell az egész gépet magunkkal cipeljük.

Asus Transformer Prime tablet - olcsobbat.hu

A Transformer Prime belsejében, a legújabb NVIDIA fejlesztés, a 4+1 magos Tegra 3-as processzor teker, míg az 1280×800 pixeles, LED háttér világítású, Super IPS+ kijelzőnek köszönhetően, a képi megjelenítés is új dimenziókat nyit az 1080p felbontású, Blu-Ray filmek és a 3D-s játékok számára. S ha már a játékoknál tartunk, nem hagyhatom szó nélkül a gépbe integrált, 12 magos GeForce grafikus gyorsítót sem, melynek révén az ASUS autobotján futó 3D-s játékok látványvilága, fényévekkel leelőzi minden társáét. Beharangozó gyanánt annyit róla, hogy gyorsítójának köszönhetően, immáron iszonyatosan élethűek lesznek, többek között a vízfelületek tükröződései vagy akár a víz fröccsenése is, ahogyan a különböző fény-árnyékhatásokat is már valós időben számolja.

Természetesen kamerában sem szenvedünk hiányt – 1,3 MP-es, másodlagos, előlapi kamera –, ugyanakkor a gyártó a karcolásvédelemre is odafigyelt, hiszen a Gorilla Glass névre keresztelt, különleges bevonat remekül védi a Transformer megjelenítőjét mind a karcolásoktól, mind sok más sérüléstől egyaránt.

Az internettáblán januártól már a legújabb Google oprendszer, az Android 4.0, ismertebb nevén az Ice Cream Sandwich fog futni, illetve – bár ezt nem használja ki – maga a készülék, egyedülálló módon, egyszerre akár 10 ujjat is képes érzékelni. Található rajta microHDMI kimenet és micro SD-kártya olvasó, USB csatlakozó, hangszóró, mikrofon, egy 3,5 mm-es jobb oldali kimenet, illetve egy speciális 40 tűs csatlakozó is, ami az adat és töltőkábelekkel kompatibilis, szóval lényegében minden tudni fog, amire egy hordozható számítógép is képes.

Akinek pedig a belső mellett, a külső is sokat számít, annak meggyőzésére jegyzem meg, a Transformer ultra vékony, szálcsiszolt, barna árnyalatú, fémborítású külsejét, amely eleddig kivívott eleganciája mellett, 100%-ig mentes a giccses túldíszítettségtől, súlya pedig mindössze 586 gramm, ami a mai tabletek között is magasan viszi a prímet.


Ajánlott bejegyzések
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
tablet pc

Hogyan segítheti a tablet a gyermek fejlődését?

1 Perc olvasási idő
Tabletek kedvező áron | Androidos tabletek | Kis képernyős táblagépek A gyermekeknek szóló laptopok és mobilok hosszú évek óta létező termékek, ezért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük