asushardvermonitor

Asus Designo ML 249H monitor – bárhonnan nézhetjük

Már megint Asus-termékekkel foglalkozunk, azonban ezúttal a gyártó új monitorsorozatát vesézzük ki. A vállalat a napokban mutatta be az új készülékeket, amelyek nem csak csodaszép képet, hanem óriási betekintési szöget és környezetbarát működést is ígérnek. Az Asus Designo ML-széria három modellel jelentkezik: az ML229H 21,5, az ML239H 23, míg az ML249H 24 hüvelykes képátlóval rendelkezik, s bár mi az utóbbi emeljük ki, de a specifikációk jórészt megegyeznek mindegyik monitornál.

Asus Designo ML 249H monitor - olcsobbat.hu

A készülékekbe IPS-panel került: ez a korábbi TN-paneleknél nem csak szebb színeket, de nagyobb betekintési szöget is biztosít. Ami azt illeti, ez látszik is: a monitor 178 fokos betekintési szöggel rendelkeznek, azaz gyakorlatilag bárhonnan nézhetjük a képet, az továbbra sem veszít a színeiből, és a Vertical Alignment (VA) panel révén mindez függőleges irányokba is igaz. A készülékek az Asus szerint 50,000,000:1 kontrasztaránnyal rendelkeznek, ráadásul a HDMI-csatlakozó révén csodaszép HD-élményben lehet részünk akár 1080p-s felbontás mellett is.

Az Asus nem győzi hangsúlyozni, mennyire környezetbarát termékekkel rukkolt elő: a monitorok higanymentes LED-háttérvilágítást kaptak, még a csomagolásra használt kartonpapírok is 80 százalékban újrahasznosított anyagokból készültek. A monitorok Eco móddal is üzemelhetnek, ezek 55 százalékkal mérséklik az áramfogyasztást. A Designo ML-sorozat díjnyertes, szupervékony kialakítást kapott: a fényes, fekete vázú monitorok egy gyűrű alakú talpon állnak, a látvány tényleg impresszív.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.