asushardvermédialejátszóvezeték nélküli

Asus O!Play HDP-R3 – médiamindenes

Kifejezetten filmnézésre alkalmas PC-t építeni jó dolog, de nem feltétlenül a legbölcsebb és legkényelmesebb megoldás. Az utóbbi időben töretlen népszerűségnek örvendenek a médiamegosztók, amelyek ráadásul nem csak hasznosak, de az elmúlt években fokozatosan váltak egyre kifinomultabbá, gyakorlatilag mindent képesek lejátszani, temérdek extrát csalhatunk elő belőlük, ezen felül kiválóan integrálhatóak a házimozirendszerünkbe.

Asus O!Play HDP-R3 médiamegosztó - olcsobbat.hu

Az Asustól érkező HDP-R3 legfőbb pozitívuma abban rejlik, hogy egy rendkívül kompakt eszközzel van dolgunk, lévén a gyártó fogta a jól ismert O!Play márkáját, beletömött egy wi-fi adaptert, majd útjára eresztette. A tervezők ez utóbbi döntésének köszönhetően a készülék ugyan a méretesebb és a drágább darabok közé tartozik, ellenben ezt a pluszt bőven megéri, mind anyagi, mind pedig a szabad hely szempontjából. A készülék hátulján számos különböző csatlakozót találunk, gyakorlatilag bármit ráköthetünk az eszközre: van USB, eSATA, RJ-45 aljzat, illetve van kompozit és HDMI (1.3) bemenet is. A HDP-R3 memóriakártyákat is tud fogadni, a HDMI-kábelt viszont nekünk kell beszereznünk, mert ezt sajnos a gyártó nem mellékelte.

A médiamegosztót játszi könnyedséggel rakhatjuk össze: hatalmas előnyt jelent, hogy a számítógéphez nem kell külön kábellel csatlakoznunk, a rendszer a bekapcsolás után nagyon hamar rátalál a PC-nkre, s utána gyakorlatilag kezdődhet is a mozizás. A HDP-R3 gyakorlatilag mindenféle médiával és formátummal megbirkózik, természetesen a HD-tartalmak lejátszása sem okoz nehézséget neki. Az internetre is csatlakozhatunk, ezzel a lehetőséggel a világhálón keresztül sugárzott tévé- és rádióadásokat érhetjük el. Nagyon fontos szempont, hogy az eszköz menüje látványos, de jól kezelhető – a mellékelt távirányító is tisztességgel helytáll a megpróbáltatásokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.